Ptachu ['] 3. Żegnaj wspaniały kocie...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 05, 2011 23:01 Re: Ptachu 3. Sobotni wypoczynek w lesie. Zastrzelę się :(

[i] Ptachu
My tam uważamy, że to raczej świadczy o umiejętności wyadoptowania kota
Ale wy Duzi dziwni jesteście :roll:
Principessa [\i]
Obrazek Obrazek

bagheera

Od: Pt mar 11, 2011 20:22

Post » Wto wrz 06, 2011 5:09 Re: Ptachu 3. Sobotni wypoczynek w lesie. Zastrzelę się :(

bagheera pisze: Ptachu
My tam uważamy, że to raczej świadczy o umiejętności wyadoptowania kota
Ale wy Duzi dziwni jesteście :roll:
Principessa [\i]

[i]Duża jest dziwna, delikatnie miaucząc. Pozbyłaby się i byłby spokój w domu, a tak łazienka dalej pełna.
Fasolka
Ostatnio edytowano Wto wrz 06, 2011 11:15 przez MalgWroclaw, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Wto wrz 06, 2011 9:32 Re: Ptachu 3. Sobotni wypoczynek w lesie. Zastrzelę się :(

My chyba mamy do tego inne podejście niż Duzi :roll:
A przynajmniej niektórzy
Swoją drogą, chyba nie chciałabym, żeby na przykład moje kociaki trafiły w jakieś byle jakie ręce
Ostatecznie jaki by nie był, nawet z łazienki, ale kot!
Principessa
Obrazek Obrazek

bagheera

Post » Wto wrz 06, 2011 10:29 Re: Ptachu 3. Sobotni wypoczynek w lesie. Zastrzelę się :(

Gdyby ktoś chciał wspomóc zasrańca Miśka to zapraszamy
viewtopic.php?f=20&t=132732

Ptachu
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Śro wrz 07, 2011 9:46 Re: Ptachu 3. Sobotni wypoczynek w lesie. Zastrzelę się :(

Się zastrzelę tym razem już na bank.
Dzika kotka, która była sterylizowana w zeszłym roku, przyprowadziła trójkę maluszków 8O 8O 8O .
Zamorduję ją, normalnie zamorduję :evil: , ciekawe jakiej kotce ukradła dzieci i czy zamierza tak co sezon :roll: .
Kurcze matka polka się znalazła :? .
Nie dam rady wysterylizować wszystkich kotek z całej wsi, nie mam jak wejść do gospodarstw gdzie gospodarze nie zgodzili się na sterylizacje kotów :( .
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey

iwcia

Post » Śro wrz 07, 2011 19:21 Re: Ptachu 3. Sobotni wypoczynek w lesie. Zastrzelę się :(

No 8O po prostu...
Obrazek Obrazek

bagheera

Post » Śro wrz 07, 2011 19:24 Re: Ptachu 3. Sobotni wypoczynek w lesie. Zastrzelę się :(

A do tych gospodarzy nie mógłby przemówić ktoś, nie wiem, nie Ty sama, tylko jakaś organizacja? Wiem, organizacje nie palą się do tego, ale może warto, bo szkoda mi Ciebie i kotek.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Czw wrz 08, 2011 8:33 Re: Ptachu 3. Sobotni wypoczynek w lesie. Zastrzelę się :(

Bry,

Sysunia ma problemy z noskiem i katarem już od jakiegoś czasu, Duża oczywiście wymyśla różne straszne opcje, naczytała się Dużej od Mru, biedną Sysunię oglądają ze wszystkich stron, kłują, ale wyszło na to, że Sysunia jest uczulona na Dużą :twisted: .
Duży się śmieje, że trochę za Dużą będziemy czasami tęsknić ale dobro Sysuni jest najważniejsze.

Ptachu

iwcia

Post » Czw wrz 08, 2011 8:34 Re: Ptachu 3. Sobotni wypoczynek w lesie. Zastrzelę się :(

MalgWroclaw pisze:A do tych gospodarzy nie mógłby przemówić ktoś, nie wiem, nie Ty sama, tylko jakaś organizacja? Wiem, organizacje nie palą się do tego, ale może warto, bo szkoda mi Ciebie i kotek.

Małgosiu, kotka wysterylizowana nie łapie myszy :evil:
Jakbym słuchała zdartej płyty, która się zacięła :roll:

iwcia

Post » Czw wrz 08, 2011 8:35 Re: Ptachu 3. Sobotni wypoczynek w lesie. Zastrzelę się :(

iwcia pisze:Bry,

Sysunia ma problemy z noskiem i katarem już od jakiegoś czasu, Duża oczywiście wymyśla różne straszne opcje, naczytała się Dużej od Mru, biedną Sysunię oglądają ze wszystkich stron, kłują, ale wyszło na to, że Sysunia jest uczulona na Dużą :twisted: .
Duży się śmieje, że trochę za Dużą będziemy czasami tęsknić ale dobro Sysuni jest najważniejsze.

