Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
kotkins pisze:Nie mogę się powstrzymać:)
(dumna matka!)
kotkins pisze:Lal ma co drugi dzień kroplówki ze względu na jego stan - źle znosi to psychicznie.Spada nam i mocznik i kreatynina.Żaden z dwóch weterynarzy , którzy oglądali Lalka nie zaproponował kroplówek podskórnych.Na moje sugestie usłyszałam to, co pisałam powyżej.Kroplówki podajemy według schematu weterynarza.On twierdzi ,że to działa zazwyczaj- wolniej ale i bezpieczniej (twierdzi ,że ma szansę zregenerować łożysko naczyniowe i mniej traci elektrolitów).
kotkins pisze:Martwi mnie to , jak Lal zniesie kroplówki podskórne.Cóż, nie pozostaje mi nic innego ,niż zrobić takową sobie i sprawdzić jakie to uczucie.Robiłaś?
ab. pisze:Spróbuję podejść jeszcze raz z Rubenalem- czy Twoje Casico koty nie miały po nim rozwolnienia?
kotkins pisze:Żaden lekarz nie jest na studiach uczony kłucia żył, podawania kroplówek, robienia zastrzyków.
Może się tego nauczyć sam, np. podczas praktyk, ale musi po pierwsze chcieć , po drugie trafić na kogoś, kto go tego nauczy.
floxanna pisze:kotkins pisze:Nie mogę się powstrzymać:)
(dumna matka!)
Nie powstrzymuj się! Słusznie dumna jesteśTo są pięknie utrzymane i szczęśliwe zwierzaki — i koty, i Mel. Więcej takich matek światu potrzeba!
kotkins pisze:Casica: Lal nie dostaje diuretyku, tylko Lotensin.
Wet jest przeciwny, mówi ,że kota z takimi nerkami łatwo odwodnić.
Po tygodniu spadł nam mocznik z "ponad 300" do 170, teraz jest mniej niż 160.
Spadła nam porządnie kreatynina.
Wet twierdzi ,że Lalek jest zaadoptowany do podwyższonego mocznika i będzie się płukał dłużej.
Póki co ma nieco lepszy apetyt, nawet żebrze o jedzenie jak zwykle:)
A temat studiów medycznych...przemilczę, trza podtrzymywać mity:)
Jak będzie trzeba nauczę się i chińskiego.
Lalek dostaje naprzemiennie 0,9%NaCl i Ringera, po 150-200 ml.
Dużo siusia , sporo pije , więc wet chyba nie widzi konieczności podawania diuretyku.
Wet twierdzi ,że Lalek jest zaadoptowany do podwyższonego mocznika i będzie się płukał dłużej.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Silverblue i 32 gości