Nasza kocia rodzinka. Niunia i Gagusia (FeLV+)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sie 23, 2009 11:28

Piękne cytaty Aniu.
Ten drugi też bym sobie przypisała.

Kciuki za Miecia i całą gromadkę! :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Nie sie 23, 2009 18:35

Dzisiaj zrobiłam zdjęcie mojemu bezdomniaczkowi, ale z jakością to wiecie jak to u mnie jest. :oops: Starałam się i to bardzo.
Tak był zajęty jedzeniem, że podeszłam do niego na wyciągnięcie reki, ale z chwilą gdy chciałam go pogłaskać to zwiał, i dobrze. :wink:
Widać, że boi sie psów, bo przestał jeść i bacznie obserwował Dianę (tego wilczurowatego, na którego widok moje koty dostają szaleju, bo ona skacze na nasz balkon).Dobrze, że zaraz jej właścicielka wzięła ją na smycz, ale widziała, że ja oknem wyglądam i pilnuję czarnulka. Widać, że kotek chyba boi się psów, ale ja ma się nie bać, jak przecież maluszki od jego matki zostały zagryzione przez te osobniki. Jutro jak będę miała czas i jak przyjdzie moja Kasia, to spróbujemy założyć mu wątek. Teraz jeszcze jest ciepło i jakoś przeżyje, ale jak przyjdzie zima? :(

Z Mieciem chyba już dobrze. Siedzi na najwyższej półce na drapaku na balkonie. :)
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Nie sie 23, 2009 18:44

Ciesze sie, ze Mieciu już dobrze sie czuje :D

Aniu, cieżka sprawa z tymi bezdomniakami, ja już od dłuzszego czasu na pogode patrze pod kątem bezdomniaczków, martwie się jak jest zimno albo pada, a w zimie, smutno mi strasznie jak do nich chodze :( staram sie im dawać niezłe jakościowo jedzonko, zeby miały warstewke tłuszczu, ale wiadomo, ze nic domu nie zastąpi :( bede na pewno podrzucać kocurka!
Obrazek*Obrazek*Obrazek*Obrazek

Jeśli nie odbieram, to postaram się jak najszybciej oddzwonić - 695-817-051
Wyprzedaż przeprowadzkowa - viewtopic.php?f=27&t=110041 - ZAPRASZAM!

milenap

Od: Czw mar 06, 2008 12:35

Post » Nie sie 23, 2009 20:56

Aniu, wielkie kciuki! :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pon sie 24, 2009 9:13

Witajcie! My również trzymamy kciuki za Miecia! Zdrowiej Mały! :ok: Laptok u nas dalej w naprawie. Serwis sprowadza zawiasy, które się urwały... Ale mam nadzieję, że juz niedługo będzie naprawiony :D Mizianki dla kotków! :love:

nanetka

Od: Sob maja 24, 2008 20:44

Post » Pon sie 24, 2009 15:09

Dzisiaj byłam Z Franiem na ostatnim zastrzyku tym hormonalnym. Oczywiście z Panią doktor tratata i nie zapytałam co z nim dalej. :oops: Dostałam receptę na Roferon A 3 ml, i zjeździłam całe miasto w poszukiwaniu czy może gdzieś nie mają go na stanie, bo podobno już wycofany od marca. :roll: Jedna Pani magister przyłożyła się do poszukiwań w hurtowniach a i one też zaczęły poszukiwania. Znalazły jedną jedyną fiolkę i jutro już dowiozą do apteki. Bardzo się cieszę, bo inne panie w aptekach ''olały'' sprawę. :?
Jutro jak zaniosę Niunieczkę do lecznicy to zapytam o Franka. Będzie się znowu śmiała ze mnie. :oops: Ja muszę się o wszystko pytać i nie koniecznie o to, o co powinnam pytać przede wszystkim. :oops:
Jeszcze o ile mnie akurat nie złapie skleroza u wetki. :lol:
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Pon sie 24, 2009 15:22

Franiulku, trzymaj się! :ok:

nanetka

Od: Sob maja 24, 2008 20:44

Post » Pon sie 24, 2009 15:49

Za Frania :ok: Guć tyż trzyma :ok:

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Pon sie 24, 2009 15:52

Za Frania :ok: Guć tyż trzyma :ok:

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Pon sie 24, 2009 18:47

Aniu, ale czemu wycofany jest Roferon? czy tylko taka dawka? ja kupowałam tylko raz, wtedy też mi pani ściągała (trwało to ok. 2 tygodni), ale w innych aptekach od razu słyszałam: nie ma i nie można :?

