Migdał się nie zmienia..

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie kwi 19, 2020 10:30 Re: Migdał się nie zmienia..

Pal licho szminki i inne takie, ja się zastanawiam czy nie zamówić przez internet mojago szamponu. W Koszalinie jest dostępny chyba tylko w dwóch zielarskich, do jednego mam daleko, w drugim ostatnio nie było szamponu do tłustych i normalnych, wzięłam do suchych i normalnych (mała różnica w składzie, więc ujdzie), nie wiem czy robili zamówienie.
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Nie kwi 19, 2020 11:55 Re: Migdał się nie zmienia..

Niektórym szminki są potrzebne jak innym coś innego do dobrego samopoczucia. A niektórzy z nich żyją.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Nie kwi 19, 2020 13:53 Re: Migdał się nie zmienia..

Szampon ostatnimi czasy tylko z apteki - okazał sie idealny i choć nie tani, to wydajny i nie będę zmieniać.
Różany aerozol albo jakiś płyn micelarny różany potrzebuję bo się wziął i kończy , a po tej maseczce mam potrzebę 'odnowienia' skóry trochę, po przyjściu. Ale to taka średnia potrzeba. Przejdę się jutro przez park do Astry :mrgreen: Opowiadali, że drogerie , tak jak sklepy spożywcze, są pootwierane.
Zielarski ulubiony , za daleko.
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Nie kwi 19, 2020 14:00 Re: Migdał się nie zmienia..

Mój szampon nie jest zbyt wydajny - inaczej się pieni bo głównym składnikiem myjącym jest mydlnica lekarska. Nie chcę z niego rezygnować bo tylko po nim nie próbuję sobie zdrapać skóry z głowy. Tyle że ciężko go dostać.

Jak idzie urządzanie "plaży"?
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Nie kwi 19, 2020 14:07 Re: Migdał się nie zmienia..

morelowa pisze:Szampon ostatnimi czasy tylko z apteki - okazał sie idealny i choć nie tani, to wydajny i nie będę zmieniać.
Różany aerozol albo jakiś płyn micelarny różany potrzebuję bo się wziął i kończy , a po tej maseczce mam potrzebę 'odnowienia' skóry trochę, po przyjściu. Ale to taka średnia potrzeba. Przejdę się jutro przez park do Astry :mrgreen: Opowiadali, że drogerie , tak jak sklepy spożywcze, są pootwierane.
Zielarski ulubiony , za daleko.

ale do parku można tylko rekreacyjnie :mrgreen:
nie wiem czy można iśc do sklepu przez park

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Nie kwi 19, 2020 14:11 Re: Migdał się nie zmienia..

Pójdę zygzakiem przez całe obie części parku :mrgreen: A potem wyjdę i pójde z celu spełniania codziennych potrzeb :mrgreen:
Dziś zbyt krótko byłam - choć zaniosło mnie do lasku trochę - bo jakiś wiatr, a poza tym głupio by było załapać się na mandat dzień przed 'wolnością'.
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Nie kwi 19, 2020 14:17 Re: Migdał się nie zmienia..

Przed - i wczoraj.
Brakuje mi elementów, żeby było jakbym chciała.. :?
Obrazek

Obrazek

morelowa

Post » Nie kwi 19, 2020 17:35 Re: Migdał się nie zmienia..

Właśnie powiedzieli w tv - od jutra po lesie bez maski!

Obrazek

morelowa

Post » Nie kwi 19, 2020 17:49 Re: Migdał się nie zmienia..

Serio serio???
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Nie kwi 19, 2020 18:09 Re: Migdał się nie zmienia..

Serio tak słyszałam i widziałam. Na pytanie prowadzącego Koronawirus Raport odpowiadał jakiś mecenas. Nie zdążyłam zobaczyć kto dokładnie. Było tez pytanie pani fotograf czy robiąc ludziom zdjęcia w plenerze mogą - ci ludzie - być bez masek, też mogą.
Ale wolałabym to zobaczyć przynajmniej na pasku, a nie śledzę w tej chwili.

edit: coś jest
https://www.fakt.pl/wydarzenia/polska/k ... ki/y1ve5le
https://wiadomosci.onet.pl/kraj/koronaw ... ki/xhctqnt
https://wiadomosci.wp.pl/koronawirus-w- ... 549635201a

Obrazek

morelowa

Post » Nie kwi 19, 2020 18:28 Re: Migdał się nie zmienia..

o to super. bo juz myślałam jakwytrzymam w lesie w maseczce i ile tych maseczek na zmianę wziąć na długi spacer
ciorna znowu śpi na klawiaturze
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Pon kwi 20, 2020 5:28 Re: Migdał się nie zmienia..

