Zula,Gluś,Mela i Daszka. Niespodzianek c.d. - str. 95

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 09, 2009 19:27

Kasiu, no fajny zestaw :lol:

Aniu, ja horrory mam po mamie, do tej pory pamiętam, jak miałam już powyzej tak 12 lat, to z mamą sobie wypożyczałyśmy jeszcze kasety w wypożyczalni, a potem po filmie, zawsze było odwieczne pytanie: to kto idzie sprawdzić, czy drzwi są zamknięte? :twisted: :lol:

A moja ukochana gazeta, którą czytam chyba też od 13-14 roku zycia (najpierw w tajemnicy przed mamą), to Detektyw, nie umiem się powstrzymać i co miesiać kupuje :oops:
Obrazek*Obrazek*Obrazek*Obrazek

Jeśli nie odbieram, to postaram się jak najszybciej oddzwonić - 695-817-051
Wyprzedaż przeprowadzkowa - viewtopic.php?f=27&t=110041 - ZAPRASZAM!

milenap

Od: Czw mar 06, 2008 12:35

Post » Wto cze 09, 2009 19:33

Jak rozpetalem druga wojne swiatowa :ryk: wciaz i na okraglo w stanach depresyjnych zamiast Prozacu, a poza tym Woody Allen, Almodovar, Jim Jarmusch, Piekorz, Krauze oj dlugo tak mozna. Ukochany film nie wiem dlaczego po prostu wracam do niego co jakis czas i wciaz mnie wzrusza "Droznik" (The Station Agent) rez Thomas McCarthy. Horrory moga byc ale musza miec duza doze prawdopodobienstwa fabuly do zycia. Nie umiem zyc bez ksiazki, nie zasne bez poczytania choc paru stron nawet jak klade sie po imprezie nad ranem.
Ostatnio edytowano Wto cze 09, 2009 19:40 przez muac, łącznie edytowano 1 raz

muac

Od: Pt gru 12, 2008 19:53

Post » Wto cze 09, 2009 19:34

Detektywa tez kiedyś czytałam :lol: ,ale wolę gruuube ksiązki,nie lubie jak coś za szybko sie kończy :?
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Wto cze 09, 2009 19:40

Książki też uwielbiam, ale czytam przede wszystkim takie popularno-naukowe, wracam sobie często do podręczników z czasów studiow, wiedza paruje :oops: a chemie naprawde kocham :D

Jak się przeprowadzałam, to panowie z firmy transportowej się pytali, czy księgarnie przeprowadzają :wink:

Mam słabość do takich pięknie wydanych książek, szczególnie wydawnictwa PWN, właśnie chemia, bilogia, ewentualnie fizyka, ale mniej, te książki to najcenniejsze co mam chyba, oczywiście w sensie materialnym.

Ale Detektyw, to moja słabość :oops: poza tym, jak mnie tz wkurza, to go strasze, ze jestem nieźle wyedukowana, więc niech uważa :roll:

milenap

Post » Wto cze 09, 2009 19:46

Ja tez zawsze przed snem czytam-nie zasnę bez tego-czasem do baaardzo późnych godzin czytam,a potem kłopoty ze wstawaniem do pracy :?
Ale jestem raczej humanistką i takie przedmioty jak matematyka i fizyka to dla mnie czysta abstrakcja-za to chemia i biologia to były moje ulubione przedmioty-zwłaszcza biologia!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz

kropkaXL

Post » Wto cze 09, 2009 19:51

Kasiu, to dla mnie "literatura piękna" jest niestety abstrakcją :oops: niestety, za grosz romantyzmu we mnie nie ma :evil:

milenap

Post » Wto cze 09, 2009 20:02

Dla mnie tez-ja czytam tę mniej piękna-z mordobiciem,strzelaniną ,z watkiem sensacyjno-przygodowym-taką dla dorastających chłopców bardziej niż dla męzczyzn-np-Indiana Jones czy Lara Croft :lol:
Ostatnio na tapecie jest Clive Cussler i cykl przygód Dirk'a Pitta-jest sensacja,przyfoda ,tajemnica i wątki polityczne-fajnie sie czyta-to takie oderwanie od smutnej nierzadko rzeczywistości,a własnie tego szukam w ksiązkach i filmach-całkowitej odmiany od tego co mnie otacza.
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Wto cze 09, 2009 20:43

Horrory uwielbiam.
Z czytaniem książek ostanio u mnie beznadziejnie. jestem zła, że zamiast coś mądrego poczytać to kupuje te durne kolorowe gazety. Ale przy nich dobrze mi się wieczorem zasypia. Dobrze się je ogląda.
Kiedyś z tej prasówki bardzo lubiłam Sukces, ale teraz też jakiś taki....

