Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 27, 2013 9:21 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

Przyszłam z nadzieją na zdjęcia, ale nie ma :(
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

Post » Śro lut 27, 2013 9:50 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

Mało piszę,bo mnie ręka dalej boli,ale cały czas czytam i kciuki trzymam za Ciebie i kociaste :ok: :ok:

Rambulkowi się udało jeszcze 2 tygodnie,a mój Bambo nie miał tyle szczęścia.Dzisiaj królewicz straci klejnoty koronne :D

Co do peselu,to mój, niestety, jest stanowczo na początku za niski.Tak więc,jak na ten numer przystalo,sypać sie zaczęłam przysłowiowo :D
-wzrok blednieje
-wlos mi rzednie
-wypadają zęby przednie :ryk:

Dużo zdrowia życzę :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek
Wątek moich tymczasów i rezydentów http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... 7#p9892897

halinka1403

Od: Nie maja 30, 2010 16:06

Post » Śro lut 27, 2013 12:14 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

Caragh pisze:Przyszłam z nadzieją na zdjęcia, ale nie ma :(

Są fotki :wink: i będą...

Tylko Cudaczkowi zrobić normalną fotkę w biegu to graniczy z cudem :wink:

halinka1403 pisze:Mało piszę,bo mnie ręka dalej boli,ale cały czas czytam i kciuki trzymam za Ciebie i kociaste :ok: :ok:

Rambulkowi się udało jeszcze 2 tygodnie,a mój Bambo nie miał tyle szczęścia.Dzisiaj królewicz straci klejnoty koronne :D

Co do peselu,to mój, niestety, jest stanowczo na początku za niski.Tak więc,jak na ten numer przystalo,sypać sie zaczęłam przysłowiowo :D
-wzrok blednieje
-wlos mi rzednie
-wypadają zęby przednie :ryk:

Dużo zdrowia życzę :1luvu:

Witaj Halinko, dziękujemy za kciuki :1luvu:
Rambuś jeszcze trochę...
Tak ładnie napisałaś, o naszym wieku :ok:

Nasz kolega wczoraj , chociaż kawalarz z niego...to przywalił mi prosto z mostu....przytulił mnie i pocieszył..."chociaż nie jestem lekarzem, to wiem i cię pocieszę....nie jesteś chora na zapalenie płuc...tobie dolega SKS"
Miły prawda :wink:
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Śro lut 27, 2013 12:26 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

Wczorajsze Słodziaka są, ale dziś jeszcze nic nie było :P
"We don't apologize
But we can harmonize
Don't try to criticize

Caragh

Post » Śro lut 27, 2013 12:40 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

Caragh pisze:Wczorajsze Słodziaka są, ale dziś jeszcze nic nie było :P

Najpierw muszę hołotę połapać :mrgreen: :mrgreen:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Śro lut 27, 2013 12:48 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

AnnAArczyK pisze:Najpierw muszę hołotę połapać :mrgreen: :mrgreen:

:ryk: Kiedy ja nie chcę zdjęć jakiejś hołoty, tylko pięknych, słodkich koteczków i równie pięknego i słodkiego Jamniorka :twisted:
"We don't apologize
But we can harmonize
Don't try to criticize

Caragh

Post » Śro lut 27, 2013 12:53 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

No to musimy się zmobilizować :wink:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Śro lut 27, 2013 13:05 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

Duża, ktos idzie.....
Obrazek
Otwieraj...
Obrazek
Muszę zobaczyć kto to...
Obrazek

A tak wczoraj zasnęła Lunka po nakarmieniu jej o pierwszej w nocy....
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Śro lut 27, 2013 15:20 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

No i kto w końcu przyszedł? :D Dowiedziałeś się? :D

Lunka :ryk: :ryk:
"We don't apologize
But we can harmonize
Don't try to criticize

Caragh

Post » Śro lut 27, 2013 15:23 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

No nie :ryk: :ryk: :ryk: Lunka co to za pozycja :mrgreen:
O 1 w nocy je panienka 8O
To niezdrowe objadać się po nocach :ryk: :ryk:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Śro lut 27, 2013 15:46 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

:ryk: :ryk:
Czy ktoś tu Luneczki nie rozpieszcza ? :ryk: :ryk:
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Śro lut 27, 2013 21:11 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

Caragh pisze:No i kto w końcu przyszedł? :D Dowiedziałeś się? :D

Lunka :ryk: :ryk:

Przyszedł listonosz do Dużej i duża się ucieszyła, bardzo lubi tego pana listonosza, jest młody i przynosi fajne przesyłki :wink:

Miraclle pisze:No nie :ryk: :ryk: :ryk: Lunka co to za pozycja :mrgreen:
O 1 w nocy je panienka 8O
To niezdrowe objadać się po nocach :ryk: :ryk:

