Ancymon to już 4 lata!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lut 05, 2011 20:58 Re: Ancymon i wszystko jasne

Najcieplejsze mysli!
I kciuki!
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Nie lut 06, 2011 7:35 Re: Ancymon i wszystko jasne

Jak ładnie was wytresował :twisted:

Dla mnie to też paskudny rok. Choruję non stop od 2 miesięcy. Teraz dostanę już chyba 5-ty antybiotyk :(

Trzym się :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

MarciaMuuu

Od: Sob sie 25, 2007 19:36

Post » Nie lut 06, 2011 20:41 Re: Ancymon i wszystko jasne

Ojjj Marcia wracaj do zdrowia.

A wytresowanymi Dużymi jesteśmy świetnie, najlepiej na świecie. Nyś to doskonały treser. Wyjątkowo uzdolniony.

Nysiek obraził się za coś na mojego TŻta, swojego Dużego Uchochanego, Wymruczanego. Nie do końca wiadomo skąd to obrażenie, ale obrażenie i foch ogromne są więc powód musiał być potężny. Może za zrzucanie z plecaka. Bo Nyś bardzo lubi plecak TŻta i robi Nim dzikie jazdy po pokoju (rozbiega się i jest daleka jazda), pakuje się do środka no takie tam Nyśkowe zabawy. Może się zirytował za to, że TŻ na Niego nafuczał jak przechodził obok siedzącego na stołku Nysia, kiedy ten Go pacnął. W każdym bądź razie Ancy obraził się tak, że TŻ to odczuł dotkliwie i kilka razy mi o tym wspominał. Ja na Nysiowe fochy mam metodę inwazyjną.To znaczy w ramach przeciwdziałania porywam Go w ramiona i tak długo ściskam i miętole aż Nysiek zapomni, że był obrażony i zamiast tego zezłości się na mnie. Wtedy możemy podjąć negocjację z wiadomymi zmiennymi :P Ale wracając do wątku głównego i obrażenia nieznanego pochodzenia. TŻ zgnębiony mówi mi rano, że chciałby żeby Nyś do Niego przyszedł i poleżał mu na brzuchu, mówiąc to wskazuje brzuch z wyjątkowo smutną miną (nie wspominając o tym, że już wcześniej marudził o obrażeniu Nyśka, podejmował próby ale Ancy za każdym razem szedł, bo były jakieś ważne rzeczy do zrobienia). Woła Go a Nysiek nie słyszy, trochę się zdziwiłam ale ignoruję obu. Krzątam się, robię jakieś na pewno wyjątkowo ważne rzeczy TŻ dalej leży ze smętną miną i nas obserwuje. Wreszcie słyszę - a może położysz mi Go na brzuchu to wtedy zostanie :roll:

No i niedługo znowu wyprowadzamy się z Nysiem do nowego domku, teraz może już na dłużej. Nysiek będzie miał lepiej, bo TŻ więcej w domu bywa więc... no cóż złemu nie poddajemy i walczymy jak umiemy! Swoją drogą Ancymon zmasakrował szafki kuchenne :evil: no cóż widocznie nie były zaplanowane do szalonych wypraw i biegów z dalekimi skokami.

PS Wieczorem późniejszym postaram się nowe foteczki Ptysiowego kawalera podrzucić.
Ostatnio edytowano Nie lut 06, 2011 21:17 przez Malati, łącznie edytowano 1 raz

Malati

Od: Nie sie 19, 2007 12:20

Post » Nie lut 06, 2011 21:13 Re: Ancymon i wszystko jasne

oj dawno fotek nie było, dawno
ja też przykucnę w oczekiwaniu :ok: :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Nie lut 06, 2011 22:44 Re: Ancymon i wszystko jasne

Obiecane zdjęcia, mało, komórkowo, trochę staro ale istniejąco.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A Nyś Ptyś wszedł mi na kolana i bardzo głośno mruczał. Piszę o tym TŻtowi (żeby wiedział co traci) czytam "zwal go"!

Malati

Post » Nie lut 06, 2011 23:12 Re: Ancymon i wszystko jasne

Malati pisze:Obrazek

:1luvu: :1luvu: :1luvu:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Pon lut 07, 2011 9:43 Re: Ancymon i wszystko jasne

ależ mu pięknei w kokardzie :1luvu: :1luvu: :1luvu:

a jak dumnie w niej chodzi :ryk: :mrgreen: :ok: zna skubany swój urok :lol:
Obrazek

magdaradek

Post » Pon lut 07, 2011 20:37 Re: Ancymon i wszystko jasne

Piękny kocurro :1luvu: Nigdy nie miałam kota, który zniósłby kokardę na swojej szyi. Twój Nyś musi być wyjątkowo dostojnym i ceniącym elegancję kotem :ok:

Pozdrawiam wieczornie :D
Obrazek Klara, Tosia i Pingwin fotostory--->zapraszamy :)
Maciuniu ['] Pompuś [']

olusiak81

Od: Śro sie 15, 2007 18:14

Post » Pon lut 07, 2011 23:36 Re: Ancymon i wszystko jasne

:ryk:

Ta Ptyś wybitnie ceni elegancję. Widać to zwłaszcza na trzecim zdjęciu. Dodam, że On tak często.