Ptachu

:lol:

Biedna Sysunia.
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Czw wrz 08, 2011 8:38 Re: Ptachu 3. Sobotni wypoczynek w lesie. Zastrzelę się :(

iwcia pisze:Małgosiu, kotka wysterylizowana nie łapie myszy :evil:

no to ciekawe jakim prawem moja Kitka łapie i myszy, i żaby, i wszystko inne co się rusza? :twisted: ludzie som... :evil:
****** Atan ['] 21.02.2001 - 21.10.2013 ****** Lideczka ['] 2006 - 21.04.2015 ****** Ares ['] 02.12.2013 - 03.06.2016 ****** SaBunia 2006 - 31.10.2017 pękło mi serce

atla

Od: Wto wrz 29, 2009 8:20

Post » Czw wrz 08, 2011 9:06 Re: Ptachu 3. Sobotni wypoczynek w lesie. Zastrzelę się :(

iwcia pisze:
MalgWroclaw pisze:A do tych gospodarzy nie mógłby przemówić ktoś, nie wiem, nie Ty sama, tylko jakaś organizacja? Wiem, organizacje nie palą się do tego, ale może warto, bo szkoda mi Ciebie i kotek.

Małgosiu, kotka wysterylizowana nie łapie myszy :evil:

8O 8O 8O no tego jeszcze nie słyszałam... :!: :!: :!:
Obrazek Obrazek

bagheera

Post » Czw wrz 08, 2011 9:07 Re: Ptachu 3. Sobotni wypoczynek w lesie. Zastrzelę się :(

Dorota pisze:
iwcia pisze:Bry,

Ptachu

:lol:

Biedna Sysunia.

:ryk:
Obrazek Obrazek

bagheera

Post » Czw wrz 08, 2011 9:12 Re: Ptachu 3. Sobotni wypoczynek w lesie. Zastrzelę się :(

iwcia pisze:Nie dam rady wysterylizować wszystkich kotek z całej wsi, nie mam jak wejść do gospodarstw gdzie gospodarze nie zgodzili się na sterylizacje kotów :( .

można pogadać z nimi o Promonvecie, jak nie pomoże- zastanowiłabym się nad poproszeniem odpowiedniej organizacji o pomoc.

"No dobrze, a gdybym mieszkała na wsi, gdyby moje koty miały za zadanie łowić myszy? Kastraci i kastratki przestają być łowne, tak "się mówi". A ja odpowiadam, słowami mojej koleżanki - czy kotka poluje jajnikami, a kocur jądrami? Wiadomo, że nie. Kastracja nie wpływa negatywnie na łowność kota czy kotki, wręcz przeciwnie - wykastrowany kot ma jeden "problem" z głowy, nie zajmuje się już marcowaniem, ma więcej czasu i energii na zaspokajanie swojego innego instynktu, czyli na polowanie. Gdybym mieszkała na wsi, moje koty byłyby wykastrowane, dla mojego dobra - żeby łowiły więcej myszy. " \

źródło: http://www.koty.civ.pl/ksiazki/index.php?id=sterylkastr

btw. moja Bastet, kastratka, poluje na wszystko co się rusza, łącznie z ptakami po drugiej stronie okna :mrgreen:
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Czw wrz 08, 2011 9:40 Re: Ptachu 3. Sobotni wypoczynek w lesie. Zastrzelę się :(

Dziewczyny ja z nimi rozmawiam już od dawna, już mi nie dobrze od tłumaczenia.
Nie pomaga nawet to, że w dwóch gospodarstwach wysterylizowałam kotki i te kotki polują na myszy i są nawet bardziej łowne niż przed kastracją, bo wreszcie nie muszą myśleć o dzieciach, maja czas dla siebie ;).
Tam są jeszcze dwa gospodarstwa gdzie są koty, w jednym dwie i z tego będę próbowała ukraść kotki, ale pojedynczo aby nie wzbudzać podejrzeń, mam możliwość podejścia do stodoły od tyłu jest pole z kukurydzą, w nocy będę niewidoczna. Gorzej jest z tym drugim tam oprócz poglądu nie łapalności myszy przez kotki wysterylizowane dochodzą przekonania religijne a ja nie mam jak dostać się w pobliże stodoły tak aby nie być nie zauważoną i nie pogryzioną przez psa :?

iwcia

[poprzednia][następna]