♥♥♥ Muszu i Teemo cz.2 ♥♥♥Jesteśmy !!!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 11, 2014 15:50 Re: ♥♥♥ Muszu i Teemo cz.2 ♥♥♥ Teemo choruje dalej :(

wiecie co mnie zastanawia, czy w innych miastach też nie wiesza się flag
kiedyś na osiedlach to przy każdej klatce w blokach były uchwyty i flagi wisiały na różne święta, a teraz nie widzę
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Wto lis 11, 2014 16:02 Re: ♥♥♥ Muszu i Teemo cz.2 ♥♥♥ Teemo choruje dalej :(

mir.ka pisze:wiecie co mnie zastanawia, czy w innych miastach też nie wiesza się flag
kiedyś na osiedlach to przy każdej klatce w blokach były uchwyty i flagi wisiały na różne święta, a teraz nie widzę

A wiecie że mnie też to dziwi. Byłam nawet zdziwiona że w Łodzi nie było flag pierwszego września, wydawało mi się, że to obowiązek.

kotelsonciorny

Od: Pt lis 22, 2013 13:05

Post » Wto lis 11, 2014 16:14 Re: ♥♥♥ Muszu i Teemo cz.2 ♥♥♥ Teemo choruje dalej :(

Najbardziej przykre jest to, że gdyby zapytać tych uczestników marszu o podstawowe fakty związane z odzyskaniem niepodległości, to pewnie połowa by nawet daty nie przytoczyła...

klaudiafj pisze:Hej :) Zgadzam się z Tobą Rilla07 odnośnie dzisiejszego święta - dziś obraża się swoim zachowaniem tych którzy zginęli za nasze Państwo. Nie wiem, dziś mamy połowę ludzi którzy z rozumu mają papkę - może to przetworzone jedzenie tak wpływa na dzisiejszych ludzi. Ja zawsze jak widzę defiladę czy słyszę piosenki żołnierskie to mam w oczach łzy. Byłam kiedyś harcerką - to pozawala choć po części zrozumieć jak kiedyś walczono o nasze dzisiaj. I co z tym robimy? :(

"O mój rozmarynie rozwijaj się..."

Na pewno nasz piękne historie związane z pracą w muzeum - może warto je spisać? Ja bym chętnie przeczytała :)

Pozdrawiamy i głaski ślemy :)

Też lubię "O mój rozmarynie" i jeszcze "Białe róże" - smutne piosenki, łezka się kręci :)

Obawiam się, że nic nie da się z tym zrobić... zerowa wiedza, upolitycznianie wszystkiego a to jest przecież święto nas wszystkich, nie ważne czy mamy poglądy lewicowe czy prawicowe - kraj mamy jeden.
Ta wystawa była 6 lat temu, ale pamiętam sporo, oprowadzaliśmy gości :) Była wzruszająca, bo dotyczyła nie tylko tego co się działo w samym Krk ale też ludzkich historii, studentów głównie, którzy w chwili wybuchu wojny musieli wracać do swoich miast i byli wcielani do wojska, a wiadomo, że niektórzy pochodzili z Galicji, niektórzy z zaboru rosyjskiego... Były też wątki miłosne ;) Mam gdzieś katalog, muszę poszukać :ok:

kotelsonciorny pisze:W 100% zgadzam się z Wami. To, co dzieje się w stolicy przechodzi ludzkie pojęcie. Jak można robić z siebie takiego pajaca? A może nim się po prostu jest. Narodowcy to prawdziwi pajace, widziałyście ankietę dla ludzi którzy chcą zostać narodowcem? Dramat.

Rilla07 na tatuażu masz jeszcze strupki? Bo jeśli jest gładki i nie widać już zgrubień to śmiało możesz się kąpać, możesz go na wszelki wielki nasmarować tłustym kremidłem przed kąpielą

Jak widać można... przykre to jest :(

Nie mam już strupków :) Tak też zrobię i zobaczymy ;)
Dzięki za rady ;)

mir.ka pisze:wiecie co mnie zastanawia, czy w innych miastach też nie wiesza się flag

kotelsonciorny pisze:

A wiecie że mnie też to dziwi. Byłam nawet zdziwiona że w Łodzi nie było flag pierwszego września, wydawało mi się, że to obowiązek.

Hmm, u nas na osiedlu flagi są przy każdym bloku, nawet po dwie, ale to chyba inicjatywa samych mieszkańców.
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Od: Wto lip 30, 2013 17:49

Post » Wto lis 11, 2014 16:24 Re: ♥♥♥ Muszu i Teemo cz.2 ♥♥♥ Teemo choruje dalej :(

kotelsonciorny pisze:

Ja mieszkam w Śródmieściu i u mnie flagi wiszą.
I na bramach i na urzędach.
To jest chyba obowiązek gospodarzy domów.
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Wto lis 11, 2014 16:32 Re: ♥♥♥ Muszu i Teemo cz.2 ♥♥♥ Teemo choruje dalej :(

Annaa pisze:
kotelsonciorny pisze:

Ja mieszkam w Śródmieściu i u mnie flagi wiszą.
I na bramach i na urzędach.
To jest chyba obowiązek gospodarzy domów.