Wczoraj poszłam spory kawałek, bo nie mogłam już wytrzymać dyskusji antyszczepionkowych i innych też na fb. Kończąc rekreacyjne przejście (chodzenie sprawia, że rozchadzam napięcie) powinnam udać się w dłuższą trasę, bo minęli mnie na wąskim chodniku dzwoniący rowerzyści. A obok droga bez samochodów, ty le, że niewygodna. Krzyczałam do nich, ale co, nic z tego.
Poza tym maski ludzie noszą pod brodami. Tak!
Nasz prezydent słusznie zauważył: nagle się okazało, że mieszkańcy mnóstwo czasu spędzają w lasach. Nie byłam w lesie od lat, w zwykłych warunkach nie mam czasu, nie mam samochodu i nie mam jak się tam dostać. Piszą w mediach, że dawno nie widziano takiego spokoju wśród zwierząt. Dziś wszyscy runą do lasów, burząc biednym zwierzakom spokój.
W sklepach zaczną łazić pięć centymetrów od siebie.
Mam okropny nastrój.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pon kwi 20, 2020 7:35 Re: Migdał się nie zmienia..

MalgWroclaw pisze:Wczoraj poszłam spory kawałek, bo nie mogłam już wytrzymać dyskusji antyszczepionkowych i innych też na fb. Kończąc rekreacyjne przejście (chodzenie sprawia, że rozchadzam napięcie) powinnam udać się w dłuższą trasę, bo minęli mnie na wąskim chodniku dzwoniący rowerzyści. A obok droga bez samochodów, ty le, że niewygodna. Krzyczałam do nich, ale co, nic z tego.
Poza tym maski ludzie noszą pod brodami. Tak!
Nasz prezydent słusznie zauważył: nagle się okazało, że mieszkańcy mnóstwo czasu spędzają w lasach. Nie byłam w lesie od lat, w zwykłych warunkach nie mam czasu, nie mam samochodu i nie mam jak się tam dostać. Piszą w mediach, że dawno nie widziano takiego spokoju wśród zwierząt. Dziś wszyscy runą do lasów, burząc biednym zwierzakom spokój.
W sklepach zaczną łazić pięć centymetrów od siebie.
Mam okropny nastrój.

To widać.. :?
Nawet nie wiem gdzie i jakie są dyskusje antyszczepionkowe. Unikam fb, a jak już wejdę to sprawdzam - jak najkrócej - co tam znajomi , ew. w śledzonych grupach, a i to oszczędnie.
Może i runą ludzie do lasów, ale nie jestem pewna czy tak gremialnie.Sporo ludzi pracuje, nie wszyscy lubią spacerować bez celu.. Ważne , żeby były jakieś kontrole, co do tych ew. pikników itp.
Chodziłam do Lasu Pilczyckiego przed zamknięciem codziennie i owszem byli ludzie, ale bardzo mało, a to były te najcieplejsze dni. Może na początku będzie więcej, szczególnie w parkach gdzie się łatwiej biega czy chodzi z kijkami. Chociaż tam z maskami, więc ..zobaczymy.
W Lasku przy stawie - okazuje się, że to się wg map nazywa Park Pilczycki 8O - to już nie wiem - czy liczy sie jak wygląda, czy jak się nazywa? No, tam to odkąd pamiętam ludzi było minimalnie.
Szkoda, że masz daleko i trzeba by jechać pewnie z przesiadkami tutaj. Nic takiego bliżej Ciebie nie ma?
Prawdziwy las, iglasty , to ode mnie najbliżej Mokra - tramwaj + autobus...

Obrazek

morelowa

Post » Pon kwi 20, 2020 18:05 Re: Migdał się nie zmienia..

Morelowo, polecam hydrolat z malin. Wejdź do sklepu Triny, weź firmy La Le, butelka 100ml za 25zeta, CUDO :smokin:
I pachnie prawdziwymi malinami 8)
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Pon kwi 20, 2020 18:37 Re: Migdał się nie zmienia..

Następnym razem :mrgreen: Już kupiłam ten różany. No, i wiesz... taniej on jest :wink:
Ale fajne rzeczy sa na tej stronie, te kremy i inne hydrolaty - podobają mi się. I jeśli by już to warto od razy więcej produktów bo trzeba doliczać przesyłkę .

Drogerie sa czynne - Natura w Astrze też. Ale nieczynne sa schody ruchome :evil: Nie mam nic przeciwko schodom jako takim, ale ruchome stojące sa wyjątkowo niewygodne, wysokie , paskudnie się wchodzi. I schodzi też.
Przeszłam Parkiem Zachodnim, oboma częściami i okrężną drogą, ulicą do Tęczy potem, i parkiem do Pilczyckiej. Więc są ludzie, ale wcale nie dużo, raczej powiedziałabym ,że mało. Może to kwestia godziny 1 - 3 pm. I większość w maseczkach, w tym dzieci na rowerkach też. Jakieś pojedyncze przypadki głupków tylko. A może chorzy?

Obrazek

morelowa

[poprzednia][następna]