MRU i ŁATEK -Watek do zamknięcia :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 15, 2009 8:59

gosiaa pisze:Korciaczki napisały na forum o nowym sposobie na sikającego poza kuwetą kota (w tym przypadku kotkę), ja pierwszy raz o takowym przeczytałam. W miejscu gdzie kot nasikał stawiały miseczkę z jedzeniem, kot nie nasika w miejscu gdzie ma jedzenie, szybciuteńko nauczyły koteczkę idealnie korzystać z kuwetki, chociaż przez jakiś czas sporo miseczek z karmą było pewnie porozstawiane.

Ta metoda jest dość znana, niestety nie zawsze się sprawdza.
Miałm tymczaskę, której nie przeszkadzały porozstawiane miseczki z jedzeniem, potrafiła do nich nasikać :roll:
U Mrusia to moga byc jeszcze hormony lub chęć zaznaczenia to moje, wszak on czuje zapach innego kota w tym miejscu.
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Śro kwi 15, 2009 12:45

iwcia pisze:Ta metoda jest dość znana, niestety nie zawsze się sprawdza.
Miałm tymczaskę, której nie przeszkadzały porozstawiane miseczki z jedzeniem, potrafiła do nich nasikać :roll:
U Mrusia to moga byc jeszcze hormony lub chęć zaznaczenia to moje, wszak on czuje zapach innego kota w tym miejscu.

Jestem poczatkujaca w temacie kotow, ale tak wlasnie pomyslalam od razu. Tym bardziej, ze Mru pała goracym uczuciem do mojego meza, a wlasnie jego ciuchy dwa razy zaznaczyl :lol:

maciejowa

Od: Pt lut 27, 2009 22:29

Post » Czw kwi 16, 2009 9:58

Duza mowi na mnie LEJEK :oops: I smieje sie sie ze mnie. Dzisiaj wziela mnie na kolana i myslalem, ze bedzie mnie glaskac jak zwykle. Zaczalem sobie nawet mruczec, a ona zalozyla na dlon jakies dziwne z kolcami i zaczela mnie tym szorowac po grzbiecie. Wylecialo mnostwo futra. Nie spodobalo mi sie to, wiec zlapalem za kolczaste i podrapalem pazurami. Staralem sie tez to ugryzc, ale Duza powiedziala, zebym sie nie wyglupial i ze zaraz skonczy i rzeczywiscie skonczyla. W nagrode wypuscila mnie na balkon, ale i tak mam na nia focha :evil:
Mru obrazony.

maciejowa

Post » Czw kwi 16, 2009 10:17

Mru,

Duza Cie po prostu czesala!
Czesanie jest przyjemne :oops:

Mru
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Czw kwi 16, 2009 16:36

Bylismy u wetki. Mru jest zdrowy, tylko jakies tam pozostalosci po smarkach w nosku zostaly. Zostal zaszczepiony na grzybka. Za dwa tygodnie powtorzenie szczepienia. I czekamy na Łatka. :)

maciejowa

Post » Pt kwi 17, 2009 18:55

Mru ma nowe ulubione miejsce :lol: :
Obrazek
I swietnie sie tam prezentuje ;)
Duza.

maciejowa

Post » Pt kwi 17, 2009 19:06

maciejowa pisze:Mru ma nowe ulubione miejsce :lol: :
Obrazek
I swietnie sie tam prezentuje ;)
Duza.

Istotnie! :lol:
Obrazek

kinga w.

Od: Sob sty 31, 2009 17:41

Post » Pt kwi 17, 2009 19:17

Wlasnie wpadlem Mniejszemu Starszemu tyłkiem do wanny :evil: Duza chciala mnie osuszyc recznikiem, ale zwialem. Wole oczyscic sie sam :twisted:
Mru z mokrym zadkiem.

maciejowa

Post » Pt kwi 17, 2009 19:24

maciejowa pisze:Wlasnie wpadlem Mniejszemu Starszemu tyłkiem do wanny :evil: Duza chciala mnie osuszyc recznikiem, ale zwialem. Wole oczyscic sie sam :twisted:
Mru z mokrym zadkiem.

:lol:

Mru kochany,

naprawde jestes taki jak ja :oops:

Mru
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Post » Pt kwi 17, 2009 19:26

A ja tak w kwestii formalnej :wink:

Mowicie: Murubis czy Mrubiś? :oops:

Duza od Mru

Dorota

Post » Pt kwi 17, 2009 19:30

Mowimy Mru, Mrusiek, Mruś, Mrusiu, Mrubiś, Mruczuś, Mruczek, Rysiek. Zależy jak nam sie wypowie. Przedstawiamy imieniem Mrubis lub Mru ;)

maciejowa

Post » Pt kwi 17, 2009 19:41

maciejowa pisze:Mowimy Mru, Mrusiek, Mruś, Mrusiu, Mrubiś, Mruczuś, Mruczek, Rysiek. Zależy jak nam sie wypowie. Przedstawiamy imieniem Mrubis lub Mru ;)

:oops:

Dzieki! :lol:

Takie oryginalne imie! :twisted:
Drugiego "Mrubisa" (nie: Mrubisia) niet na swiecie calym :lol:
Brawo Iwciu! I domku Mru!

Duza od Mru
(prozaicznego Mruczka...)

Dorota

Post » Pt kwi 17, 2009 19:49

Dorota pisze:
maciejowa pisze:Mowimy Mru, Mrusiek, Mruś, Mrusiu, Mrubiś, Mruczuś, Mruczek, Rysiek. Zależy jak nam sie wypowie. Przedstawiamy imieniem Mrubis lub Mru ;)

Duza od Mru

No właśnie. Ze wzgledu na takie imie nietypowe i na Mru Pierwszego ;) nie chcielismy nic zmieniac. Poza tym w ksiazeczce bylo wpisane juz Mrubis dlugopisem, a nie mamy żyletek do wydrapywania... :lol: ;)

maciejowa

Post » Pt kwi 17, 2009 19:52

maciejowa pisze:
Dorota pisze:

Duza od Mru

No właśnie. Ze wzgledu na takie imie nietypowe i na Mru Pierwszego ;) nie chcielismy nic zmieniac. Poza tym w ksiazeczce bylo wpisane juz Mrubis dlugopisem, a nie mamy żyletek do wydrapywania... :lol: ;)

Dziekuje... :oops:

Mru wzruszony bardzo

Dorota

Post » Pt kwi 17, 2009 19:58

maciejowa pisze:
Dorota pisze:

Duza od Mru

Bo Mrubis nie może mieć inaczej na imie, tak na wszelki, co by nowy dom nie wymyślił nic innego było długopisem wpisane 8)
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

[poprzednia][następna]