Nasza kocia rodzinka i tymczasy,Jasinek,biedny kochany kotek

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 12, 2013 18:33 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy. Jasiu,test na FeLV minu

Biedny koteczek :(
Musiał cierpieć :cry:

Oczka wystraszone :(

Słodki czarnulek :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Śro lis 13, 2013 13:05 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy. Jasiu,test na FeLV minu

Koteczek jest idealny do obsługi i w ogóle. :D
Nie miauczy, pozwala brać się na ręce, nie drapie gdy mu rany smaruję, nie prycha, a co najważniejsze nie tęskni za wolnością.
Jest pięknym czarnuszkiem z delikatnym krawacikiem i wierzę, że ta jego łapeczka wróci do całkowitej sprawności bo zauważyłam, że wyciąga tą chorą łapkę za piórkami na patyku. :D
Widocznie po spuszczeniu tej masy ropy w lecznicy z łapki z pod pachy ból ustąpił na tyle, że może nią ruszać co mnie ogromnie cieszy. :1luvu:
Może by któraś z cioteczek wspomogła go karmą?
Leczenie ma zapewnione przez fundację bo gdybym jeszcze miała łożyć na 15-tego kota to kij i worek żebraczy na plecy by mi się ostał. :wink:
Oczywiście dziewczyna która prosiła o pomoc dla tego kotka nie uzyskała jej od kociej mamy bo ta kazała jej samej poszukać funduszy i miejsca na przetrzymanie, inni też odmówili, a ci co mają 1-2 koty to nie pomogą bo już mają koty.
Przykre to wszystko ale prawdziwe, a koty nie są niczemu winne, że przyszły na świat tylko po to, aby być skazanym na głód i poniewierkę, bo ważniejsze jest zbijanie majątku który zapewne ludzie zabiorą sobie do grobu.
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Śro lis 13, 2013 14:52 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy. Jasiu,test na FeLV minu

Aniu a jaka karma?
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Śro lis 13, 2013 15:07 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy. Jasiu,test na FeLV minu

JaEwka pisze:Aniu a jaka karma?

Ewelinka, :1luvu: on je z apetytem to co moje koty, na razie wiem, że lubi bozitę w kartonikach i saszetki felixya a suchą najlepiej jakby miał inną niż boscha kitten bo coś kupy ma rzadkie(odrobaczyć go muszę) jutro wezmę tabletkę dla niego na robale jak pojadę z Jasiem do lecznicy.

Po stronie zewnętrznej jest mniejsza rana, i smarowanie rivanolem
Obrazek Obrazek

ale po wewnętrznej większa, choć w dużym stopniu już zagojona, a jedynie została dziura po wczorajszym ściąganiu ropy której było sporo i łapka była spuchnięta
Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Śro lis 13, 2013 15:39 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy. Jasiu,test na FeLV minu

Kurczę Aniu nie mam słów, żeby powiedziec jak bardzo cenię to co robisz :1luvu: Masz ogromne serce i nikt tutaj na pewno nie miałby nawet odwagi pomyśleć, że jesteś " zbieraczką". Zresztą myślę, ze nie tylko ja uważam, ze jesteś cudowną i ciepłą osobą.
Aniu jak tylko mogę staram się Ciebie wspierać ale nie zawsze mam możliwości, jest mi cholernie głupio, ze każdy z nas ma po kilka zwierzaków...
Przesyłam wielkie głaski dla całej futerkowej gromadki a dla Ciebie zdużo zdrowie i sił :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

kasia1568

Od: Śro cze 12, 2013 14:37

Post » Śro lis 13, 2013 15:56 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy. Jasiu,test na FeLV minu

i ten kotulek zdaniem PANA DOKTORA miał sobie dalej sam radzić na wolności... :|
Obrazek

violet

Od: Pon sty 07, 2013 17:17

Post » Śro lis 13, 2013 17:14 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy. Jasiu,test na FeLV minu

jaki on jest piękny :1luvu:
Aniu,nie chcę się wciskać ,ale jak będzie gotowy do szukania domku upichcimy baneirosa :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Śro lis 13, 2013 17:39 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy.Jasiu:( oraz czarny pięk

violet pisze:i ten kotulek zdaniem PANA DOKTORA miał sobie dalej sam radzić na wolności... :|

No tak, :? ale nie moim.

Myszolandia pisze:Aniu,nie chcę się wciskać ,ale jak będzie gotowy do szukania domku upichcimy baneirosa :ok: :ok: :ok:

Dziękuję Sylwiczka.Obrazek
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Śro lis 13, 2013 17:41 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy. Jasiu,test na FeLV minu

Anna61 pisze:
(...)
oczywiście mogłam go wypościć na wolność, mogłam...................................nikogo chętnego nie było do pomocy a że i tak mam 14 kotów to i zaopiekuję się 15-tym, bo wypuścić by było najprościej ale co dalej?
Kogo obchodzi jego łapaka?
Jego cierpienie?
Proszę aby wzięto to pod rozwagę zanim nazwiecie mnie zbieraczką.
kotek czekający w lecznicy
(...)

