Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Bonkreta pisze:No to pewna możesz być faktycznie tylko liliowych "solidów", mogą być (ale nie muszą) liliowe bikolorki. I to raczej wszystko
Bonkreta pisze:Dlaczego bierzesz pod uwagę niebieskie ?
kinus pisze:Bonkreta pisze:Dlaczego bierzesz pod uwagę niebieskie ?
To objasnienie do skrotow. A pod uwage biore niebieska dziewczyne bikolor. Choc jak ktos mnie zna, to wie, ze srednio przepadam za niebieskim u BRIwole ruskie niebieskie.
Bonkreta pisze:Niebieskie nie mają jak wyjść (podobnie jak czekoladowe i czarne), bo kolor lila zawiera dwa geny recesywne bb, a do niebieskiego potrzebny byłby przynajmniej jeden gen dominujący B. Do czekolady potrzebny byłby co najmniej jeden gen dominujący D (a masz cztery d), do czarnego co najmniej jedne B i jeden D. Lila to jedyny możliwy kolor podstawowy, mogą dojść białe znaczenia, statystycznie rzecz biorąc u połowy kociąt. Płeć nie ma tu znaczenia.
Bonkreta pisze:Niebieskie nie mają jak wyjść (podobnie jak czekoladowe i czarne), bo kolor lila zawiera dwa geny recesywne bb, a do niebieskiego potrzebny byłby przynajmniej jeden gen dominujący B. Do czekolady potrzebny byłby co najmniej jeden gen dominujący D (a masz cztery d), do czarnego co najmniej jedne B i jeden D. Lila to jedyny możliwy kolor podstawowy, mogą dojść białe znaczenia, statystycznie rzecz biorąc u połowy kociąt. Płeć nie ma tu znaczenia.
kinus pisze:Bonkreta pisze:Niebieskie nie mają jak wyjść (podobnie jak czekoladowe i czarne), bo kolor lila zawiera dwa geny recesywne bb, a do niebieskiego potrzebny byłby przynajmniej jeden gen dominujący B. Do czekolady potrzebny byłby co najmniej jeden gen dominujący D (a masz cztery d), do czarnego co najmniej jedne B i jeden D. Lila to jedyny możliwy kolor podstawowy, mogą dojść białe znaczenia, statystycznie rzecz biorąc u połowy kociąt. Płeć nie ma tu znaczenia.
Dlatego mowie o teorii....kolezanka miala to samo. Urodzila sie jedna dziewuszka niebieska bikolor. A ja nie chcedobieralam po to, zeby w miare gladkie wyszly lilaki. Zobaczymy czy mi sie uda
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 35 gości