Lunka przybiera różne pozycje do spania, byle się wyspać:)
A jedzonko w środku nocy?
To normalne, tym bardziej teraz, kiedy znowu przestaje jeść, teraz juz nie wiem na co zwalę jej niechęć do jedzenia...
Tak jest od początku, od kiedy jest z nami.
Znowu ma swój humor, wczoraj ganiałam ją z talerzami po całym mieszkaniu, zjadła tylko dwa razy w ciągu dnia :evil:
Dzisiaj miała do wyboru SIEDEM żarełek...zjadła raz...
Ja może trochę z humorem opisuję jak Luneczka jest karmiona, ale mnie nie jest do śmiechu.
Ona ma takie napady niejedzenia
Czasami się zastanawiam, że gdyby tak trafiła do kogoś kto pracuje po 10-12 godzin, to pewnie ten kot umarłby z głodu.
Ma Niebieska szczęście, że ma mnie :mrgreen:
Mam czas, cierpliwość i potrafię ją gnębić w każdym miejscu chałupy, żeby choć trochę liznęła jedzenia.
Np. wczoraj rano wstałam, patrzę Lunka siedzi na stole, pomyślałam...czeka na jedzenie, w te pędy po talerzyk z pasztetem przyniosłam do pokoju, a Lunka już nie siedzi na stole, teraz siedzi na komodzie, więc podtykam pod nos, a ona tylko powąchała, potrzepała łapą i już jej nie było..
No to sobie pomyślałam, że nie na to ma ochotę, może na coś innego, poszłam nałożyć puszeczkę w sosie,
przynoszę drugi raz, ona siedzi przy koszyku, podaję, ona obwąchuje starannie talerz, to jedzenie też beee..
Idę po chrupki jej ulubione, przynoszę w miseczce, a Lunka właśnie wychodzi do drugiego pokoju, idę za nią
stawiam pod nosem...chrupki nie ruszone,
idę po porcję kurczaka, na surowo, kroję drobniutko i pełna nadziei niosę...właśnie kota siedzi w oknie,
zobaczyła mnie i w nogi...ja za nią, dogoniłam, posadziłam na szafce i na siłę kawałek mięska w pysk...pomieliła i zjadła....aż całą łyżeczkę od herbaty...dopiero o 1,oo w nocy nakarmiłam Lalunię, nie zjadła dużo, troszkę chrupek i małego gurmetka w sosie...

Dzisiaj jest tak samo, od rana gonitwy za kotem, zjadła łyżkę stołową swojego budyniu, potem długo się zastanawiała czy jeszcze zjeść i tak się zastanawia do teraz... może apetyt przyjdzie w nocy...
Jeżeli jutro będzie trzeci dzień bez jedzenia...to w piątek panna pojedzie znowu do weta.
Wujek wet obejrzy, obmaca, wygniecie z wszystkich stron, Lunka będzie udawać nieżywą...dostanie przez trzy dni zastrzyki i wróci do normy :twisted:

Tak już było parę razy, najpierw myślałam, że tęskni tam skąd przyszła, potem, że nie lubi Kropki, potem była Muszka, teraz myślę, że Rambuś...ale chyba jednak nie.
Ona jest na pewno urodzonym "Tadkiem-Niejadkiem"...
Jeszcze jak przeczytałam, że Dorci niebieska dziewczynka "nie je od urodzenia" :mrgreen: ,to jestem pewna, ze moja też jest taka...
A najlepsze jest to, że ona przy tym robi takie miny, jakbym jej karmieniem robiła nie wiem jaką krzywdę...

Zaraz znowu będziemy się ganiały...
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Czw lut 28, 2013 7:57 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

No, to faktycznie masz problem z Luneczka, współczuję :?

Zuzko, może weźmiesz od Dorotki jej niebieskiego niejadka - zamkniesz obydwie do klatki (jak na filmie "Pieski świat") i wypuścisz dopiero wtedy, gdy osiągną właściwą wagę :ryk: :ryk: :ryk:

Czy próbowałaś zabawek ze schowanymi w środku chrupkami ?
Przez zabawę do żołądka :lol:
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Czw lut 28, 2013 9:44 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

Mówisz "małą niebieską od Dorci"?
Wiesz, mogłabym pod jednym warunkiem:)
jeśli przed jedzeniem uciekały by w tą samą stronę, :mrgreen: inaczej nie, przeca się nie rozerwę :ryk: :ryk:

Nie znasz mojej Lunki :ryk:
Ona i zabawa...
i jeszcze gdyby miała sama sobie żarełko wydobyć, w życiu...na bank, po trzech dniach by padła...
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Czw lut 28, 2013 10:26 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

Kotina pisze:No, to faktycznie masz problem z Luneczka, współczuję :?

Zuzko, może weźmiesz od Dorotki jej niebieskiego niejadka - zamkniesz obydwie do klatki (jak na filmie "Pieski świat") i wypuścisz dopiero wtedy, gdy osiągną właściwą wagę :ryk: :ryk: :ryk:

Czy próbowałaś zabawek ze schowanymi w środku chrupkami ?
Przez zabawę do żołądka :lol:

To ja jeszcze dorzucę następnego niejadka niebieskiego moją Pusię. Żeby nie puchate futerko to widać by było chyba tylko kostki tylko. :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

[poprzednia][następna]