Marusia,piękna,mądra kotka.W domu! Filmy str 59 i 60 !!!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 29, 2011 7:51 Re: Marusia, piękna i mądra kotka zamieszka w swoim domku!!!!

Marusia trzyma formę, dziękujemy :1luvu: Śpi teraz na parapecie, chyba było jakieś nocne szaleństwo.Pewno zaraz Julcia się do niej przytuli
Obrazek Obrazek
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Wto lis 29, 2011 9:01 Re: Marusia, piękna i mądra kotka zamieszka w swoim domku!!!!

Zaraz tam nocne szaleństwo, po prostu kicia sobie śpi :D
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pt gru 02, 2011 12:54 Re: Marusia,piękna,mądra kotka.Już w autobusie w drodze do domu!

Marusia już ponad godzinę w autobusie, w drodze do Warszawy, do swojego cudownego domku.Dzwoniłam, jest grzeczna, spokojna, jedzie pod dobrą opieką, marta-po ją odbierze około 16-ej.Cieszę się bardzo, bo domek najlepszy z możliwych, Marta, wielkie dzięki :1luvu: :1luvu: :1luvu: , ale i tak mi smutno :cry: To dobra, mądra kotka.Porobiłam jej sporo zdjęć, głównie z Julcią, ale nie mam siły jeszcze, aby je wklejać.

ewar

Post » Pt gru 02, 2011 16:29 Re: Marusia,piękna,mądra kotka. W drodze do domu!

Marusia już u Marty w samochodzie.Była bardzo grzeczna, większość czasu przespała.Teraz tylko kciuki, aby koty się zaprzyjaźniły :ok: :ok: :ok:
Aha, biedna Julcia szuka Marusi :cry:

ewar

Post » Pt gru 02, 2011 16:31 Re: Marusia,piękna,mądra kotka. W drodze do domu!

Julciu :(
Marusiu kochana, szczęśliwego życia, koteczko :ok:
czekam na wieści
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Pt gru 02, 2011 16:58 Re: Marusia,piękna,mądra kotka. W drodze do domu!

Dziękujemy za życzenia :1luvu: MUSI być szczęśliwa, Julcia też będzie.A na wieści trochę trzeba będzie poczekać, Marta musi przejechać przez Warszawę i potem jeszcze kawałek do domu.
Chciałam wkleić zdjęcia, ale "naforum" nie działa :evil:

ewar

Post » Pt gru 02, 2011 17:05 Re: Marusia,piękna,mądra kotka. W drodze do domu!

To takie trochę OT, ale chcę się podzielić doświadczeniem.Mnóstwo kotów wyprawiłam do domków odległych o kilkaset kilometrów i nigdy nie było problemów.ZAWSZE daję kotom jeść przed drogą, nie mają wtedy choroby lokomocyjnej.NIE WOLNO kotów głodzić przed podróżą.Jeżeli są nerwowe, miauczą, wystarczy przykryć transporterek i jest OK.
A teraz poproszę o kciuki, aby koty się dogadały :ok: :ok: :ok:

ewar

Post » Pt gru 02, 2011 22:26 Re: Marusia,piękna,mądra kotka.W domu!

Tak króciutko, jutro więcej wpiszę i wrzucę zdjęcia. Marusia jest w łazience za opatentowaną przeze mnie siatką. Koty mogą się obserwować i czuć swój zapach. Efisia z Czesiem nie przejawiają większego zainteresowania, Tanię Marusia bardzo intryguje i przechadza się przed łazienką. Udaje, że niby tak niechcący i w ogóle nie patrzy w stronę Marusi, ale ja wiem, że to celowe. Ciekawska jest. Marusia warczy na moją trójkę, ale też jest ciekawa co się dzieje. Dałam jej piłeczkę to trącała łapką. Włożyłam też termoforek, jeden z kilku które dostały moje koty w prezencie od Ewar, żeby miała swoje znane zapachy. Marsia ma tam kuwetę, posłanko, miseczki, więc bytowo wszystko co trzeba. Reszta przyjdzie z czasem. To dla niej duża zmiana, musi poczuć się pewniej, przestać bać się reszty kotów.

