Moja najdroższa Anielka ['].................................

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pt maja 08, 2009 5:24

Lusia po dwoch dawkach, potem nerkowa Zuzia Karotki ( na krotko bo kicia umarla). Ja jestem z dzialania Peritolu zadowolona i wole go stosowac niz relanium bo nie oglupia kota.

Asia kupilas to bez recepty? bo jesli tak to normalnie rece mi z moja apteka opadna.

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Pt maja 08, 2009 7:11

Etka pisze:Lusia po dwoch dawkach, potem nerkowa Zuzia Karotki ( na krotko bo kicia umarla). Ja jestem z dzialania Peritolu zadowolona i wole go stosowac niz relanium bo nie oglupia kota.

Asia kupilas to bez recepty? bo jesli tak to normalnie rece mi z moja apteka opadna.

Tak Jowitko, kupilam bez recepty, ale Panie wiedza, ze ja prawie wszystko dla kotow kupuje. A poza tym wystarczy na mnie spojrzeć, zeby sie domyslic, ze lykac Peritolu nie bede :wink:

Staram sie od rana zachowac brode w gorze... Niestety Anielka bez zmian, tylko coaraz slabsza... Wczoraj i dziasiaj znalazlam takie mocno zolte sioo na poslanku, moze to od karmy- je conva w proszku, a On w polaczeniu z woda z czasem zolknie.
Dzisiaj powiem wetowi, ze podam Peritol. Teraz juz nie moze protestowac, nie ma nic do stracenia.
Co Wam moge napisac... moze to, ze umieram ze strachu i ze kocham Anielke tak mocno, jak tylko potrafie i ze bede walczyc do konca!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
Slijcie prosze, cieple musli dla mojej Ptaszynki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dziekuje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pt maja 08, 2009 7:17

myśli, kciuki i w ogóle same pozytywy wysyłam :) :) :) :)

bazylica

Od: Wto mar 03, 2009 0:36

Post » Pt maja 08, 2009 7:42

Mnóstwo dobrych, ciepłych myśli dla Was :ok:

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Pt maja 08, 2009 7:47

Asiu, czy kota choc pije samodzielnie? Jesli nie, to czy podajesz jej plyny - dozylnie/podskornie? Sam Convalescence nie wystarczy - ona sie odwadnia. To mocno zolte siusiu to efekt wlasnie odwodnienia. A to, ze nie idze z tym do kuwety, to mocno niepokojacy znak. Sam Peritol nie wystarczy - jesli jest zachwiana rownowaga elektrolitowa organizmu.
Kot, ktory nie je musi dostawac wspomaganie w postaci substancji odzywczych w kroplowkach.

Kciuki trzymam mocno.
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Pt maja 08, 2009 7:47

Anielciu, walcz kochana... :!:
Wszyscy tu trzymamy kciuki za Ciebie :ok:

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Pt maja 08, 2009 7:50

Agn pisze:Asiu, czy kota choc pije samodzielnie? Jesli nie, to czy podajesz jej plyny - dozylnie/podskornie? Sam Convalescence nie wystarczy - ona sie odwadnia. To mocno zolte siusiu to efekt wlasnie odwodnienia. A to, ze nie idze z tym do kuwety, to mocno niepokojacy znak. Sam Peritol nie wystarczy - jesli jest zachwiana rownowaga elektrolitowa organizmu.
Kot, ktory nie je musi dostawac wspomaganie w postaci substancji odzywczych w kroplowkach.

Kciuki trzymam mocno.

Agn Droga, Ona pije sama. Weci wczoraj nie chcieli jej podac kroplowek, bede rozmawiac o tym dzisiaj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jestem strasznie rozstrzesiona :oops: , ale dopilnuje wszystkiego i bede walczyc o moje Ukochanie :!: :!: :!:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Post » Pt maja 08, 2009 9:09

Asia walcz tylko o sobie tez nie zapominaj
trzymaj się
milion dobrych myśli do Was przesyłam

bazylica

Od: Wto mar 03, 2009 0:36

Post » Pt maja 08, 2009 9:25

A, i jeszcze.
Czy w badaniach krwi wyszlo wszystko oki z watroba i czerwonymi krwinkami?
Takie mocno zolte siusiu moze tez byc od podwyzszonego poziomu bilirubiny.

