FIONA ALIAS ZUBER JUZ W DS - u Meksykanki!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 28, 2012 7:33 Re: FIONA-ŚMIERCIONOŚNY KOT I-serial kryminalny z pazurem w

Biedna meksykanka [tuli. tuli]. Mocno trzymam kciuki, aby wszystkie problemy, i żubrze i pozażubrze szybko poszły precz. :ok: :ok:

- żadne obróżki fermonowe, Feliwaye.... nic tu nie pomogą... i nie pomagają... zresztą stosuję te wszystkie wyciszasze bez przekonania... Ja nie mam niestety żadnych pozytywnych doświadczeń ze stosowaniem tego typu środków... ale cżłowiek chwyta się każdego sposobu..

Przyznam, że odnośnie różnych uspokajaczy też mam mieszane uczucia. Jednak, w takim wypadku jak żubrzy, chwytałabym się wszystkiego. I feliwaya do kontaktu, i karmy uspokajającej, i spróbowałabym wejść w krople Bacha. Tym bardziej, że wszystkie te środki działają dopiero po dłuższym czasie.

A jeszcze taka dziwna myśl mi zaświtała... Piszesz, że ostatnio masz kłopoty i przeżywasz to emocjonalnie. Może Żubr wyczuwa Twój stan emocjonalny (a koty to potrafią). Czuje, że nie poświęcasz się całkowicie jej, ale że myśli masz zaprzątnięte innymi sprawami. I reaguje nerwowo. Tylko - nawet jeżeli tak jest - to jaki wniosek wyciągnąć i jak wykorzystać?

Wawe

Od: Pt wrz 24, 2004 21:14

Post » Czw cze 28, 2012 8:13 Re: FIONA-ŚMIERCIONOŚNY KOT I-serial kryminalny z pazurem w

Meksykanko, mam nadzieję, że szybko uporasz się ze wszelkimi problemami. Ściskam Cię mocno! Nie wiem jak interpretować zachowanie żubra. Lunka jest moim pierwszym kotem i nigdy nie przyszło mi się zmierzyć z tego typu problemem.
Obrazek

rastanja

Od: Czw maja 10, 2012 20:37

Post » Czw cze 28, 2012 9:48 Re: FIONA-ŚMIERCIONOŚNY KOT I-serial kryminalny z pazurem w

Ja mam akurat doświadczenie z KalmAidem, ale on działa raczej na chwilę.Dobre na pójście do weta z nerwusemnp.Działanie słabe raczej.
Obróżka działa na moją Amelkę słabo.
Spektakularnie zadziałała na Czesia- przestał się trząść na blacie, zaczął się lansować:)-podrywał moje kocice, zaśmierdział kocurem...od razu poczuł się jak kot!W kilka godzin z wystraszonej kupki futra wylazł kocur pełną gębą!

Dobrym środkiem przeciwlękowym jest Xanax.Tylko ja nie wiem , czy Fiona -Żubrówka robi "to" ze strachu.To jest pytanie.
Cairo ma kocicę po przejściach w DT, stosuje Xanax.Ja odeszłam od tego leku, Amelka uczy się powoli normalnych zachowań bez niego.

Czekam na reakcję moderatora- wymieniłam nazwę leku.BELIOWEN!?!?

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Czw cze 28, 2012 11:51 Re: FIONA-ŚMIERCIONOŚNY KOT I-serial kryminalny z pazurem w

Można kota ogłupić środkami uspokajającymi, tylko po co? By trzymać go do końca życia w tym stanie?
W ten sposób nigdy się nie wyeliminuje lęków i zachowań agresywnych występujących sporadycznie. I zapewne indukowanych równie sporadycznymi sytuacjami.

To moje prywatne zdanie na ten temat.

I jedna uwaga: koty maści rudej mogą reagować na leki inaczej niż koty innych umaszczeń.
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Czw cze 28, 2012 12:24 Re: FIONA-ŚMIERCIONOŚNY KOT I-serial kryminalny z pazurem w

Myślę, że sprawa jest poważna i zaocznie nie da się zawyrokować.
Napiszę tylko, że ten atak był najpoważniejszy ze wszystkich :(
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Czw cze 28, 2012 12:35 Re: FIONA-ŚMIERCIONOŚNY KOT I-serial kryminalny z pazurem w

Napisz pw do forumowej Puchacz. To koci behawiorysta, taki prawdziwy, nie amator, z Fundacji Razem Łatwiej. Może da się ją zaprosić do Ciebie i pokazać Fionę? Może ona zobaczy coś co Tobie umyka?
Obrazek

