Opowieść o Kocie-Ikonie. Trzeci raz, a wciąż sztuka

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie gru 08, 2013 22:36 Re: Opowieść o Kocie-Ikonie

Nie wymyślaj, nie trzeba. Nadejdzie sama, niepostrzeżenie, cicho, na delikatnych miekkich łapkach. Uśmiechnie się jak kot z Cheshire i pójdziesz za uśmiechem. Bez strachu, bez bólu. Może nawet z ciekawością...
Bo tak musi już być.
--------------------------------------------------------------------------------------------------W filmach Andrzeja Kondratiuka śmierć jest atrakcyjna jak nie wiem co, tak ją chciał widzieć...
Ale taka bardziej dla mężczyzn. :D
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...
Czy z kotami się idzie przez życie? Skądże! Z kotami przez życie się tańczy!

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Od: Pon sie 27, 2012 17:47

Post » Pon gru 09, 2013 10:36 Re: Opowieść o Kocie-Ikonie

Bardzo lubię Kondratiuka i te wszystkie rzeczy, które kręci właśnie o pożegnaniu i przemijaniu.

I mam nadzieję cichą, że będzie tak jak piszesz powyżej, bo to nie byłoby tak najgorzej.
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Pon gru 09, 2013 10:56 Re: Opowieść o Kocie-Ikonie

A wiecie - podziele sie jeszcze losowym faktem o sobie - ze mnie swiadomosc nieuchronnosci smierci daje pocieszenie. Jak juz jest naprawde, ale naprawde do dupy, to pamietam, ze ta udreka ma swoj koniec. i ze jedyne, co musze zrobic, to przeczekac. Ze nic wiecej nie trzeba, bo cierpienie w koncu minie, nie jest wszechwieczne.
czynię banerki, na przykład takie jak te poniżej. jeśli potrzebujesz - ślij PW, zaradzimy.
Obrazek Obrazek

Maupa

Od: Pon cze 04, 2012 23:38

Post » Pon gru 09, 2013 10:59 Re: Opowieść o Kocie-Ikonie

Znam to.
Ale nie zawsze działa niestety.
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Pon gru 09, 2013 11:47 Re: Opowieść o Kocie-Ikonie

AYO pisze:Znam to.
Ale nie zawsze działa niestety.

Otóż to…

floxanna

Od: Pon paź 27, 2008 18:41

Post » Sob gru 14, 2013 10:51 Re: Opowieść o Kocie-Ikonie

pańcia się pochorowała, to przyszłem pocieszyć i potulić, nie? ale ciepło było, to mi się zasło. purr.
Obrazek

wybaczcie za jakość ziemniaka, miałam słabe warunki sprzętowe pod ręką ;)
czynię banerki, na przykład takie jak te poniżej. jeśli potrzebujesz - ślij PW, zaradzimy.
Obrazek Obrazek

Maupa

Post » Sob gru 14, 2013 23:15 Re: Opowieść o Kocie-Ikonie

Maupa pisze:pańcia się pochorowała, to przyszłem pocieszyć i potulić, nie? ale ciepło było, to mi się zasło. purr.
Obrazek

wybaczcie za jakość ziemniaka, miałam słabe warunki sprzętowe pod ręką ;)

cudne cudo :1luvu: :1luvu: :1luvu:

szybkiego powrotu do zdrowia :ok: :ok: :ok:
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Od: Pt gru 25, 2009 17:56

Post » Nie gru 15, 2013 12:26 Re: Opowieść o Kocie-Ikonie

Ooo, mizianko po brzuszku! Purr purr :D

Zdrówka :ok:
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Od: Nie lip 21, 2013 13:10

Post » Nie gru 15, 2013 12:35 Re: Opowieść o Kocie-Ikonie

ta, dziś już w ramach sympatyzowania z chorymi wył od szóstej, że się nudzi i żeby go ukochać :evil: a że moja babcia jest przygłucha na kocie wycie (wstaje koło siódmej, ale czyta książkę za zamkniętymi drzwiami), mnie to natychmiast wyciągało ze snu na zasadzie "alarm, natychmiast!".

wtorek/środa mam trzy kolokwia, także c-c-combo breaker.
Obrazek Obrazek

Maupa

Post » Nie gru 15, 2013 12:40 Re: Opowieść o Kocie-Ikonie

Współczuję - ja ten tydzień mam w miarę luźny, za to poprzedni to masakra była... Też 3 kolokwia, do tego 3 sprawozdania po kilkanaście stron :roll:

Powodzenia na kolosach!