Tak czy inaczej - niech wet sprawdzi napiecie skory i stan spojowek - to pozwala ocenic, czy kot jest odwodniony [i stopien tego odwodnienia]. To ze kota pije nie znaczy, ze pije odpowiednio duzo.
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Pt maja 08, 2009 9:49

Agn pisze:A, i jeszcze.

Tak czy inaczej - niech wet sprawdzi napiecie skory i stan spojowek - to pozwala ocenic, czy kot jest odwodniony [i stopien tego odwodnienia]. To ze kota pije nie znaczy, ze pije odpowiednio duzo.

Wyniki badan byly bardzo dobre, ale ostanie byly robione tydzien temu. Weci ogladaja bialka Anielki, jeszcze raz zwroce na to uwage. Napiecia skory nie sprawdzalam, bo ja ja tylko tule i glaszcze i oczywiscie karmie.
Agn, dzieki za podpowiedzi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

Post » Pt maja 08, 2009 10:15

Anielko.......no jedz kocinko......przecież chcesz żyć......
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pt maja 08, 2009 10:48

Asia spytaj wetów czy Anielce można podać Calo-Pet
http://www.krakvet.pl/biowet-calopet-en ... p-395.html
jeśłi tak to ja mnam napoczęta tubkę - już nie będę potrzebowała i jakoś mogę przekazać dla Anielki
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Pt maja 08, 2009 11:20

jerzykowka pisze:
Agn pisze:A, i jeszcze.

Wyniki badan byly bardzo dobre, ale ostanie byly robione tydzien temu. Weci ogladaja bialka Anielki, jeszcze raz zwroce na to uwage. Napiecia skory nie sprawdzalam, bo ja ja tylko tule i glaszcze i oczywiscie karmie.
Agn, dzieki za podpowiedzi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

możesz sama sprawdzić czy nie odwodniona
bierzesz fałdkę skóry do góry
i puszczasz- prawidłowo, powinna od razu wrócić na swoje miejsce

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Pt maja 08, 2009 11:25

dalia pisze:Asia spytaj wetów czy Anielce można podać Calo-Pet
http://www.krakvet.pl/biowet-calopet-en ... p-395.html
jeśłi tak to ja mnam napoczęta tubkę - już nie będę potrzebowała i jakoś mogę przekazać dla Anielki

Dzieki Dalio Kochana, ja jej podaje (wszystkie leki doustne w tym upychalam, bo to samo zdrowie, wzmocnienie i tabletkom "slizg" daje). Teraz tez dostaje, ale troche mniej zeby nie zwracala (dawalam 2 lyzeczki).

Wlasnie rozmawialam z wetem, na moja prosbe poda Anielce przez 3 dni kroplowki. Jesli w tym czasie moja malenka zacznie jesc, to bedzie kontynuowal. Jesli nie... jak to okreslil, bedziemy obserwowac... Powiedzial, ze to jest termin graniczny i prosil bym nie posuwala sie dalej, nie skazywala Anielki na niepotrzebne cierpienia (ze mam pamietac o calym obrazie choroby). Bede walczyc jak lew dokad bedziemy wiedzialy, ze jest nadzieja, ale nie bede walczyc dla siebie kosztem Anielki, ktora pokochalam oblednie...
Dzisiaj podam Peritol, po powrocie z ktoplowek. Niezaleznie od opinii weta, o ktora zapytam. Skonsultuje sie jeszcze, pojde do homeopaty.
Nie wiem dokasd jeszce
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

Post » Pt maja 08, 2009 17:08

Asiulek-mogę tylko trzymac kciuki i wysyłac ciepłe myśli-walcz o Anielkę ile tylko możesz,ale nie pozwól by cierpiała-zreszta sama o tym wiesz!
Kciuki cały czas mocno zaciśnięte :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

[poprzednia][następna]