Ale książki kupuję nałogowo. Napewno je kiedyś przeczytam. Tylko kiedy.
Miłość do posiadania i czytania książek zaszczepiła we mnie mama. Nawet jak kiepsko u niej z kasą to na książkę nigdy nie pożałuje.

A co do przechowywania... to ja mam jeszcze zeszyty z podstawówki. Mam gdzie przechowywać, więc uważam, że powinny sobie leżeć.
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Wto cze 09, 2009 20:55

Petka, no to nie jestem sama z zeszytami :wink: :lol: też mam wszystkie, notatki ze studiów też, jakieś opracowania, hcociaż tak naprawde miejsca na to nie mam :lol:

Kasiu, mnie książki też odrywają od rzeczywistości, to jest właśnie fajne, człowiek sie zaglębia w inny świat :D

milenap

Post » Wto cze 09, 2009 21:04

O-Kasiu-to nie tylko imie nas łączy :lol: :lol: :lol:
Ja nie przechowuje zeszytów-zasiliły kotłownię :lol: ,a prowadziłam je bardzo ładnie-kupa ozdóbek,podkresleń-więcej niż tresci zwłaszcza na okładkach-kolorowe obrazki :lol:
Za to zeszyty do języka polskiego były grube i pełne wypracowań-lubiłam pisac i mam zacięcie literacko-poetyckie ale .............czas ,czas-tego mi brakuje-bo nie da się robic wszystkiego na raz!
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Wto cze 09, 2009 21:14

Wiecie po tych zeszytach widać zmiany jakie zaszły w naszym kraju.
Zeszyty w podstawówce mają takie brzydkie zielone okładki..... a te z liceum cudownie kolorowe.
Notatki ze studiów robiłam na A4. I każdy przedmiot mam w osobnej koszulce.

Kasiu j. polski był moim ulubionym. Polonistka w liceum doskonale wiedziała, że oprócz swojego wypracowania, napisałam minimum dwa kumplom z klasy. Bardzo to lubiłam. Lektury wszystkie przeczytałam z jednym wyjątkiem. Nie mogę przetrawić Krzyżaków. Nawet na filmie wysiadam.
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Post » Wto cze 09, 2009 21:18

A ja do dzisiaj nie przeczytałam "Nad Niemnem"-film uwielbiam,wypracowania napisałam niejako z głowy i opowiadań kolezanek-oczywiście były dobre,ale książki nie tknę za nic-flaki z olejem-nie lubie Orzeszkowej :evil: :evil: :evil:
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Wto cze 09, 2009 21:32

ja nie przeczytalam i chyba juz nie przeczytam Pana Tadeusza, :oops: no nie dam rady filmu tez :oops:

muac

Od: Pt gru 12, 2008 19:53

Post » Wto cze 09, 2009 21:38

Ja nie przepadam za filmami, które powstają na podstawie lektur.
"Pan Tadeusz" mi się nie podobał.

Mój TŻ uwielbia oglądać " Ogniem i mieczem". Poszliśmy do kina na 23.00. Ostani seans. Ja dość szybko zasnęłam. Obudziłam się zbulwersowana, że hałas robią jak zaczeli w bębny walić.

Petka

Post » Wto cze 09, 2009 21:44

To ja też się przyznam, do lektur, które zaczynałam kilka razy i nigdy nie przebrnęłam przez nie :wink: Na pierwszym miejscu bezapelacyjnie "Krzyzacy", nie dałam rady dojść do 3 strony nawet :oops: Było też kilka innych :roll: :oops:

A już romantyzm był dla mnie męczarnią, ja po prostu nie rozumiałam nigdy tych "cierpień duszy" :oops: całkiem fajny był antyk. Ale polski nigdy nie należał do moich ulubionych przedmiotów, oj nie :twisted:

milenap

[poprzednia][następna]