Masz pewnie rację, u mnie na wsi flagi ni widu. A pamiętam że kiedyś były wywieszane.

kotelsonciorny

Od: Pt lis 22, 2013 13:05

Post » Wto lis 11, 2014 18:19 Re: ♥♥♥ Muszu i Teemo cz.2 ♥♥♥ Teemo choruje dalej :(

U mnie na każdym bloku wiszą. Widziałam, że MPK tez miało dzisiaj porozwieszane.

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

Post » Wto lis 11, 2014 21:42 Re: ♥♥♥ Muszu i Teemo cz.2 ♥♥♥ Teemo choruje dalej :(

U nass flagi wiszą . Chyba nawet wiecej niz w zeszłym roku .
Ale macie rację . Wiele osób nie wie o co chodzi . Ważne , że wolny dzień mają . :roll:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Śro lis 12, 2014 13:51 Re: ♥♥♥ Muszu i Teemo cz.2 ♥♥♥ Teemo choruje dalej :(

:1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Śro lis 12, 2014 17:51 Re: ♥♥♥ Muszu i Teemo cz.2 ♥♥♥ Teemo choruje dalej :(

Cześć Kasiu :1luvu:
Wczoraj flagi wisiały w prawie każdym domu (teren prywatnych posesji) na ulicy, gdzie dokarmiam dwa stadka kociastych....
Tak sobie pomyślałam - udają wielkich patriotów, a biedne koty muszą jeść po kryjomu, żeby czasem jakaś "dobra dusza" nie wyrzuciła albo z krzykirem nie wyskoczyła :( :strach:
Poza tym na lampach ulicznych miasto wywiesiło flagi i jeszcze wiszą :D
Kasieńko, wycałuj kocurki :201461
kicikicimiauhau

Post » Śro lis 12, 2014 18:03 Re: ♥♥♥ Muszu i Teemo cz.2 ♥♥♥ Teemo choruje dalej :(

Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Śro lis 12, 2014 23:37 Re: ♥♥♥ Muszu i Teemo cz.2 ♥♥♥ Teemo choruje dalej :(

:201461 :201461
kicikicimiauhau

Post » Czw lis 13, 2014 13:39 Re: ♥♥♥ Muszu i Teemo cz.2 ♥♥♥ Teemo choruje dalej :(

Obrazek

Mijamor :1luvu: :oops: :oops: :oops:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Czw lis 13, 2014 16:40 Re: ♥♥♥ Muszu i Teemo cz.2 ♥♥♥ Teemo choruje dalej :(

Hej hej Kochani :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Wreszcie znalazłam chwilę by sobie wątki poczytać... ta jak nie lubię na szybkiego, tylko muszę mieć dobrą chwilę by elegancko nadrobić zaległości :D
U nas w porządku ;) No... może oprócz tego, że moje kocury zaczęły wybrzydzać.. teraz już Granata jest beee. Tak więc zrobiłam im pseudo barfa - mielona wołowina i indyk z żółtkiem i marchewką, wszamały :ok:
Tylko co ja zrobię z 8 puszkami :evil:
Nie mam czasem do nich siły :lol:

W poniedziałek jesteśmy też umówieni z behawiorystką na wizytę domową :ok:
Okazało się, że posikiwanie Teemcia ma związek ze ssaniem i teraz wszystko w rękach naszych i specjalisty.
Potem ponowimy badania krwi, ale to już w innym laboratorium :)

Fotki wrzucę wieczorkiem, coś tam pstryknęłam ;)

aannee99 pisze::1luvu: :1luvu: :1luvu:

kicikicimiauhau pisze:Cześć Kasiu :1luvu:
Wczoraj flagi wisiały w prawie każdym domu (teren prywatnych posesji) na ulicy, gdzie dokarmiam dwa stadka kociastych....
Tak sobie pomyślałam - udają wielkich patriotów, a biedne koty muszą jeść po kryjomu, żeby czasem jakaś "dobra dusza" nie wyrzuciła albo z krzykirem nie wyskoczyła :( :strach:
Poza tym na lampach ulicznych miasto wywiesiło flagi i jeszcze wiszą :D
Kasieńko, wycałuj kocurki :201461

Hej Beatko :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Dziękujemy, kocurki wycałowane :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Annaa pisze::1luvu: :1luvu: :1luvu:

kicikicimiauhau pisze::201461 :201461

:201461 :201461 :201494

Myszolandia pisze:Obrazek

Mijamor :1luvu: :oops: :oops: :oops:

Hej Sylwuniu :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Od: Wto lip 30, 2013 17:49

Post » Czw lis 13, 2014 18:18 Re: ♥♥♥ Muszu i Teemo cz.2 ♥♥♥ Teemo choruje dalej :(

Za wizytę z behawiorystką :ok:
Później zajrzę Kasiu by obejrzeć kocurki <3
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Czw lis 13, 2014 18:25 Re: ♥♥♥ Muszu i Teemo cz.2 ♥♥♥ Teemo choruje dalej :(

Kasia a tak z ciekawości, korzystacie z behawiorysty z Krakowa? też to rozważam, od czasu do czasu :twisted: Ale ostatnio odpukać siusianie na pościel zdarza sie rzadziej niż kiedykowlwiek :ok:
♥ Tosia ♥ razem od 24.11.12
klik -> http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=165788

Obrazek Obrazek

vanesia1

Od: Sob gru 08, 2012 12:38

[poprzednia][następna]