Trójkot birmański n° 1

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 31, 2010 22:12 Re: Trójkot birmański-Imperatorowa figlarka

Ja bardzo przepraszam, ale gdzie są przednie Puszkowe łapki na zdjęciu "siedzącym", hę?!
LUBMY SIĘ

Hańka

Od: Sob lut 09, 2008 0:22

Post » Śro mar 31, 2010 22:14 Re: Trójkot birmański-Imperatorowa figlarka

kalair pisze:FIFINKA?! :mrgreen: :1luvu:

Wiedzialam Kalair, ze zgadniesz! :lol:
Obrazek
Obrazek
"Il n'y a pas de chat ordinaire" (Colette)
Trójkot - Puszek i Szatony

Birfanka

Od: Pon lip 06, 2009 9:48

Post » Śro mar 31, 2010 22:17 Re: Trójkot birmański-Imperatorowa figlarka

haniaszaraf pisze:Ja bardzo przepraszam, ale gdzie są przednie Puszkowe łapki na zdjęciu "siedzącym", hę?!

No jak to gdzie... lewa ma przycisnieta do boczku, a prawa schowal za grzbiecikiem... ciekawe, co w niej ma, ze tak ukrywa! :twisted: :lol:
Obrazek

Birfanka

Post » Śro mar 31, 2010 22:28 Re: Trójkot birmański-Imperatorowa figlarka

Birfanka pisze:
kalair pisze:FIFINKA?! :mrgreen: :1luvu:

Wiedzialam Kalair, ze zgadniesz! :lol:
Obrazek

Ja też wiedzialam, że zgadnę! :mrgreen: :D :1luvu: :1luvu:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Śro mar 31, 2010 22:29 Re: Trójkot birmański-Imperatorowa figlarka

Birfanka pisze:
haniaszaraf pisze:Ja bardzo przepraszam, ale gdzie są przednie Puszkowe łapki na zdjęciu "siedzącym", hę?!

No jak to gdzie... lewa ma przycisnieta do boczku, a prawa schowal za grzbiecikiem... ciekawe, co w niej ma, ze tak ukrywa! :twisted: :lol:

Muszę uwierzyć na słowo :roll: :lol:
LUBMY SIĘ

Hańka

Od: Sob lut 09, 2008 0:22

Post » Czw kwi 01, 2010 7:58 Re: Trójkot birmański-Imperatorowa figlarka

Obrazek
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Czw kwi 01, 2010 8:14 Re: Trójkot birmański-Imperatorowa figlarka

Fajny ten schowek ;) milego dzionka , ja latam dzis na miotle ;)
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Czw kwi 01, 2010 10:22 Re: Trójkot birmański-Imperatorowa figlarka

Witajcie! Milego dzionka tez zycze :D

Anulka, prosze, rzuc mi odrobine wigoru do latania na miotle, bo mi inspiracji brakuje, a tez trzebaby sie sprezyc... w wiosennym sloncu widac jak pod lupa wszelakie kurze i pylki na meblach 8)
Albo moze choc z jedna krewetke, to jej miotle wcisne :mrgreen:

Fifinka mi sie rozochocila! 8O Chyba pozazdroscila Mayi figlarnosci :ryk:
Przemywalam oczy Pupuszowi, mialam polozone obok przygotowane waciki, kapsulke z serum fizjologicznym, ligninowe chusteczki, Fifinka sie krecila w poblizu. Bylam zajeta, bo jedna reka przytrzymywalam glowe delikwenta, a druga wacik, czulam, ze Fifinka mi sie kotłuje pod łokciem, ale nie zwracalam uwagi, bo Pupusz sie wiercil i nie chcialam go szturchnac w oko. Zreszta zaraz uslyszalam oddalajacy się tętent krzepkich łapek. Zuzylam jeden wacik, siegam po nastepny.... 8O 8O 8O NIE MA! :twisted: :ryk:
Figlarka nr 2 zagarnela wszystkie i ganiala w amoku po korytarzyku z pelna paszcza wacikow :lol:
Obrazek

Birfanka

Post » Czw kwi 01, 2010 12:33 Re: Trójkot birmański-Imperatorowa figlarka

Birfanko to Fifinka musiała komicznie wyglądać z wacikami w paszczy. :D
Mój obecny tymczasik z przyborów kosmetycznych, to pasjami lubi pałeczki do uszu. Wczoraj w czasie sprzątania powygarniałam kilka z różnych kątów.
Co prawda nie były ukradzione. Sama mu dawałam.
Oraz papier toaletowy, z którego robi wycinanki. :twisted:
Papier musiałam zacząć chować.

