Trzeciej dawki wczoraj Mikitce nie podałam bo... nie dała się złapać

odpuściłam, nie chciałam jej stresować. Uciekła mi pod rozścieloną wersalkę w innym pokoju a tam jest tak, że jesli kot nie wyjdzie dobrowolnie, nie ma jak się człowiek wcisnąć by go wyjąć. Można stosować jedynie metody typu miotła-odkurzacz, ale tego wolałam nie robić. Pozostawiłam ją w spokoju. Ona wczoraj czyli przedostatniej nocy miała bardzo nasiloną biegunkę i widac źle się czuła bo wczoraj w dzień niemal nic nie zjadła. Ale dostała ten nifuroksazyd i od godziny 13-tej kupalek był tylko jeden. W nocy nie wyszła spod tego łóżka nawet na chwilę a że Felek miał głodówkę przed dzisiejszym pobraniem krwi - wszystko było schowane i kotka w nocy też nie jadła.
Ja tą sytuację po prostu wykorzystałam perfidnie bo skoro nie jadła wczoraj od południa i całą noc, to odczekam jeszcze do 16.00 i dopiero podam jej jedzenie.
O podawaniu leków dopyszcznie nie ma teraz mowy. Mikitka wprawdzie wróciła dzisiaj do "swojego" pokoju na swoje legowisko ale nie daje się dotknąć. Nie chcę robić niczego na siłę zwłaszcza że juro znowu będę musiała ją złapać by ją ulokować w skiperku na drogę... jestem przerażona, trochę mnie to przerasta. Tak czy siak nie wiem czy po tym wszystkim będę się kiedyś kojarzyła Mikitce dobrze..
Teraz jeśli chodzi o kupki to cała moja nadzieja na polepszenie w tym, że jednak ta głodówka była i prawie dobiega końca, teraz będzie dostawała małe porcje jedzenia z fatrogerminą.
I niech to pomoże bo ja nie wiem ile jest w stanie psychika tej kotki wytrzymać, nie wyobrażam sobie ani kolejnych wizyt u weta ani własnoręcznego podawania leków których nie da się przemycić w jedzeniu

Wolność, kocham i rozumiem. Wolności oddać nie umiem.(Chłopcy z Placu Broni)
MISIA- 1.06.2002 - 13.12.2012. Skarbie, gadułeczko moja. Bardzo mi Ciebie brak.
MIKITKA - 03.2002 - 13.07.2015. Tak bardzo mi żal.
FELUTEK - 03.2002 - 11.10.2015. Najcudowniejszy kot terapeutyczny.
OKRUNIA - 09.2002 - 16.08.2018. Śpij, skarbie kochany.
GACEK - 03.2014 - 22.06.2019. Wierny i mądry Przyjaciel.
TYGRYNIA - 05.2002 - 16.12.2020 .Maleńki koto-piesek.
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=153652 sprawdź zanim oddasz kota!