Gapusia,Smakusia,Gucio i Ryś cz. 5 do zamknięcia

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 01, 2011 21:39 Re: Gapusia,Smakusia,Gucio i Ryś cz. 5 od str44 wystawowe foty

sky_fifi pisze:
bunia102 pisze:sky-fifi !!! ŻAŁOSNE TO CO PISZESZ Obrazek

Naprawdę? A dlaczego?

Co jest żałosnego w moim niepokoju o koty u anulka111 ?

Mam nadzieję, że koty u anulka111 są regularnie badane i są/były szczepione.
Czy koty anulka111 są wysterylizowane, czy też są rozmażane?

Gosiak104 pisze:sky_fifi doprawdy śmiać się można, ale czasami to mi wszystko opada. Czy Ty dziewczyno przeczytałaś ze zrozumieniem chociaż połowę z wątków anulki? Gdybyś to zrobiła wiedziałabyś, że jej koty nie tylko regularnie są szczepione, odrobaczane, ale miałabyś też świadomość tego, że anulka ma swoistego pierdolca na punkcie ich zdrowia i potrafi wzywać weta czy lecieć do niego jeśli sądzi, że coś jest nie tak. To my ją często stopujemy, żeby nie wariowała. Daj już spokój, bo to nie ma sensu, nie znajdziesz tutaj popleczników, tylko sama się ośmieszasz :?

Sky_fifi , czy teraz już rozumiesz co miałam na myśli pisząc powyższy post .Tak jak napisała Gosiak 104 -gdybyś przeczytała wątki Anulki , to nie zadałabyś tych wszystkich pytań i tym samym byś sobie zaoszczędziła NIEPOKOJU O JEJ KOTKI

Sky_fifi Zbytni stres źle wpływa na zdrowie .Zapewniam Cię Anulki koteczki mają odpowiedzialny domek .Możesz spać spokojnie .

bunia102

Od: Sob paź 24, 2009 20:27

Post » Wto mar 01, 2011 21:58 Re: Gapusia,Smakusia,Gucio i Ryś cz. 5 od str44 wystawowe foty

Anulka, pzyznaj wreszcie, że masz nierasowego, nieodrobaczonego i nieszczepionego (zwłaszcza na wściekliznę!) tymczasa, którego regularnie dokamiasz... czyli mnie... może wtedy nie będziesz się musiała tłumaczyć, dlaczego wybrałaś na swoich towarzyszy koty z zarejestowanych renomowanych hodowli... czy zakupione za własne ciężko zarobione pieniądze wymarzone zwierzęta jedynie pudrujesz, czy również odrobaczasz i szczepisz...
Sky-fifi, Anulki pewnie z równowagi nie wyprowadzisz, ma na codzień do czynienia z podobnymi zjawiskami infantylizmu i ograniczenia możliwości percepcyjnych, ale pogatuluj sobie, mnie - swoją upierdliwością - udało Ci się sprowokować, a ponieważ nie jestem szczepiona na wściekliznę, to właśnie toczę pianę z ust jak Ty ją tłuczesz od kilkunastu stron... Pzyjmij więc łaskawie do informacji, że Anulka nie zbiera datków na swoje koty na Miau i w związku z tym nie musi się tłumaczyć, rozliczać i udawadniać nikomu, że nie jest Barbie Girl... Ma prawo używać emotikonów dozwolonych na forum i ozdabiać nimi swoje wypowiedzi, ma też prawo w wybanych wątkach wyrażać swoje wątpliwości i uświadamiać tę część forumowiczów, którzy mają bardziej pomarszczoną powierzchnię mózgu.
PS: Przepraszam wszystkich, że trochę nie w konwencji...
Ostatnio edytowano Wto mar 01, 2011 22:13 przez halbina, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Wto mar 01, 2011 22:00 Re: Gapusia,Smakusia,Gucio i Ryś cz. 5 od str44 wystawowe foty