Jutro bede baaardzo mocno zaciskac kciuki i cieplutko o Was myślec!!!! :D
Obrazek*Obrazek*Obrazek*Obrazek

Jeśli nie odbieram, to postaram się jak najszybciej oddzwonić - 695-817-051
Wyprzedaż przeprowadzkowa - viewtopic.php?f=27&t=110041 - ZAPRASZAM!

milenap

Od: Czw mar 06, 2008 12:35

Post » Pon sie 24, 2009 20:34

kasia86 pisze:Jutro jak zaniosę Niunieczkę do lecznicy to zapytam o Franka. Będzie się znowu śmiała ze mnie. :oops: Ja muszę się o wszystko pytać i nie koniecznie o to, o co powinnam pytać przede wszystkim. :oops:
Jeszcze o ile mnie akurat nie złapie skleroza u wetki. :lol:

To nie skleroza - to z nerwów. Ja też tak mam :lol: Dopiero, gdy wychodzę od weta, to sobie przypominam, że miałam jeszcze zapytać o kilka spraw :lol:

Miecio, nie strasz nas tutaj i bądź zdrowy i wesoły :D

Kciuki za zabieg Niuni trzymam już od dziś :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Pon sie 24, 2009 20:45

Strasznie dawno nie pisałam tutaj :oops: Ale zaglądałam, co u Was słychać :oops: To wszystko przez kolejne kłopoty zdrowotne Baksia, które mnie trochę wytrąciły z równowagi psychicznej :oops:

Cały czas mocno trzymam kciuki za zdrowie wszystkich Twoich futerek :ok: :ok: :ok:

Pozdrawiam i przesyłam Ciepłe myśli, a kotki proszę ode mnie wygłaskać i wycałować :D
Baksiu ['] 17.01.2010, Ginuś ['] 14.01.2019.
Bardzo za Wami tęsknię i czekam na tę chwilę, kiedy się znów spotkamy po drugiej stronie...

anna09

Od: Pon maja 28, 2007 11:37

Post » Pon sie 24, 2009 21:15

No, jutro wielki dzień...Dzień wielkich nerwów :(

Jak ja się martwię o Niunię...

kasia(1)

Od: Czw cze 04, 2009 8:00

Post » Wto sie 25, 2009 8:37

anna09 pisze:Strasznie dawno nie pisałam tutaj :oops:

Myślałam, że się na nas pogniewałaś. :(
Fajnie, że już jesteś. :)

U nas załamka, Niunia nic rano nie zjadła. Trzy rodzaje jej mięska otwierałam i to te które lubiła. Nie ruszyła, chociaż przyszła do kuchni. Rozmroziłam jej też filecika z kurczaka albo z indyka to było, nie wiem, też nie ruszyła.
Na 13 idzie na zabieg usunięcia ząbków a nie wiem co jej jest. :cry:

Reszta też niespecjalnie była rano za jedzeniem ale jak nie chcieli Bozity z kartonika, to pojadły suchego, a Niunia nic. :cry:
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Wto sie 25, 2009 8:48

Uff-wreszcie udało mi sie trafić na wątek-od mojego powrotu z urlopu,ciągle mnie wywalało :evil: :evil: i po kilku postach musiałam sie ewakuować!
Wielkie kciuki za dzisiejszy zabieg-trzymajcie sie dziewczyny!!!!!!!!!!!!!!!!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

[poprzednia][następna]