Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 2.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 28, 2011 7:37 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 2.

Mru wszystkim na dziś :D
Dziękuję w imieniu wszystkich, Frani też (chociaż Frania, jak wiadomo, nie lubi mnie).
Dużą mówi, że Czarna dziś prawie nie jadła, Bure się okropnie spóźnił, a inne koty są nerwowe. I kocia nerwowość to przez wakacje, bo ludzie się uaktywnili, nudzą się i gonią koty. Zima jest okropna, bo zimno, lato niebezpieczne.
Kotki, która zginęła, nie ma dalej. Duża przeczytała na ogłoszeniu, że ona ma czarne wąsy, a zapamiętała, że białe. Szkoda, bo gdyby miała białe, można by ją poznać.
Wiecie, kiedy jestem taka odważna, że nawet staję łapką na kolana dużej? Jak muszę koniecznie sprawdzić, co duża ma w swojej misce :oops:
Fasolka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Wto cze 28, 2011 7:46 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 2.

Fasolko,

zmiescilbym sie kolo Ciebie, prawda?

Mru
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Wto cze 28, 2011 7:47 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 2.

Fasolko, nasza sąsiadka też zgubiła kotkę
Duża jest wściekła, bo ta sąsiadka niby wykształcona a straszny beton z niej, Duża jej mówiła aby zabezpieczyła balkon ale nic do niej nie dotarło :evil:
Duża jutro będzie próbowała łapać kotkę, bo jej strasznie żal tej kici ona płacze pod balkonami w nocy :(
Ptachu
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Wto cze 28, 2011 7:51 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 2.

Dorota pisze:Fasolko,

zmiescilbym sie kolo Ciebie, prawda?

Mru

Pewnie :P :P :P .
Szkoda, że tak daleko mamy do siebie :(
Fasolka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Wto cze 28, 2011 7:54 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 2.

iwcia pisze:Fasolko, nasza sąsiadka też zgubiła kotkę
Duża jest wściekła, bo ta sąsiadka niby wykształcona a straszny beton z niej, Duża jej mówiła aby zabezpieczyła balkon ale nic do niej nie dotarło :evil:
Duża jutro będzie próbowała łapać kotkę, bo jej strasznie żal tej kici ona płacze pod balkonami w nocy :(
Ptachu

Ptachu, nasza duża mówi, że mądrość nie zależy od wykształcenia. Kiedyś mało nie padła, jak usłyszała, że pani profesor weterynarii mówi: "jak starszy kot się przeciąga, to po co mu badać krew".
Tak, że sprawa siatki jest u niektórych przegrana z góry. Najgorsze, że ta kicia zaginiona nie odzywa się, nie widać żadnej obcej.
Fasolka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Wto cze 28, 2011 8:05 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 2.

Moze Zaginiona za bardzo się boi, zeby się pokazać? Moze przychodzi dopiero wtedy, kiedy nie ma nikogo i cos zjada (jeśli jedzenie zostało)?
Sabcia
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Wto cze 28, 2011 8:40 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 2.

jolabuk5 pisze:Moze Zaginiona za bardzo się boi, zeby się pokazać? Moze przychodzi dopiero wtedy, kiedy nie ma nikogo i cos zjada (jeśli jedzenie zostało)?
Sabcia

Wiesz Sabciu, w tym schronieniu, gdzie ja się chowałam, jest jedzenie i woda. Ale duża tam bywa przecież i nie widziała obcego kota.
Fasolka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Wto cze 28, 2011 8:53 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 2.

MalgWroclaw pisze:Wiecie, kiedy jestem taka odważna, że nawet staję łapką na kolana dużej? Jak muszę koniecznie sprawdzić, co duża ma w swojej misce :oops:
Fasolka[/i]

Takie sprawddzanie jest ważne, bo duzi czasem chowają w swoich miskach smakołyki, których nie dają kotom! :evil: Ale powoli moze będziesz wchodzić na kolana calkiem. Kolana sa dobre, najbardziej zimą
Czarusia
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Wto cze 28, 2011 9:37 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 2.

Śliczne jesteście, dziewczyny :oops:
Moja Duża nie je mięsa, więc prawie nigdy nie ma nic ciekawego w talerzu :evil:
Ptachu, jak to jest, ta kicia płacze pod balkonami a jej Duża nie zeszła po nią?
Moja Duża była u kotów i bezokiej znowu nie było :( To już trzy dni jak jej nie ma :(
Badylek nasłoneczniany
ObrazekObrazekObrazek
Kotu jest wszystko jedno co o nim myślisz. Jakiego władcę kuwety i okolic interesuje co myślą o nim poddani?

caldien

Od: Nie gru 12, 2010 17:19

Post » Wto cze 28, 2011 9:39 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 2.

Cześć Fasolko :) i pozostałe kotiki też pozdrawiam. Piękne foty wam Duża zrobiła. Mnie Duża z fotami dała spokój, teraz Bolek się musi opędzać :D
TygRys
I myself think that to have a cat is more important than to have a Bible.— R. H. Blyth
A ja jestem tu- viewtopic.php?f=1&t=126453 Obrazek
Obrazek

urwiniu

Od: Nie lut 20, 2011 16:37

Post » Wto cze 28, 2011 10:11 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 2.

Badylku,
Duża po nią zeszła tylko rusza się jak mucha w smole :evil: a kicia jest bardzo wystraszona i boi się podejść. Ta jej Duża jakaś nie kumata jest :? , nasza Duża mówi niewiele, bo boi się, że mogłaby nie wytrzymać i powiedzieć, co myśli o takiej opiece nad kotem i mogłoby być nieprzyjemnie.

Ptachu
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Wto cze 28, 2011 10:58 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 2.

Wczoraj upolowałam muchę.
Inka

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Wto cze 28, 2011 11:05 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 2.

MaryLux pisze:Wczoraj upolowałam muchę.
Inka

Bravo :piwa:
I myself think that to have a cat is more important than to have a Bible.— R. H. Blyth
A ja jestem tu- viewtopic.php?f=1&t=126453 Obrazek
Obrazek

urwiniu

Od: Nie lut 20, 2011 16:37

Post » Wto cze 28, 2011 11:59 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 2.

Dla normalnego kota to u mojej dużej też nie ma nic ciekawego w misce. Ale Frania lubi sobie chlapnąć trochę mleka z płatkami, to ja też chcę. :D
Fasolka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Wto cze 28, 2011 13:16 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 2.

Nie wiem, co to są płatki, a Psot mówił, że mleko jest błeeeeeee
Inka

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

[poprzednia][następna]