Ewar bardzo dziękuję za prezenty dla kotów i wyprawkę dla Marusi. Bardzo się dziś bawiły jedna z zabawek na wędce.
,,W sztuce tracenia nie jest trudno dojść do wprawy (. . .)" Elizabeth Bishop

marta-po

Od: Pon sie 15, 2011 17:19

Post » Pt gru 02, 2011 22:28 Re: Marusia,piękna,mądra kotka.W domu!

Wszyscy myślą o Marusi i o Tobie, Marto. I o Twoich wcześniejszych kotach :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Pt gru 02, 2011 22:31 Re: Marusia,piękna,mądra kotka.W domu!

Dzięki,że znalazłaś chwilę, żeby napisać.Nie sądzę, żeby Marusia bała się kotów, to do niej nie podobne.Ona raczej nie lubi zamknięcia.W lecznicy była w niedużym pomieszczeniu i zawsze chciała się wydostać.

ewar

Post » Pt gru 02, 2011 22:47 Re: Marusia,piękna,mądra kotka.W domu!

Ewar, nie martw się. Nic złego tu Marusi nie spotka. Łazienka duża, a ja spróbuję jeszcze dziś zrobić jakąś próbę bliższego kontaktu między kotami. Ale na razie to warczała na Tanię, gdy ta z ciekawością tam zaglądała. Tyle godzin w drodze, sporo stresu, niech troszkę ochłonie. Drzemie sobie teraz na posłanku w transporterze (oczywiście otwartym).

marta-po

Post » Pt gru 02, 2011 23:02 Re: Marusia,piękna,mądra kotka.W domu!

Nie, nie martwię się, tylko piszę to, co wiem o niej.Ona sporo czasu spędziła w lecznicy, w takim pomieszczeniu dla kotów i zawsze starała się wyjść, kiedy tylko ktoś otwierał drzwi.Tak jakby miała klaustrofobię.Cieszyła się, kiedy mogła być w gabinecie wetki, mogła tam swobodnie biegać i grać w "hokeja" piłeczkami czy nakrętkami od butelek.

ewar

Post » Pt gru 02, 2011 23:04 Re: Marusia,piękna,mądra kotka.W domu!

Marta, zbieraj nakrętki :ok: :lol:
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Pt gru 02, 2011 23:07 Re: Marusia,piękna,mądra kotka.W domu!

Woli piłeczki :lol: Naprawdę rewelacyjnie się nimi bawi.Jest bardzo szybka i sprytna.

ewar

Post » Pt gru 02, 2011 23:16 Re: Marusia,piękna,mądra kotka.W domu!

MalgWroclaw pisze:Marta, zbieraj nakrętki :ok: :lol:

Nie muszę. Zakrętek mam pół kociej szuflady, bo Tania je uwielbia. :wink:
ewar pisze: sporo czasu spędziła w lecznicy, w takim pomieszczeniu dla kotów i zawsze starała się wyjść, kiedy tylko ktoś otwierał drzwi.Tak jakby miała klaustrofobię.Cieszyła się, kiedy mogła być w gabinecie wetki, mogła tam swobodnie biegać

Ale tu jest siatka zamiast drzwi co nie daje wrażenia zamkniętej przestrzeni. Marusia nie próbuje się wydostawać, raczej z oddalenia obserwuje co się dzieje za siatką. Schowała się gdy trzy koty podeszły. Całe stado to za dużo na raz. Jest grzeczna.
Tania położyła się niedaleko siatki, jest bardzo zafascynowana Marusią, mam nadzieję że pozytywnie. Podeszłam przed chwilą, Marusia wyszła leniwie z transportera, przeciągnęła się, ziewnęła, zasyczała na Tanię, jeszcze raz się przeciągnęła i tak samo leniwie weszła ponownie na legowisko.

marta-po

[poprzednia][następna]