Kropcia i Dolores - część piąta .

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 16, 2009 22:38 Re: Kropcia i Dolores - część piąta .

Zabawne jest widzieć jak kot tak się tapla w wodzie :D
U nas czyszczenie akwarium wygląda bardzo podobnie - wąż i wypływająca do brodzika prysznicowego woda budzą ogromne zaintereowanie :) Tyle, że nie mam wodolubnego kota :wink:

A czy Twoje kotki polują na rybki? Bo u nas Czester i Henio uwielbiają zasiadać przed akwarium i obserwować - a czasem próbują też zapolować :wink: przez szybę - ale tylko na jedną rybę. Taką nakrapianą - Bocja się nazywa czy jakoś tak...

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Śro gru 16, 2009 23:00 Re: Kropcia i Dolores - część piąta .

U nas panny nie mają zbyt dobrego dostępu do akwarium gdyż widoczna jest tylko przednia szyba , czasami dziewczyny usiłują pacnąć łapką przepływającą akurat rybkę ale przed akwarium niema żadnego mebla typu półka , krzesło z którego mogłyby przeprowadzić bezpośredni atak , z drapaka jest do szyby jakieś 40 cm więc polowanie polega głównie na machaniu łapkami , najczęsciej nawet bez uderzenia w szybę . Na zdjątku z akwarium zarówno pyszczek jak i czerwonawy ogonek nalezą do Bocji które upodobały sobie miejsce pod płaskim kamieniem :wink:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Czw gru 17, 2009 0:33 Re: Kropcia i Dolores - część piąta .

bubor pisze:. Na zdjątku z akwarium zarówno pyszczek jak i czerwonawy ogonek nalezą do Bocji które upodobały sobie miejsce pod płaskim kamieniem :wink:

O tak, ta rybka bardzo lubi takie norki z kamieni :wink: :D

mahob

Post » Czw gru 17, 2009 8:22 Re: Kropcia i Dolores - część piąta .

Cześć Buborku, dziewczynki kocie i...rybki. :kotek:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pt gru 18, 2009 12:22 Re: Kropcia i Dolores - część piąta .

Hej :wink: nie zamroziło was :?: :lol: :lol: :lol:
Fajne zdjątka 8) ja wczoraj robiłam koło akwarium ,a Tesiaczek obserwował mnie i pomagał jak zawsze :lol: :lol: :lol:

Obrazek

A to dla Was tak na ocieplenie i tak dla poprawienia nastroju :wink: :wink: :wink:
Obrazek

Mruczka78

Od: Nie sie 17, 2008 19:58

Post » Sob gru 19, 2009 8:36 Re: Kropcia i Dolores - część piąta .

Witamy Buborka i dziewczęta. Boimy sie.
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Sob gru 19, 2009 9:26 Re: Kropcia i Dolores - część piąta .

No jak zwykle Buborka nie było :roll: :roll: :roll:
Toć to chyba tradycja już :roll:
Brry sobotnio 8) u nas mroźno i słonecznie 8) :wink:
Pozdrawiamy cieplutko :wink: :wink: :wink:
Obrazek

Mruczka78

Od: Nie sie 17, 2008 19:58

Post » Nie gru 20, 2009 20:52 Re: Kropcia i Dolores - część piąta .

Witajcie wieczorową porą . :wink:
Szafa jest najfajniejszym miejscem dla pragnących ciszy i spokoju kociastych , u nas tych dwóch rzeczy pragnie Kropcia gdyż codzienne podawanie jej pastylek i smarowanie ranek kończącym sie olejkiem wprawia ją we wściekłość . Co gorsza ostatnio Dorcia zaczyna coraz śmielej atakować koleżankę a ta raczej stara sie unikać konfrontacji na długie godziny znikając w szafie , za wersalką ........ Wczoraj zacząłem sie bać czy aby z Kropusią wszystko jest ok , przesiadując w szafie nagle zaczynała żałośnie miaukolić a przywoływana wychodziła z ukrycia i siadała na ławie patrząc mi w oczy nie przerywając miaukolenia :roll: , głaskałem ją i przytulałem a ona po chwili cichła i wracała do szafy , i tak dwa razy w odstępie kilku godzin . Nie mam pojęcia co chciała mi powiedzieć ale martwi mnie to . Nocne opady śniegu pokryły delikatną kołderką nasze balkonowe włości a panny od bladego świtu zapoznawały sie z nową rzeczywistością :wink:

Obrazek

Jak myślicie czyje to ślady ? 8)

Obrazek

bubor

Post » Nie gru 20, 2009 21:04 Re: Kropcia i Dolores - część piąta .

Widok takich śladów kociołapych jest rozczulający :D Moje koty też badały śnieg http://www.youtube.com/watch?v=Zl57USWP5C4
Co do Kropusi, nie mam pojęcia dlaczego tak się zachowała, może chciala ci coś powiedzieć?
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

Post » Nie gru 20, 2009 21:18 Re: Kropcia i Dolores - część piąta .

Mam nadzieje że nie oznacza to tego że coś jej dolega lub ją boli :( ........
Dziś na balkonie Kropcia w pewnym momencie odgarnęła śnieg z kawałka parapetu i zaczęła go lizać , aż mi sie resztki włosów zjeżyły na głowie z obawy że przymarznie jej języczek do blachy :strach: .
Na szczęscie nic takiego nie nastąpiło :roll: :wink:

bubor

Post » Nie gru 20, 2009 22:12 Re: Kropcia i Dolores - część piąta .

Gdyby się cos takiego jednak stało pamietaj, polej szybko język ciepłą wodą.
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Post » Nie gru 20, 2009 22:16 Re: Kropcia i Dolores - część piąta .

babajaga pisze:Gdyby się cos takiego jednak stało pamietaj, polej szybko język ciepłą wodą.

Obawiam sie że nim przybyłbym z odsieczą w postaci ciepłej wody panna mogłaby ze strachu rozwiązać ten problem siłowo :strach: . Brrr , nawet nie chcę myśleć o czymś takim :wink:

bubor

Post » Nie gru 20, 2009 22:30 Re: Kropcia i Dolores - część piąta .

Prawda, ja też obserwuję z obawą moje koty badające śnieg na parapetach. Mam plastikowe parapety ale i tak jestem niespokojna.
Obrazek

babajaga

Post » Nie gru 20, 2009 23:46 Re: Kropcia i Dolores - część piąta .

Piękne te zimowe ślady :mrgreen:
MIKUŚ

Post » Pon gru 21, 2009 8:22 Re: Kropcia i Dolores - część piąta .

Fajne ślady łapek na śniegu :)
Moje koty też się zapoznawały ze śniegiem - ale za bardzo się nie spodobało. Zimno w łapki! :roll: :wink:

mahob

[poprzednia][następna]