MariaD

Post » Czw cze 28, 2012 12:39 Re: FIONA-ŚMIERCIONOŚNY KOT I-serial kryminalny z pazurem w

Mario, jak tylko się ogarnę (bo niestety mam domowe problemy :( ) to chętnie napiszę.
Coś się na pewno dzieje a to nie sztuka skrzywdzić kota... albo człowieka...
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Czw cze 28, 2012 12:44 Re: FIONA-ŚMIERCIONOŚNY KOT I-serial kryminalny z pazurem w

meksykanka, ja nie miałam na myśli, że coś Ty robisz źle. Po prostu obcy człowiek ma inny punkt widzenia, z dystansem i bez emocji.
Obrazek

MariaD

Post » Czw cze 28, 2012 12:50 Re: FIONA-ŚMIERCIONOŚNY KOT I-serial kryminalny z pazurem w

Ja wiem, że tak nie myślałaś...
Ja wręcz potrzebuję jakiegoś innego spojrzenia i interpretacji... i dziś o tym pomyślałam, że bez fachowej pomocy będzie trudno... o takiej właśnie myślałam... a nie przez forum... (bo ja kulawo opowiem co kulawo zaobserwowałam... i na tej podstawie ktoś coś usiłuje zgadnąć....)

To naprawdę istotne... sprawa jest trudna... a ja chodzę trochę we mgle...

Pomoc fachowego behawiorysty jest jedną z tych rzeczy, która powinna się zadziać dla dobra tej istoty.
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Czw cze 28, 2012 12:57 Re: FIONA-ŚMIERCIONOŚNY KOT I-serial kryminalny z pazurem w

Napisałam pw do Puchacz z prośbą o pomoc.
Obrazek

MariaD

Post » Czw cze 28, 2012 13:30 Re: FIONA-ŚMIERCIONOŚNY KOT I-serial kryminalny z pazurem w

Dziękuję... pomoc naprawdę się przyda.
Wczorajszy atak Żubra był jakby dopełnieniem moich kłopotów... (pozażubrzyc oczywiście)
Nigdy nie jest to najlepszy czas, ale ten był naprawdę fatalny...
Przyjęłam to z godnością kopanego psa... Niech jeszcze i to...

Mam nadzieję, że stanę na łapska to zbiorę się za bardziej składne komunikaty.
Żubr naprawdę odstawił jazdę jak z horroru...
Rozpędzony taniec z szablami z ciemności...
Wyglądam jakbym wlazła w róże... ale co tam...

Kto powiedział, że ma być łatwo?
Wiedza jest kosztowna :mrgreen: .
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Czw cze 28, 2012 13:32 Re: FIONA-ŚMIERCIONOŚNY KOT I-serial kryminalny z pazurem w

Meksykanko, jesteś dzielną kobietą. Poradzisz sobie! Zarówno z żubrem, jak i trudnościami życiowymi. Nie może być inaczej i już :ok:
Obrazek

rastanja

Od: Czw maja 10, 2012 20:37

Post » Czw cze 28, 2012 16:25 Re: FIONA-ŚMIERCIONOŚNY KOT I-serial kryminalny z pazurem w

Meksykanka, życzę Ci rozwiązania wszystkich problemów - ludzkich i kocich...Trzymam za Ciebie kciuki, bo nic więcej nie mogę. Pomysł Marii D najlepszy. Biedna Ty i biedna Fiona :1luvu:

KOTY Z NARNII

Od: Sob lut 06, 2010 20:34

Post » Nie lip 01, 2012 8:38 Re: FIONA-ŚMIERCIONOŚNY KOT I-serial kryminalny z pazurem w

Maksykanka, co u ciebie, poukładało się? :D

KOTY Z NARNII

Od: Sob lut 06, 2010 20:34

Post » Nie lip 01, 2012 10:13 Re: FIONA-ŚMIERCIONOŚNY KOT I-serial kryminalny z pazurem w

U Żuberancji w porzo... Wróciła do siebie jakby nigdy nic...
Nawet Renifer (który wreszcie wrócił do domu) mówi, że Żuber chodzi za mną jak pies...
Niestety ze mną...
Hmmm
Jestem kosmiczny workolot i proszę o rozstrzelanie....
Czekam na cud :(

Żuberowi gorąco, mało je... dużo terkocze... chce żey go miętosić i klepać, pcha się pod nogi...
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

[poprzednia][następna]