Broszka & Company

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Śro paź 23, 2013 8:14 Re: Broszka & Company

Od wczorajszego wieczora wieje u nas huraganowy wiatr :evil: :evil:
Dachówki sypią się z dachu a pranie wywieszone wczoraj na dwór zbierałam o północy przy świetle latarki - pozrywało ze sznurków i zbierałam przysłowiowe gacie po całym dużym terenie :strach: Nie wszystko znalazłam po ciemku - jeszcze dziś rano szukałam ręczników i koszulek - znalazłam je wiszące na gałęziach krzaków i drzew :twisted:
Net muli i się rwie, zawsze jak tak mocno wieje to zrywa nam linię więc gdybym zamilkła nagle to będzie znaczyło że się urwał na dobre :?

Conchita pisze:Doczytalam chyba ze 12 stron watku, dzieje sie tu, szalenstwo :)
Macie przepiękny dom, Broszko! Nawet w trakcie remontu widac jego urodę.

Wszystkiego najlepszego dla Pippinka, trudno uwierzyc, ze ma rok i jest tak duzym kotem :o

Jak miło że jeszcze do nas zaglądasz czasem :1luvu:

Dom nie jest piękny, wręcz powiedziałbym że okropnie brzydki bo zrujnowany w większej części - na razie udało nam się wyremontować zaledwie kawałeczek :wink:
Nie wiem czy kiedykolwiek doprowadzimy go do stanu kiedy będzie można powiedzieć że jest ładny... chyba życia nam nie starczy :strach:

Beasia pisze:Jeszcze nie zaczęliśmy. Fachowiec, który miał nam robić remont jeszcze nie wrócił z Niemiec i jak tak dalej pójdzie, to będziemy musieli poszukać kogoś innego, a sama wiesz jak trudno o dobrego fachowca
Na samą myśl o tym remoncie robi mi się słabo :?

Współczuję - macie tak samo jak my mieliśmy z poprzednim fachowcem :evil:
Też zawalał wszystkie terminy bo robota w niemiaszkowie mu się przedłużała...
I tak przesuwaliśmy kolejne terminy aż się facet poważnie rozchorował i musiał w ogóle przestać pracować - a my zostaliśmy z przysłowiową ręką w nocniku...
Ale ekipa która teraz u nas remontuje jest świetna i jesteśmy bardzo zadowoleni z ich pracy - mimo że trzeba się umawiać z co najmniej półrocznym wyprzedzeniem to warto na nich czekać :P
Niesamowite jest to że to dwóch facetów a wszystko sami robią: hydraulikę, elektrykę, murarkę, kładą kafle i już teraz umawiamy się z nimi na wiosnę na wymianę dachu. Szkoda że nie mamy kasy żeby tak pociągnęli remont całego budynku tylko będziemy tak dziubać kolejne pomieszczenia :|
Ale życzę Ci z całego serca żebyś też trafiła na takich fachowców jak nasi :ok:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Śro paź 23, 2013 8:26 Re: Broszka & Company

Obyw wszystko dobrze szło, podopieczni (bo przecież i koty i psy i konie) nie chorowali a panowie w try miga ogarnęli remont :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro paź 23, 2013 8:34 Re: Broszka & Company

Dzięki za życzenia :1luvu:
Dzisiaj zaczynają kłaść kafle i będzie niezła jazda bo coś tam sobie powymyślaliśmy i nie widomo wcale jak to w praktyce wyjdzie a panowie nie bardzo kumają o co nam chodzi :twisted: Będę musiała tam z nimi chyba cały czas siedzieć i dyrygować :wink:

Zwierzyniec trzyma się po japońsku czyli jako-tako...
Chorutki chorują, raz jest lepiej, raz gorzej - wlaczymy cały czas o każdy kolejny dzień i nie poddajemy się :ok:
Kopytne dzisiaj chyba w ogóle nie wyjdą na wybieg bo wicher urywa głowy :evil:
Szkoda bardzo bo słonecznie jest i bardzo ciepło :?
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Śro paź 23, 2013 9:03 Re: Broszka & Company

U nas też tak wieje - tzn podobnie tylko - ale to teren zabudowany, wiec sie aż tak nie odczuwa

Gacie i koszulki na drzewach.. - to prawie jak z jakiegoś filmu.

Wczoraj, pierwszy raz od .. może roku :roll: - obejrzałam sobie film na dvd. Dorwałam te nowe filmy Woody Allena i coś tam jeszcze.
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Śro paź 23, 2013 9:15 Re: Broszka & Company

Nie lubię wiatru :roll: .
Niech szybciutko przestanie u Was wiać.
Szkoda, żeby koniki stały pod dachem, gdy jest tak słonecznie i cieplutko.