Hahaha, znam to poranne wycie, znam! :ryk:
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Post » Nie gru 15, 2013 12:54 Re: Opowieść o Kocie-Ikonie

no myśmy się w kratkę ustawiły - dwa tygodnie temu miałam maraton z zarwaną nocą, zeszły luźny, a teraz przed świętami jeszcze dopchnięcie kolankiem ;)
najgorzej, że przedmiot Polityka informacyjna, który teoretycznie ma nam wykładać zasady współpracy z mediami, granice ich wolności, możliwości prawne instytucji publicznych w sporze z mediami itd. - tak naprawdę jest Życiem i czasami doktora M. polega bowiem na opowieściach z jego życia zawodowego i anegdotkach, które przeżył, a na 8 tekstów do kolosa 5 jest jego autorstwa z różnych publikacji naukowych. i nie jest to przypadek, tylko kryptoreklama. wiemy, bo od tego pojęcia zaczął przedmiot :evil:
Obrazek Obrazek

Maupa

Post » Nie gru 15, 2013 13:02 Re: Opowieść o Kocie-Ikonie

Taaa... My mamy z Urządzeń obrazowania medycznego gościa, który miał z nami rok temu Techniki obrazowania medycznego. Faceta nigdy nie ma. No nie ma go i tyle. On ma swoją firmę, on jeździ do Chin, do USA, Holandii i kij wie, gdzie jeszcze, w każdym razie w tym roku mieliśmy z nim DWA (2!) zajęcia. A z tego przedmiotu jest egzamin. I rok temu było tak samo - jego nie ma, a tydzień przed egzaminem zarzucił nas 7 książkami, z czego 5 w języku angielskim (angielski mogę znać, ale niekoniecznie na tyle dobrze, żeby ogarnąć w tym języku specjalistyczną terminologię sprzętów medycznych...) i powiedział, "Bez przeczytania tych książek to nawet nie macie co się pokazywać na egzaminie!".
Oczywiście nikt nie przeczytał...

Z kolei w tym roku przyszedł na te swoje drugie zajęcia, powiedział, ze będzie ciężko i musimy się tu wykazać inteligencją, bo on nie cierpi nieinteligentnych ludzi. Zadał jakieś pytanie, dostał od razu odpowiedź. Wytrzeszczył oczy "A skąd wy to wiecie?" "Wie pan, bo pan to z nami przerabiał rok temu..." "Serio? To co ja mam z wami robić w takim razie? Szkoda, że nie ma tu internetu, sprawdziłbym zakres materiału! To podzielcie się na grupy i pobawimy się w zakładanie firmy."
Serioooooooooo? :roll:
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Post » Nie gru 15, 2013 13:14 Re: Opowieść o Kocie-Ikonie

...że CO...

macie system ewaluacji wykładowców przez studentów?
Obrazek Obrazek

Maupa

Post » Nie gru 15, 2013 13:27 Re: Opowieść o Kocie-Ikonie

To jest akurat ewenement :roll:
A najlepsze jest to, że uczelnia o tym wie! A jak! Ale nie wywalą go, bo on dzięki tej swojej firmie zapewnia uniwersytetowi jeden z najbardziej specjalistycznych mikrotomografów w Europie. Tylko co z tego, skoro widzieliśmy go na oczy jeden raz na zasadzie "To jest mikrotomograf. Tu ma ołowiane drzwi. Tu ma źródło promieniowania. Tu się wsadza obiekt badań. Tu są detektory. Proszę nie dotykać!"...
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Post » Nie gru 15, 2013 13:35 Re: Opowieść o Kocie-Ikonie

to ja się pogubiłam - co Ty w końcu studiujesz? :conf:
Obrazek Obrazek

Maupa

[poprzednia][następna]