monochromatycznie i nie tylko

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Wto lip 24, 2012 11:04 Re: monochromatycznie i nie tylko

Magija pisze:
Georg-inia pisze:
Magija pisze:... jej szczepienie kończy się 28.07...

:lol: no to faktycznie, przeterminuje się w piątek :lol:

kurde, a ja wszystkie kamienie wywlekłam z ogródka i położyłam przy chałupie... no nic, wcisnę je dziś z powrotem za siatkę :D

A kogo ona ma, przepraszam, gryźć? 8O przecież do nas nikt na podwórko nie wchodzi.

a jak przyjdzie Pani Właścicielka?

Pani Właścicielka nie wejdzie na podwórko, jak jest na nim pies, kot, mysz albo mrówka :twisted:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Wto lip 24, 2012 11:29 Re: monochromatycznie i nie tylko

Georg-inia pisze:
Magija pisze:
Georg-inia pisze:
Magija pisze:... jej szczepienie kończy się 28.07...

:lol: no to faktycznie, przeterminuje się w piątek :lol:

kurde, a ja wszystkie kamienie wywlekłam z ogródka i położyłam przy chałupie... no nic, wcisnę je dziś z powrotem za siatkę :D

A kogo ona ma, przepraszam, gryźć? 8O przecież do nas nikt na podwórko nie wchodzi.

a jak przyjdzie Pani Właścicielka?

Pani Właścicielka nie wejdzie na podwórko, jak jest na nim pies, kot, mysz albo mrówka :twisted:

:ryk:
uuu
to jak jest Lolka to na 100% nie wejdzie
bo ona wydaje dźwięki dziwne
ona jest UFO
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Wto lip 24, 2012 14:36 Re: monochromatycznie i nie tylko

trzymaj się i niech zdrowie wraca szybko ! I nie opuszcza!
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Wto lip 24, 2012 18:51 Re: monochromatycznie i nie tylko

Lolka jest UFO, wydaje dźwięki, a poza tym wygląda jakby miała na twarzy grymas "właśnieskaczęcidogardłaizamierzamzagryźć" , tylko reszta ciała za tą twarzą nie nadąża :ryk:

szkoda, że Gizmo taki walnięty jest, bo też bym go zabrała :( ale nie dam rady upilnować jego i Rastka :( dzieciaki są same w domu przez 8 godzin mniej więcej...

Georg-inia

Post » Wto lip 24, 2012 19:44 Re: monochromatycznie i nie tylko

Georg-inia pisze:Lolka jest UFO, wydaje dźwięki, a poza tym wygląda jakby miała na twarzy grymas "właśnieskaczęcidogardłaizamierzamzagryźć" , tylko reszta ciała za tą twarzą nie nadąża :ryk:

szkoda, że Gizmo taki walnięty jest, bo też bym go zabrała :( ale nie dam rady upilnować jego i Rastka :( dzieciaki są same w domu przez 8 godzin mniej więcej...

Inga absolutnie nasz syn da sobie radę
a ponieważ głupi jest i uważa, że jego gatunek jest gorszy od niego samego to będzie kiblował w domu na kanapie i nudził się jak mops i wychodził na 3 krótkie spacery dziennie zamiast na ten przykład zapitalać po zielonej trawce
tak sobie myslę co o Lolce mam przekazać i chyba to wszystko na kartce zapiszę ;)
Obrazek

Magija

Post » Wto lip 24, 2012 20:40 Re: monochromatycznie i nie tylko

Magija pisze:..wszystko na kartce zapiszę ;)

zapisz. I przede wszystkim to karmienie, dobra? bo pamiętasz, że Rastek z racji wagi jest karmiony 2 x dziennie? więc nie mam w oczach przelicznika...

Georg-inia

Post » Wto lip 24, 2012 21:11 Re: monochromatycznie i nie tylko

Madzia, pamiętaj że ja jadąc do pracy przejeżdżam pod Waszym domem, co prawda już niedługo, ale jeszcze trochę, do 3-go sierpnia jesteśmy, więc jak coś, to wiesz.

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Śro lip 25, 2012 10:01 Re: monochromatycznie i nie tylko

dzięki! Lolka 2x dziennie też może, wszystko zapiszę
Obrazek

Magija

Post » Sob lip 28, 2012 8:30 Re: monochromatycznie i nie tylko

Eeee, ona częściej jeść powinna - to małe takie i chuderlawe, nie to co JA
Gizmo

O tak tak. Wyjątkowo dobrze mówi!!!
Lola zaniepokojona

Obrazek
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Sob lip 28, 2012 14:11 Re: monochromatycznie i nie tylko