A dzisiaj bardzo dostojnie próbował włamać się do sąsiadów. Widocznie uznał, że jesteśmy strasznymi odludkami i trzeba mnie (podkreślę mnie w odróżnieniu od się) zaprzyjaźnić. No i zaprzyjaźnił. Wpierw spacerek po klatce schodowej, że niby nic, że On niby tak sobie niucha i ogląda w ramach ucieczki od tych marnych kilku metrów kwadratowych. Później jakieś kabelki się w głowie kociej spotkały. Nyś spojrzał w górę, wyostrzył wzrok, dostrzegł klamkę, uwiesił na niej, a gdy okazało się, że jego nagły skok wywołał jakiś hałas za drzwiami i reakcję nieznanego stwora, niesamowicie (podkreślę nie-sa-mo-wi-cie) szybko zwiał kryjąc się w czeluściach tych naszych marnych kilku metrów zostawiając mi pole do popisu plączącą się w tłumaczeniu, że to Mój Kot, że przepraszam, że nie sądziłam :roll: nie pytajcie mnie o pierwszą minę jaką zostałam obrzucona....

Malati

Post » Wto lut 08, 2011 9:07 Re: Ancymon i wszystko jasne

No nie mogę, Nyś włamywacz :ryk:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Wto lut 08, 2011 9:51 Re: Ancymon i wszystko jasne

zwłaszcza, że sąsiad żadnego kota nie widział i pomyślał, że to malati się uwiesiła na jego klamce :mrgreen:
Obrazek

magdaradek

Post » Wto lut 08, 2011 11:19 Re: Ancymon i wszystko jasne

To ci kotecek - poszukiwacz przygód i nowych przyjaciół :mrgreen: Mój Koterek - straszny tchórz i zwiewacz podkanapowy na widok obcych - poszedł kiedyś do babci-sąsiadki na pięterku, wlazł u niej za fotel i nie chciał wyjść 8O Starsza pani tylko się śmiała i mówiła, że wszystkie zwierzaki ją lubią. Do dziś jesteśmy z babcią w dobrej komitywie, była nawet na moim ślubie :D
Obrazek Klara, Tosia i Pingwin fotostory--->zapraszamy :)
Maciuniu ['] Pompuś [']

olusiak81

Od: Śro sie 15, 2007 18:14

Post » Śro lut 09, 2011 20:26 Re: Ancymon i wszystko jasne

:ryk: :ryk: :ryk:

olusiak, a babcia zakocona? 8)

MarciaMuuu

Od: Sob sie 25, 2007 19:36

Post » Śro lut 09, 2011 20:45 Re: Ancymon i wszystko jasne

weeeeź, proszę Cię, co on ma na szyi? 8O jak można tak dorosłego, poważnego, statecznego kota ubrać? :twisted: :mrgreen:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Śro lut 09, 2011 23:36 Re: Ancymon i wszystko jasne

OO fajna taka babcia, pewnie nie zakocona żeby różni podróżnicy mogli u Niej kąt znaleźć :twisted:

Georg-inia no normalnie można tak ubrać :wink: Dojrzały koci mężczyzna wybierał się na Sylwestra do mojej my i musiał się godnie prezentować, a nie jak jakiś obszarpaniec!

Swoją drogą piszę dzisiaj BARDZO ważne CV i LM, Ancy zazwyczaj grzeczny, ekhm no może i nie grzeczny ale nooo wiecie... dziwnie byłoby narzekać, że ktoś taki jak Ptyś jest jeszcze bardziej Ptyśkowy, dzisiaj gada i to jak gada :evil: nie to, że trochę gada strasznie. LM chyba nie powstanie bo tego gadania to zdecydowanie zbyt wiele jest wrrr ja chcę jakiś ściszacz do Burego, bardzo bym chciała, nie to że trochę. Trochę Go wyciszyłam galaretką no ale tylko na chwilę, gadanie czy raczej podburkiwanie i jojczenie pod nosem powróciły.

Swoją drogą powiem Wam, że ostatnio "straciłam sens, upadłam na twarz". Zdrowy, podkreślam zdrowy człowiek z aktualnymi, świeżymi badaniami krwi, z planami dotyczącymi nie tylko jego samego, nie powinien umierać ot tak po powrocie do domu, a rak zjadający wszystko w człowieku nie powinien być wykrywany dwa dni przed ostatnim swoim ukąszeniem, Cholera to raczej wszystko jest nie tak

Malati

[poprzednia][następna]