A, i oczywiście wszystkiego najlepszego dla Pippinka.
Ładnie wyrósł Ci maluszek :D .
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Śro paź 23, 2013 15:00 Re: Broszka & Company

Brosia podłoga piekna.
Pipin jako roczniak bardzo dorodny
Mój koteczek,ten co jak nie wezmiecie to zamarznie, waży już 47 dag-tak chciałam go tylko pochwalić.
Ale od kiedy małe jest u nas jedna z kocic leje gdzie popadne( komputer stół książki itd),może ktoś miał podobny problem?

fumcia

Od: Sob wrz 03, 2011 12:51

Post » Czw paź 24, 2013 11:17 Re: Broszka & Company

Jak nagle kotka zaczęła tak oblewać to przydałoby się ją przebadać a przynajmniej złapać mocz do badania - bardzo często koty oblewają tak przy zapaleniu pęcherza.

Mam dzisiaj strasznie zakręcony dzień - rano przywieźli kilka ton węgla a przed chwilą dwie palety trocin - oczywiście kurier był zbyt dużym samochodem ale jakoś wtarabanił się na podwórko tylko zostawił po sobie masakrę w postaci połamanych gałęzi i głębokich kolein z wydartą murawą na trawnikach :evil: Na szczęście udało się rozładować trociny tam gdzie trzeba i nie będę musiała kilkudziesięciu balotów wozić z daleka pojedynczo na taczce...
A węglarze zasyfili pół podwórka i domu pyłem węglowym i też oczywiście dołożyli swoje kołami ciężarówki :evil: Ale za to jesteśmy przygotowani do zimy :wink:
Panowie fachowcy kładą kafle galopując z prawie każdą po schodach na podwórko żeby ją dociąć bo używają takiej maszyny wodnej z której leje się woda i lepiej robić bagno na dworze. Ale zasyfiają na biało przy okazji całą sień i schody - normalnie słabo mi jak pomyślę że trzeba to będzie jakoś posprzątać :strach:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Czw paź 24, 2013 11:22 Re: Broszka & Company

Ranyyy, Broszko, ty jakiś Super Hero jesteś czyco? :strach: :strach: :strach:
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Czw paź 24, 2013 13:17 Re: Broszka & Company

hanelka pisze:Ranyyy, Broszko, ty jakiś Super Hero jesteś czyco? :strach: :strach: :strach:

No, jesteś?? :o
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Czw paź 24, 2013 13:44 Re: Broszka & Company

morelowa pisze:
hanelka pisze:Ranyyy, Broszko, ty jakiś Super Hero jesteś czyco? :strach: :strach: :strach:

No, jesteś?? :o

Ale o co chodzi? :roll:
Przecież nie nosiłam na plecach ani węgla ani trocin :lol:
Ja tylko dyrygowałam w tym tangu na dwie ciężarówki :mrgreen:
Palety z trocinami pan rozładował windą przy samochodzie i wciągnął na wózku do pomieszczenia gdzie mam skład słomy i siana.
Węgiel kupujemy z rozładunkiem - tzn panowie noszą go wiadrami do kotłowni. Tylko niestety muszą przejść przez sień, kuchnię, łazienko-kotłownię i dopiero tam w składziku opróżniają wiadra. Kursów trzeba zrobić pierdylion żeby te kilka ton przenieść i przy okazji wszystko wokół pokrywa się warstewką czarnego pyłu węglowego - posprzątanie tego niestety to moja działka :evil: I sprzątanie po panach od remontu :evil:
Było nawet zabawnie kiedy spotykali się panowie od węgla (czarni od pyłu z węgla) z panami od remontu (biali od pyłu ciętych kafli) bo ich drogi przecinały się w sieni a kursowali i jedni i drudzy :lol:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Czw paź 24, 2013 14:04 Re: Broszka & Company

Nie, no to spoko :mrgreen: Zero roboty, kawka, konfiturki itd... :twisted:
A to sprzątanie to pikuś jakiś? A te poprzednie słomy i sianokiszonki?
I inne takie drobne robótki? Zbieranie, przetwarzanie...

Obrazek

morelowa

Post » Czw paź 24, 2013 16:32 Re: Broszka & Company

ale tu dzieje się 8O
chwilami to ciekawsze od kotów nawet... :mrgreen:

przyszłego sprzątania współczuję serdecznie!
Obrazek

violet

Od: Pon sty 07, 2013 17:17

Post » Czw paź 24, 2013 17:12 Re: Broszka & Company

Morelowa, do konfiturek niestety nie mam dostępu, nadal kompletnie zastawione dojście do spiżarki :crying:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Czw paź 24, 2013 18:17 Re: Broszka & Company

:placz:

Obrazek

morelowa

Post » Czw paź 24, 2013 23:06 Re: Broszka & Company

Nieno, konfiturki zastawili... :crying:
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

[poprzednia][następna]