Ptachu 2, Ptachu leje, zamorduję go. Biedaki na działkach

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob gru 04, 2010 16:16 Re: Ptachu 2, Ptachu leje, akcja pingwin. Łódź moje miasto ;)

Ale jazda :lol: :lol: :lol:

U mnie przyjechała na skwerek ekipa od zieleni miejskiej, odsnieżyli trawniczek z kwiatkami pod drzewami, a potem po odśnieżeniu wygrabili liście do worów ;)
Widocznie mieli zakontraktowaną ilość liści do wywozu :twisted:
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Sob gru 04, 2010 16:19 Re: Ptachu 2, Ptachu leje, akcja pingwin. Łódź moje miasto ;)

A to nie były przypadkiem topole? Bo topole tak obcinają a że to "chwast" to i tak puszcza.
U nas obcinali na wiosnę, ale jak już na drzewach piękne liście były, niczym nie zabezpieczali, też byłam bardzo zdziwiona jeśli chodzi o porę obcinania :roll: ale z drzewami wszystko OK.

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Sob gru 04, 2010 16:37 Re: Ptachu 2, Ptachu leje, akcja pingwin. Łódź moje miasto ;)

Nie, to były sumaki i klony i jeszcze jakieś drzewa, ale nie pamiętam jakie, a bez liści nie poznam. I jeden dąb.
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Sob gru 04, 2010 16:43 Re: Ptachu 2, Ptachu leje, akcja pingwin. Łódź moje miasto ;)

Wiecie co, Koty? Duże zawsze są wredne i oczerniają. U nas zawsze się oczernia kota, nawet jak jest podrapany but 8) nie mówiąc już o tym, jak ktoś - niechcący oczywiście - nie trafi z sikaniem do kuwety, to zawsze jest na kogo zrzucić. Nie przejmujcie się :lol:
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Nie gru 05, 2010 9:48 Re: Ptachu 2, Ptachu leje, akcja pingwin. Łódź moje miasto ;)

Czytałam gdzieś wypowiedź pani z zieleni miejskiej: "firma zapewnia, że jeśli te posadzone drzewka nie przetrwają zimy, posadzi nowe, już bezpłatnie". Zidiocenie ludzkie nie zna granic. Ptachu, ty lepiej uważaj na gips, żeby się nie przykleił do futerka!
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Wto gru 07, 2010 23:03 Re: Ptachu 2, Ptachu leje, akcja pingwin. Łódź moje miasto ;)

Duża się bardzo na mnie zdenerwowała, choć ona mówi, że nie tyle zdenerwowała, co jest jej bardzo przykro z mojego powodu :oops: .
Nie chodzi o to, że w niedzielę w ciągu dnia nasikałem pod wannę, a dokładniej po obudowie wanny i wszystko leciało pod wannę, Duża zorientowała się dopiero, gdy poszła kąpać Miśka i to po zapachu głównie, a wcześniej mieliśmy gościa.
Nie chodzi o to, że w nocy poprawiłem i nasikałem na drzwi wejściowe tak, że część wyleciała na klatkę schodową i Duża zorientowała się, gdy spóźniona wychodziła do pracy.
Duża mówi, że to nic, z tym da się żyć, ale jest jej przykro, że ganiamy i bijemy Ańdźke :oops: , bo to ja i kotka o bardzo małym rozumku, czyli Kratki pokazaliśmy innym jak ją gnębić, dołączyła do nas Kura i Kurczak, nie dajemy Ańdźce ruszyć się z fotela a Kura wskakuje jej na plecy.
Duża Ańdźkę bardzo lubi, bo to kotka z charakterem jak coś jej się nie podoba to robi focha a jak to nic nie daje to potrafi machnąć łapką i pokazać zęby, ona tak głównie straszy, ale ludzie nie chcą takich kotów do tego futerko ma bardzo pospolite, takie najzwyklejsze, choć Duża się nim zachwyca, mówi, że Ańdźka jest pięknie umaszczona i ma plamkę na nosku.

Ptachu
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Śro gru 08, 2010 19:04 Re: Ptachu 2, Ptachu leje i bije Ańdźkę :( . Akcja pingwin.

Ptachu, co ta Duża mówi, a Ty, taki mądry kotek, wypisujesz? Jak to banalne futerko??? Żaden nie ma banalnego, niech Ci nikt nie wciska. Od nas to zawsze najszybciej szły kotki bure. Bo burość różna jest i piękna w swojej różnorodności. Nie przejmuj się sikaniem. Bywa. Ostatnio w domu zagościł nowy śliczny i szeleszczący tunel, którym wszystkie koty bardzo się zainteresowały. A potem nagle przestały tam wchodzić (o, błogosławiona ciszo :mrgreen:). No i co się okazało, po podniesieniu tunelu do schowania? Ktoś do niego nasikał, oto, co się stało. I nawet nie wiadomo, kto to był :oops:
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Śro gru 08, 2010 22:17 Re: Ptachu 2, Ptachu leje i bije Ańdźkę :( . Akcja pingwin.