Co do energii i mi by się trochę od Anulki przydało. Energii lub sprzątających krewetek. :mrgreen:
Wprawdzie na święta wyjeżdżam i gruntownie sprzątać nie muszę, ale jeszcze trochę do sprzątania jest. :o
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Czw kwi 01, 2010 12:37 Re: Trójkot birmański-Imperatorowa figlarka

Lista do adopcji wielka ,tylko te domki jakos malo o sobie pisza .....a jak juz pisza to by biedne zwierzatka do roboty chcialy zagonic...ja juz ciut na miotle polatalam u siebie , popracowalam z oolimpijka i teraz do mamy sie zbieram , potme u siebie pracuje i tak to bedzie leciec
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .

anulka111

Post » Czw kwi 01, 2010 17:24 Re: Trójkot birmański-Imperatorowa figlarka

Birfanka pisze:Witajcie! Milego dzionka tez zycze :D
[....]Fifinka mi sie rozochocila! 8O Chyba pozazdroscila Mayi figlarnosci :ryk: [....] Figlarka nr 2 zagarnela wszystkie i ganiala w amoku po korytarzyku z pelna paszcza wacikow :lol: [....]

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :lol: :lol: Lafi i Saphirka też tak robią..Kochają waciki, muszę pilnować. :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Czw kwi 01, 2010 17:52 Re: Trójkot birmański-Imperatorowa figlarka

Z tymi wacikami w paszczy wygladala, jakby zwiala dentyscie z fotela :lol:
A jak zaczela pluc merdajac wywieszonym ozorkiem, bo jej sie wata tam wczepila w "haczyki", to juz w ogole wygladala swietnie :ryk:
Jesli chodzi o paleczki do uszu, to ona tez je lubi do zabawy, ale prawdziwa fiksacje na ich punkcie ma Pupusz, szalu dostaje i kradnie mi spod rak. Pilnuje bardzo i daje im do zabawy tylko pod moim dozorem, bo boje sie, zeby nie zezarly...
A papieru toaletowego tez musze pilnowac, czyli uwazac, zeby luzny koniec nie zwisal, bo Fifinka pasjami lubi rozwijac z rolki i robic perforacje :twisted:
Cesarzowa natomiast uwielbia perforowac swymi okazalymi klami wszelkie kartony i tekturki-np. okladki ksiazek i czasopism, koperty, pudelka, teczki na dokumenty-sporo juz tak przyozdobila gustownym szlaczkiem w naroznikach :mrgreen:
Obrazek

Birfanka

Post » Czw kwi 01, 2010 18:02 Re: Trójkot birmański-Imperatorowa figlarka

No, z papierem mam spokój, bo Kretki nie mają do toalety dostępu. Ale właśnie waciki, i pałeczki są towarem pożądanym. :ryk: :ryk:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Czw kwi 01, 2010 18:19 Re: Trójkot birmański-Imperatorowa figlarka

mimbla64 pisze:Birfanko to Fifinka musiała komicznie wyglądać z wacikami w paszczy. :D
Mój obecny tymczasik z przyborów kosmetycznych, to pasjami lubi pałeczki do uszu. Wczoraj w czasie sprzątania powygarniałam kilka z różnych kątów.
Co prawda nie były ukradzione. Sama mu dawałam.
Oraz papier toaletowy, z którego robi wycinanki. :twisted:
Papier musiałam zacząć chować.

Co do energii i mi by się trochę od Anulki przydało. Energii lub sprzątających krewetek. :mrgreen: Wprawdzie na święta wyjeżdżam i gruntownie sprzątać nie muszę, ale jeszcze trochę do sprzątania jest. :o

Z energia oszukalam ....od rana wypilam juz ponad litr pepsi.....co spowodowalo mi ,ze cisnienie chyba mam jakies normalniejsze i moge dzialac:)

anulka111

Post » Czw kwi 01, 2010 18:34 Re: Trójkot birmański-Imperatorowa figlarka

Birfanka pisze:Z tymi wacikami w paszczy wygladala, jakby zwiala dentyscie z fotela :lol:
A jak zaczela pluc merdajac wywieszonym ozorkiem, bo jej sie wata tam wczepila w "haczyki", to juz w ogole wygladala swietnie :ryk:
Jesli chodzi o paleczki do uszu, to ona tez je lubi do zabawy, ale prawdziwa fiksacje na ich punkcie ma Pupusz, szalu dostaje i kradnie mi spod rak. Pilnuje bardzo i daje im do zabawy tylko pod moim dozorem, bo boje sie, żeby nie zeżarly...
A papieru toaletowego tez musze pilnowac, czyli uwazac, zeby luzny koniec nie zwisal, bo Fifinka pasjami lubi rozwijac z rolki i robic perforacje :twisted:
Cesarzowa natomiast uwielbia perforowac swymi okazalymi klami wszelkie kartony i tekturki-np. okladki ksiazek i czasopism, koperty, pudelka, teczki na dokumenty-sporo juz tak przyozdobila gustownym szlaczkiem w naroznikach :mrgreen:

Birfanko czyli papierów, książek, czasopism, porozkładanych mieć nie możesz?
Moja Łapka jest taka, że w ogóle papieru nie rusza. Kochana :1luvu:
Ale tymczasik Tymek to jest papierożerca. :twisted:
A ja w domu w papierzyskach pracuję, a ten tylko wskakuje na biurko, na stół i się czai. I jakby nie pilnować, zawsze mu się uda perforację zrobić.

Anulko, a jak takie domowe akwariowe krewetki w ogóle wyglądają?
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

[poprzednia][następna]