halbina pisze:Anulka, pzyznaj wreszcie, że masz nierasowego, nieodrobaczonego i nieszczepionego (zwłaszcza na wściekliznę!) tymczasa, którego regularnie dokamiasz... czyli mnie... może wtedy nie będziesz się musiała tłumaczyć, dlaczego wybrałaś na swoich towarzyszy koty z zarejestowanych renomowanych hodowli... czy zakupione za własne ciężko zarobione pieniądze wymarzone zwierzęta jedynie pudrujesz, czy również odrobaczasz i szczepisz...
Sky-fifi, Anulki pewnie z równowagi nie wyprowadzisz, ma na codzień do czynienia z podobnymi zjawiskami infantylizmu i ograniczenia możliwości percepcyjnych, ale pogatuluj sobie, mnie - swoją upierdliwością - udało Ci się sprowokować, a ponieważ nie jestem szczepiona na wściekliznę, to właśnie toczę pianę z ust jak Ty ją tłuczesz od kilkunastu stron... Pzyjmij więc łaskawie do informacji, że Anulka nie zbiera datków na swoje koty na Miau i w związku z tym nie musi się tłumaczyć, rozliczać i udawadniać nikomu, że nie jest Babie Girl... Ma prawo używać emotikonów dozwolonych na forum i ozdabiać nimi swoje wypowiedzi, ma też prawo w wybanych wątkach wyrażać swoje wątpliwości i uświadamiać tę część forumowiczów, którzy mają bardziej pomarszczoną powierzchnię mózgu.

ja sie nie gniewam :mrgreen:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Śro mar 02, 2011 6:41 Re: Gapusia,Smakusia,Gucio i Ryś cz. 5 od str44 wystawowe foty

halbina pisze:Anulka, pzyznaj wreszcie, że masz nierasowego, nieodrobaczonego i nieszczepionego (zwłaszcza na wściekliznę!) tymczasa, którego regularnie dokamiasz... czyli mnie... może wtedy nie będziesz się musiała tłumaczyć, dlaczego wybrałaś na swoich towarzyszy koty z zarejestowanych renomowanych hodowli... czy zakupione za własne ciężko zarobione pieniądze wymarzone zwierzęta jedynie pudrujesz, czy również odrobaczasz i szczepisz...
Sky-fifi, Anulki pewnie z równowagi nie wyprowadzisz, ma na codzień do czynienia z podobnymi zjawiskami infantylizmu i ograniczenia możliwości percepcyjnych, ale pogatuluj sobie, mnie - swoją upierdliwością - udało Ci się sprowokować, a ponieważ nie jestem szczepiona na wściekliznę, to właśnie toczę pianę z ust jak Ty ją tłuczesz od kilkunastu stron... Pzyjmij więc łaskawie do informacji, że Anulka nie zbiera datków na swoje koty na Miau i w związku z tym nie musi się tłumaczyć, rozliczać i udawadniać nikomu, że nie jest Barbie Girl... Ma prawo używać emotikonów dozwolonych na forum i ozdabiać nimi swoje wypowiedzi, ma też prawo w wybanych wątkach wyrażać swoje wątpliwości i uświadamiać tę część forumowiczów, którzy mają bardziej pomarszczoną powierzchnię mózgu.

Ech halbina ,bo Ty przeziebiona jestes ,to masz niski poziom wnerwu ;)
A ja coz -wyspalam sie ,bo wczoraj padlam sobie pod wieczor ( te wycieczki od piatku jednak mnie zmeczyly ;)) ,a dzis pracuje jak zwykle :wink: od dosc wczesnej pory :mrgreen:
Koty wymiziane :kotek: Gucio śpiewa jak przystało na kocura z "rujka" :ryk: i roluje sie od rana -spiewa ojojoj 8) Smakusia jak zwykle obserwuje co robia koty,a Rys siedzi na drukarce i patrzy tymi cudnymi pomaranczowymi slepiami :lol:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Śro mar 02, 2011 8:52 Re: Gapusia,Smakusia,Gucio i Ryś cz. 5 od str44 wystawowe foty