Bo tunele są bardzo dobre do nasikania. Każdy to wie.
Diabełek. I reszta.
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Czw gru 09, 2010 19:43 Re: Ptachu 2, Ptachu leje i bije Ańdźkę :( . Akcja pingwin.

Ptachu, a SKĄD WŁAŚCIWIE WIADOMO, ŻE TO TY nasikałeś??? Może to wcale nie Ty i to jest zwykłe czepianie się niewinnego!
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Pt gru 10, 2010 8:32 Re: Ptachu 2, Ptachu leje i bije Ańdźkę :( . Akcja pingwin.

Wiesz, Ptachu, z opisu charakteru Andźka jest podobna do Frani. Frania też musi mieć ostatni miauk. A jak przychodzi do nas człowiek, Frania zawsze, ale to zawsze mówi: JA tu jestem gospodynią i najważniejszą osobą. One (tu znacząco spogląda w stronę innych kotów) nie są ważne, a tamta (patrzy na mnie) to po prostu służba 8)
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Pt gru 10, 2010 22:05 Re: Ptachu 2, Ptachu leje i bije Ańdźkę :( . Akcja pingwin.

Akcji „Pingwin” ciąg dalszy.
Pingwinowa kotka, łapana na samochód, która na razie siedzi w klatce do czasu oddania wszystkich obcych, była na przeglądzie. Duży powiedział, że on nie będzie pakował tego dzikiego kota do transportera, bo jeszcze mu życie miłe i na dowód pokazał Dużej rany szarpane po pazurach. Duża dziwnie popatrzyła na niego, po czym poszła i zapakowała bez najmniejszego problemu potwora ;) do kontenera.
U doc trzymała ją Duża a pingwinowi potwór zachowywał się idealnie, doc z Dużą się śmiały, że ten niby potwór nie lubi Dużego, Duży stwierdził, że z takimi księżniczkami jak pingwinowy potwór to nigdy nic nie wiadomo. Po chwili doc pyta jak pingwinia ma na imię a Duży bez zastanowienia wypalił Księżniczka Fiona i tak oto pingwinowy potwór, który bardzo lubi naszą Duża [niech się tak za bardzo nie przyzwyczaja do niej, bo jest tylko tymczasowo u nas :evil: ] została Księżniczką Fioną, dobrze, że moje imię wymyślała Duża :roll: .
Fiona jest młodziutka ma ok. 1,5 roku i jest po sterylizacji, którą robił chyba jakiś rzeźnik, szew ma niemal od szyi do ogona, została odrobaczona i jak tylko pozbędzie się bogatego życia wewnętrznego, Duża ją wypuszcza.
Będzie wesoło, bo Fiona to prawdziwa księżniczka, jak przechodzimy koło jej klatki do syczy na nas jak wąż, ja już szukam bezpiecznej kryjówki.
To zdjęcia Fiony z pierwszego dnia po złapaniu innych na razie nie mamy
ObrazekObrazek

Ptachu szukający kryjówki
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Sob gru 11, 2010 10:17 Re: Ptachu 2, Ptachu leje i bije Ańdźkę :( . Akcja pingwin.

Biedny Ptachu, siedź ciuchutko, to może Cię nie zaczepi :( i uważaj na siebie, i na Misia!
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Nie gru 12, 2010 10:01 Re: Ptachu 2, Ptachu leje i bije Ańdźkę :( . Akcja pingwin.

Dzień dobry Ptachu!
U nas dziś ktoś nasikał do kąta. To Frania jest podejrzana najbardziej i jest mi bardzo smutno. Tak, że się nie dziw swojej Dużej, że też Jej było smutno, jak znalazła mokre. Człowieki nie są wtedy nawet złe, tylko smutne. Mam nadzieję, że znalazłeś sobie spokojne schronienie. Tylko pamiętaj, siusiaj do kuwety i się nie bój. Twoja ciocia :1luvu:
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Czw gru 16, 2010 19:27 Re: Ptachu 2, Ptachu leje i bije Ańdźkę :( . Akcja pingwin.

Co tam Ptachu, u Was? U nas Fasolka znowu musiała jechać do gabinetu. Do kontenera została zapakowana po zaciętej i wcale nie krótkiej walce. Ja mam dwie ręce, a Fasolka cztery i to bardzo aktywne, więc wylazła z ocieplacza, a było -11 stopni, więc została przyciśnięta polarem, ale i tak jej było źle. Dopiero w gabinecie po zastrzyku została fachowo opakowana, żeby - wariatka - nie zmarzła. Bo do dyspozycji były wtedy cztery ręce na cztery, więc szanse pakowania zostały wyrównane. Fasolka znów pojedzie do gabinetu w sobotę. Pozdrawiamy Cię Ptachu, bardzo ciepło i serdecznie. Uważaj na siebie.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Czw gru 16, 2010 19:33 Re: Ptachu 2, Ptachu leje i bije Ańdźkę :( . Akcja pingwin.

Ptachu, zyjesz?

Mru zaniepokojony
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

[poprzednia][następna]