Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 08, 2010 9:36 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Mrata pisze:Czarnulek faktycznie tłuściutki. Lubię grube koty :oops: Mratawoj wyszedł na obchód, ja skończyłam zaprawiać dynię z pomarańcza, teraz robię dzemik dynia/jabłko/pomarańcza. Czy ja może zwariowałam ???

Mrata, jak masz za duzo, to przeslij do Warszawy :mrgreen:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Pt paź 08, 2010 13:13 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Joachim pięknisty i grubaśny, to spojrzenie na drugim zdjęciu do zakochania... Musze koniecznie TŻtowi pokazać. Ten drugi dżemik jakoś mi nie pasuje, chyba dodam jeszcze cukru. Albo cynamonu. Z cynamonem wszystko jest dobre.

Mrata

Od: Pt cze 06, 2008 17:50

Post » Pt paź 08, 2010 14:24 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Ja też lubię cynamon Mratko! 8) A kawę z cynamonem piłaś? :ok:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pt paź 08, 2010 17:13 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Hej :)
Odpowiem za Mratę: piła kawę z cynamonem :)
Mrata, może podasz przepis na tę dynię z pomarańczą? :)

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Pt paź 08, 2010 17:35 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

O, a kawa cynamowowa jest pyyyszna! :P
O to to, przepisik! :D
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Sob paź 09, 2010 6:33 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Witajcie !

Kawa z cynamonem ? Nie piłam jeszcze.. To się jakoś specjalnie przyrządza ?
Sihajko, zdjęcia twoich kotów ( innych w tym wątku takoż :)) są cudowne.. Takie pełne radości kociaczki, wygrzewające się w słońcu

annette88

Od: Nie lis 25, 2007 20:52

Post » Sob paź 09, 2010 7:01 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

ObrazekSihajku i koteńki! :1luvu:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Sob paź 09, 2010 7:59 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Witam serdecznie :)
Wchodzę dzisiaj do łazienki - wyczyścić kuwety, bo to przecież druga rzecz dnia, którą trzeba zrobić :) (Pierwsza to dać jedzonko.) I widzę... kuweta się rozwaliła! Połowa ścianki odpadła, Muszę kupić nową kuwetę. Ale JAK oni to zrobili????
Dziś ładnie dzień się zapowiada - słoneczko świeci :) Idę sobie na giełdę minerałów, a potem na jakąś herbatkę z koleżanką. Wieczorek spędzę z moimi mięciutkimi, mruczącymi koteczkami... Będzie miły dzień :)
Morfeuszek chce głaskania, już go dziś wytarmosiłam i wycałowałam, a on ciągle woła "mało, mało" :lol:

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Sob paź 09, 2010 8:17 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

:love: :flowerkitty:

DowgarHill

Od: Śro maja 16, 2007 16:51

Post » Sob paź 09, 2010 14:19 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Sihajko, u nas też pięknie się zrobiło! :1luvu:
Buzi dla Morfunia i milego dzioneczka! :1luvu:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Sob paź 09, 2010 14:46 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

hihi zdolne masz kotki Sihajo

ewung

Od: Pon lis 13, 2006 13:04

Post » Sob paź 09, 2010 23:08 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Giełda minerałów, ciekawa sprawa. Też bym chętnie się przeszła :)
Kupujesz? Zbierasz?

Poproszę jak Anetka o przepis na kawę z cynamonem. Lubię cynamon więc pewnie będzie mi smakowała, a nie piłam.

Ja też lubię "przytyte kotecki" :P Proszę Joachimka od cioci cmoknąć w nosek (o ile lubi, Maurycy lubi, a w łepek i czułko najbardziej. Estian nie lubi całownia w ogóle.

Nelly

Od: Nie lut 10, 2002 9:36

Post » Nie paź 10, 2010 6:01 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Kawa z cynamonem to nic nadzwyczajnego. Po prostu dosypuje się do kubeczka szczyptę cynamonu i już. Natomiast ja robie kawę po turecku- do tygielka wsypuję kawę, cynamon, świeżo zmielony kardamon, ew. cukier. Zalewam zimna wodą i zagotowuje. Do kubeczków przelewam przez sitko.

DŻEM DYNIOWO-POMARAŃCZOWY

2 kg dyni
3-4 soczyste i niezbyt słodkie pomarańcze
sok z 1 cytryny
1-1.5 kg cukru
kawałek {2cm.} korzenia imbiru

Dynię gotujemy w wodzie na wolnym ogniu około 20 minut.
Pomarańcze obieramy.Ze skórek odkrawamy białe części.
Zagotowujemy w rondelku syrop z 0,5 szklanki wody i 2 łyżek cukru i gotujemy w nim pokrojone drobno pomarańczowe skórki aż zmiękną
(około 15 min.) Pomarańcze kroimy na kawałki i wyjmujemy pestki. Dynię gdy ostygnie,obieramy i ze skórki i miksujemy lub rozgniatamy tłuczkiem.
Dynię,pokrojone pomarańcze,ugotowane skórki wraz z syropem i sokiem z cytryny gotujemy na wolnym ogniu około 20 min.
Dodajemy także posiekany imbir i cukier i gotujemy dalej ,często mieszając,20 min.
Następnego dnia doprowadzamy dżem powoli do wrzenia i nakładamy do wyparzonych słoików.
A potem jemy,jemy i jemy!

A w ogóle to mam problem, bo zamontowaliśmy kocia klapkę, a Mratawoj kompletnie nie trybi, jak przejść przez drzwiczki- tzn, że klapka wisi luźno i można ją tylko trącić łebkiem i już. Tej klapki nie da się za bardzo zdjąć, więc biedak czeka, aż pani mu ją uniesie. Bierzemy kota i go normalnie wpychamy w tę dziurę, ale dalej nie rozumie...

Mrata

Od: Pt cze 06, 2008 17:50

Post » Nie paź 10, 2010 7:27 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

O! :ok:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Nie paź 10, 2010 7:37 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Witam sąsiadeczkę :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Sihajko-to w Olsztynie są giełdy minerałów?
Uwielbiałam w Szklarskiej ogladac takie cuda-za każdym pobytem gnałam,by napaść oczy!!!!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

[poprzednia][następna]