:ryk: Anetka, ale tu nie chodzi o dokarmienie tylko odkarmienie psa - dawka dzienna się nie zmienia, tylko częstotliwość posiłków, no wiesz: jedz częściej, ale mniejsze porcje ;)

dziś rano na tv był jakiś program taki, co to przyjeżdża On i Ona i robią szybki remont jednego pomieszczenia w mieszkaniu. No i byli dziś u młodych ludzi na Śląsku. Wiesiek patrzy tak tępo w tv i nagle jak nie wrzaśnie: Tyyyy! Misieeeek! Lolka w telewizji!!! Mało nóg nie połamałam - no faktycznie ludzie mają psa - toćka w toćkę Lolka 8O też adoptowana, i umowa i wizyty przed i poadopcyjne były i ma na imię Happy :D

Georg-inia

Post » Sob lip 28, 2012 17:06 Re: monochromatycznie i nie tylko

no i ja tą Happy pamiętam z forum buldoziego
i program też oglądałam :)

u nas wszyscy zdechnięci leżą
psy, koty i człowiek
Obrazek

Magija

Post » Śro sie 01, 2012 11:40 Re: monochromatycznie i nie tylko

Madziu, odpoczywaj i zdrowiej, Kochana :1luvu: :1luvu: :1luvu:
A później na grzyby pójdziesz z Magic, a na ryby zapraszam nad jezioro do nas, oczywiście wraz z piesami :wink: :D
Ściskam!!!
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Czw sie 02, 2012 12:17 Re: monochromatycznie i nie tylko

Obrazek
Koty żyją akurat tyle, żeby zdążyły spleść się z naszym życiem i zapaść
głęboko w serce. Potem je łamią. Ale ile warte byłoby życie bez nich...

Dwie baby i rudy ...

tosiula

Od: Sob lut 24, 2007 17:42

Post » Pon sie 20, 2012 13:05 Re: monochromatycznie i nie tylko

ostatni tydzień u nas bardzo pracowity - z racji tego, że duża przygotowuje się do szpitala to i stara się wszystko pozałatwiać przed pójściem. I tak w piątek dwaj moi najstarsi kawalerowie - Taurus z Deniskiem pojechali do cioci Ani pożegnać się z kamieniem ząbkowym. Nic tam się strasznego jeszcze nie działo ale kamień panowie mieli a z racji wieku lepiej ściągnąć niż coś by miało się przytrafić potem, jak np. nie będę mieć siły się zajmować kamieniami ząbkowymi ;)
A więc zapakowaliśmy się i dojechaliśmy do lecznicy
Obrazek
korzystając jak zwykle z tego, że tesco udostępnia wózki i nie trzeba dźwigać panów - a jest co dźwigać - o ile Taurusik to skromne 3,5kg (plus kontener) o tyle Denis to już prawie 10kg (plus kontener)

Taurusik okazało się w sumie przyjechał niepotrzebnie ale kamień mu ciocia zdjęła i zapewne starczy mu do końca życia - dobre geny ma po prostu nasz góral i zęby na prawdę bardzo piękne - a teraz do tego białe jak śnieg :)
Deniś za to na trzonowcach już bardzo nieładnie i do tego 2 ząbki poleciały - jeden z dziurą a drugi bez, za to trzymał się na jednym włosku.

Panowie potem zostali na śpiku porządnie wyczesani i wróciliśmy do domu, gdzie Deniś od razu zechciał zjeść kolację a Taurusik napędził nam stracha, kiedy nawet nazajutrz rano nie chciał zjeść śniadania. Całe szczęście popołudniowo już zjadł swoją porcję.

A tak odsypiali ciężki dzień
Taurus z Gizmo
Obrazek

a Denisio na półce na ścianie (o zgrozo! nie do końca przecież przytomny jeszcze ale weź mu tłumacz, że tam nie wolno!)
Obrazek

Wczoraj za to w ramach porządków został ogolony Cyryl - bo wiadomo - brudasem jest i basta i niechlujem totalnym. Brudnodupcem, świntuchem i niedomytkiem. I jedynym sposobem na walkę z brudem - oprócz mycia, którego nienawidzi, jest strzyżenie - które toleruje. Tak więc wczoraj został ostrzyżony bo odrósł już niemiłosiernie - a co za tym idzie zaczął zbierać kurz ;)
Obrazek
Obrazek

Magija

Post » Pon sie 20, 2012 13:14 Re: monochromatycznie i nie tylko

:ryk: ja nie mogę z tego golenia kota 8O Milce nawet pazurów nie obcinamy, bo któreś z nas było by poszkodowane i to nie na żarty, a już widzę ją i golenie :twisted: A jaką Cyryl ma łapeczkę tłuściutką :1luvu:
Obrazek
Lara [*] 28.03.2012 Fibi [*] 19.11.2012 Basia [*] 03.02.2013 TRUSIA [*] 24.07.2013 Miłek [*] 01.08.2013 Romisia [*] 24.04.2014 Lidzia [*] 06.05.2015 Gniewko [*] 03.09.2015r. Agat [*] 30.11.2015 Feliks [*] 27.03.2017r. RUDA ['] 07.03.2018r. Kocia ['] 11.07.2019r. LOLA ['] 24.03.2020r. MILKA ['] 03.04.2020r. za dużo Was tu

dilah

Od: Wto maja 10, 2011 7:39

[poprzednia][następna]