Nigdy, PRZENIGDY nie nazwę Cię zbieraczką.
A ktoś, kto tak powie czy tylko tak pomyśli, jest całkowicie wyprany z empatii.
Opiniami takich ludzi nie warto się przejmować - nie są tego warte.
:1luvu:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Blekitny.Irys

Od: Nie lut 17, 2013 11:36

Post » Śro lis 13, 2013 18:10 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy.Jasiu:( oraz czarny pięk

słusznie piszesz... :ok: :ok: :ok: :1luvu: :1luvu:
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Śro lis 13, 2013 19:06 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy.Jasiu:( oraz czarny pięk

Aniu nie ma co się przejmować ludzkim gadaniem... Taka natura, zawsze znajdzie się ktoś kto nas osądzi i przyczepi etykietkę...
Łatwo kogoś nazwać "zbieraczką". Łatwiej jak nas to nie dotyczy.
Gorzej jak nie ma kto pomóc, a człowiek widzi chore zwierzę, co masz zostawić ? Przejść obojętnie ? Pewnie większość tak zrobi, ale jak ktoś kocha zwierzęta, ma dobre serce i odrobinę empatii i jest bezinteresowny pomorze. Szkoda, że tak mało dobrych ludzi.

Zbieraczem jest ten kto zgarnia do domu wszystko jak leci, zwierzęta te żyją w ubóstwie, są chore, niedożywione, a mimo to osoba posiadająca je uważa, że im pomaga. Nie wykazuje chęci oddania z któregokolwiek zwierzaka i odrzuca wszelką pomoc.

Wet który stwierdził, że kot sobie sam da radę urwał się z choinki :roll:

Czarnulek jest super :1luvu: :1luvu: :1luvu: Przypomina moją bezdomną Kluseczką którą dokarmiam :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Grzeczniutki :mrgreen: trafił Ci się ideał :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Czy Jasiowi apetyt dopisuje ? :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Post » Śro lis 13, 2013 22:33 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy.Jasiu:( oraz czarny pięk

Miraclle pisze:Czy Jasiowi apetyt dopisuje ? :ok: :ok: :ok:

Dzisiaj mu dopisuje :wink: ale wczoraj dostał niewielką dawkę sterydu na te swoje rzadkie kupy które się utrzymują od kilku dni i dzisiaj o 6 rano był bardzo głodny i jadł to co moje koty czyli bozitę z kartonika a po obiedzie przyszedł do kuchni (choć przed momentem go napasłam strzykawką ale niedużo aby nie zaszkodzić) a on zaczął miauczeć że jest nadal głodny.
Nie wiedziałam co mam mu dać tak na szybko, to zgarnęłam mu na podstawek makaronu a ten jak dopadł to oczom nie wierzyłam tak wcinał 8O i musiałam mu 2 razy jeszcze dokładać.
Żeby on tak chciał jeść bez żadnych leków. :(
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Czw lis 14, 2013 9:27 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy.Jasiu:( oraz czarny pięk

Anna61 pisze:Dzisiaj mu dopisuje :wink: ale wczoraj dostał niewielką dawkę sterydu na te swoje rzadkie kupy które się utrzymują od kilku dni i dzisiaj o 6 rano był bardzo głodny i jadł to co moje koty czyli bozitę z kartonika a po obiedzie przyszedł do kuchni (choć przed momentem go napasłam strzykawką ale niedużo aby nie zaszkodzić) a on zaczął miauczeć że jest nadal głodny.
Nie wiedziałam co mam mu dać tak na szybko, to zgarnęłam mu na podstawek makaronu a ten jak dopadł to oczom nie wierzyłam tak wcinał 8O i musiałam mu 2 razy jeszcze dokładać.
Żeby on tak chciał jeść bez żadnych leków. :(

Steryd wzmaga apetyt to fakt. Ale nie wiem czy już po jednej dawce aż tak bardzo :mrgreen:
Jego żołądeczek dalej maleńki, może coś się rozszerzy przez te napady jedzenia :ok: :ok: :ok:
Jedz Jasiu jedz na zdrowie :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek

Miraclle

Post » Pt lis 15, 2013 20:09 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy.Jasiu:( oraz czarny pięk

Miraclle pisze:Steryd wzmaga apetyt to fakt. Ale nie wiem czy już po jednej dawce aż tak bardzo :mrgreen:
Jego żołądeczek dalej maleńki, może coś się rozszerzy przez te napady jedzenia :ok: :ok: :ok:
Jedz Jasiu jedz na zdrowie :ok: :ok: :ok: :ok:

Wzmaga apetyt u jasia i to bardzo, ale nie zmienia faktu ze nadal ma luźną kupę mimo diety i leków.
Wczoraj był taki głodny, że pałaszował nawet sam ugotowany ryż.
Obrazek Obrazek

kochamy się na kolankach :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

idziemy siku do pokoiku
Obrazek Obrazek Obrazek

Czarny piękniś
Obrazek Obrazek

z Agatką
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

bawi się piórkami
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Boluś go chyba lubi, bo przypomina mu jego braciszka :cry:
Obrazek Obrazek

zwiedzanko
Obrazek Obrazek

Obrazek
Obrazek Obrazek

Anna61

[poprzednia][następna]