A propos listy kolejkowej to ja siem zapisujem na Gucia, mogem? :wink:
A tak poważnie to i w tym wątku chciałabym Ci anulko111 bardzo podziękować za to, że wspierasz nasz dt, i kaską i Feliweyem (osobiście zresztą przywiezionym).
W tym zalewie kotów w potrzebie właśnie nam pomagasz.
Bardzo bym chciała, aby zarówno dzikunek Gucio jak i straszek Miś przestały się bać i wreszcie mi zaufały, pozwoliły się głaskać, pieścić i przytulać.
Nie wspomnę już o tym, że bardzo bym chciała, aby Bonifacio lepiej się poczuł i następne wyniki były lepsze.
A tak w ogóle to piękne masz te sierściuchy :mrgreen:
ps. można w Twoim wątku używać emoty? bo jakieś zarzuty w tej kwestii padały :oops:
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Śro mar 02, 2011 9:03 Re: Gapusia,Smakusia,Gucio i Ryś cz. 5 od str44 wystawowe foty

ObrazekAnulka z koteczkami :D
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Śro mar 02, 2011 10:08 Re: Gapusia,Smakusia,Gucio i Ryś cz. 5 od str44 wystawowe foty

mar9 pisze:A propos listy kolejkowej to ja siem zapisujem na Gucia, mogem? :wink:
A tak poważnie to i w tym wątku chciałabym Ci anulko111 bardzo podziękować za to, że wspierasz nasz dt, i kaską i Feliweyem (osobiście zresztą przywiezionym).
W tym zalewie kotów w potrzebie właśnie nam pomagasz.
Bardzo bym chciała, aby zarówno dzikunek Gucio jak i straszek Miś przestały się bać i wreszcie mi zaufały, pozwoliły się głaskać, pieścić i przytulać.
Nie wspomnę już o tym, że bardzo bym chciała, aby Bonifacio lepiej się poczuł i następne wyniki były lepsze.
A tak w ogóle to piękne masz te sierściuchy :mrgreen:
ps. można w Twoim wątku używać emoty? bo jakieś zarzuty w tej kwestii padały :oops:

:kotek: Emoty mile widziane, zdjecia kociastych takoż-na pierwszej stronie zawsze pisze ,by kto chce wklejal zdjecia swoich kotkow-nie kazdy prowadzi watek na miau,a jak prowadzi to i tak fajnie ogladac....wiec jest okazja do pokazania kociastych :P Może feliway pomoże -jesli nie ,to jeszcze mozna sprobowac z kroplami Bacha -ciekawa jestem ,czy ktoś ich uzywał.
Coz lista kolejkowa sie tworzy :P Można się dopisywać :wink:

Gucio przed wyjsciem do pracy ułatwił mi mizianki,bo rolowal sie na parapecie okiennym -mocno podgrzanym-temu ciepełka nigdy dość-wyglaskalam brzuszek do syta,mruczał jak porzadny traktorek. Smakusia lezala na drugim parapecie jak wychodzilam z pracy,ona tak fajnie zwiesza łapkę i wyraznie sie dogrzewala. Próby głaskania skwitowała zmrużonymi oczami,ale łaskawie nadstawiła brodkę na dopieszczenie. Ryś lezał w poprzek stolu-jego ograniczaja gabaryty :wink: -na parapetach sie miesci,ale jest wygodny i woli lezec na duzym stole.
Mimo ,ze koty póldługowłose ,to widać ,ze ciepełko lubią i nigdy im dość.
Mar9 Bonifacy piękny kocurek,a ta minikocia z chorą łapeczką jak ma na imię? A czarne cudo strzelajace baranki było cudne -tak samo zachowuje sie Gucio w stosunku do mnie ,do obcych dopiero jak ich ciut pozna lub jak jest zdesperowany o głaski :wink:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .

anulka111

Post » Śro mar 02, 2011 12:08 Re: Gapusia,Smakusia,Gucio i Ryś cz. 5 od str44 wystawowe foty

tymczasowe:
Sonia (łapka usztywniona bo była złamana)
Obrazek
Bonifacy (kot z bardzo chorymi nerkami)
Obrazek
Sabinka (chudzinka z interwencji)
Obrazek
Majeczka (ciągle powracający katarek)
Obrazek
Gucio (synuś Majeczki - strassssny dzikunek)
Obrazek
Duży Miś (strachulec)
Obrazek

"stacjonarne" :wink:
Myszka - charakterna i zazdrossssna panna
Obrazek
Michał - przytulanka, śpiący królewicz kochający wszystkich
Obrazek
Agatka - najgrzeczniejszy kot pod słońcem
Obrazek
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Śro mar 02, 2011 12:12 Re: Gapusia,Smakusia,Gucio i Ryś cz. 5 od str44 wystawowe foty

Śliczna jest Agatka. :kotek:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Śro mar 02, 2011 13:06 Re: Gapusia,Smakusia,Gucio i Ryś cz. 5 od str44 wystawowe foty

Jak mi szkoda Rysia że nie mieści się na parapecie :)
Anulka powinnaś koniecznie powiększyć parapet,albo choć stół
pod samo okno podsunąć :roll: no co? o kotka trzeba dbać :lol:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Śro mar 02, 2011 13:33 Re: Gapusia,Smakusia,Gucio i Ryś cz. 5 od str44 wystawowe foty

miesci sie ,jesli okno dlugieeeeeeeeeeee :ryk:

Sonia wyglada w realu na mniejsza-biedna łapinka ,Michałek strzelał baranki prawda? Strachulca nie widzialam,ale to pewnie typ mego Gutka :wink:

anulka111

Post » Śro mar 02, 2011 16:49 Re: Gapusia,Smakusia,Gucio i Ryś cz. 5 od str44 wystawowe foty

casica pisze:
kotka doroty pisze:Casica ale jak zmywarkę wysterylizujesz to jak ją póżniej testowac :roll: :mrgreen:
Siem nie da,nie będzie działała,to po co taka zmywarka :roll:

Siem da, a jak nie przetestujesz nie będziesz wiedziała czy nie jest nosicielem i czy kwarantanna się nie należy :twisted:

Jak nowe w chacie to kwarantanna musi byc :mrgreen: W końcu nigdy nie wiadomo co te nowe ze sobą przyniosło :mrgreen:
To co izolatka w łazience dla nowej zmywarki :mrgreen:
Obrazek

Tatku-pamiętam :(
Obrazek

kotka doroty

Od: Nie mar 22, 2009 13:56

Post » Śro mar 02, 2011 17:22 Re: Gapusia,Smakusia,Gucio i Ryś cz. 5 od str44 wystawowe foty

Annaa pisze:Jak mi szkoda Rysia że nie mieści się na parapecie :)
Anulka powinnaś koniecznie powiększyć parapet,albo choć stół
pod samo okno podsunąć :roll: no co? o kotka trzeba dbać :lol:

Ryś ma stol podsuniety pod samo okno ,ale nie w kazdym pokoju :oops: winna :wink:

anulka111

Post » Czw mar 03, 2011 8:34 Re: Gapusia,Smakusia,Gucio i Ryś cz. 5 od str44 wystawowe foty

ObrazekAnula i Anulkowe kotki! :1luvu:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Sob mar 05, 2011 0:21 Re: Gapusia,Smakusia,Gucio i Ryś cz. 5 od str44 wystawowe foty

Dlaczego Rys kladzie ogon na mej rece ,kiedy je z miski suche?
Dlaczego zgaszenie swiatła jest sygnalem do nocnej głupawki kotow?
Czemu Gucio ma tak rozwinieta telepatię ,ze wie ,ze chce go wyczesac i jest aktualnie kotme nieosiagalnym :wink:

anulka111

[poprzednia][następna]