Historia dużej już Gadżetki i Niuniuni - TO JUŻ ROCZEK! :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie gru 21, 2008 21:26

nanetka pisze:Trochę tłuściutki :D Ale jakże cudowny! :1luvu: Moja Pumka też taki ma :wink:

No pewnie że cudowny! :1luvu:. Przynajmniej jest co całować :lol: :love:

I byłabym zapomniała - dziś mija miesiąc, jak maleńka Gagunia zawitała w naszym domku :1luvu:.
:dance: :dance2: :dance: :dance2:
Pańcia musi torcik z myszek zakręcić na tę okoliczność :lol: :torte:
[img]...[/img]
Moje 2 cudne i ukochane serduszka Obrazek Obrazek

Ulla

Od: Nie paź 19, 2008 20:35

Post » Nie gru 21, 2008 21:38

Ach, no to wszystkiego dobrego na dalszej wspólnej drodze! :D :balony: :partygirl:

nanetka

Od: Sob maja 24, 2008 20:44

Post » Nie gru 21, 2008 21:46

nanetka pisze:Ach, no to wszystkiego dobrego na dalszej wspólnej drodze! :D :balony: :partygirl:

Dzięki wielkie nanetko! :D
Tobie i Twoim dziewczynkom tego samego życzę :balony: :kitty:
[img]...[/img]

Ulla

Post » Wto gru 23, 2008 15:53

Cała nasza "banda" tj. Puma, Pepsi, Nanetka i TŻ życzymy wszystkim Świąt białych, pachnących choinką, spędzonych w ciepłej rodzinnej atmosferze. Świąt dających radość, odpoczynek oraz nadzieję na Nowy Rok, żeby był jeszcze lepszy niż ten co właśnie mija... :s4:

nanetka

Post » Wto gru 23, 2008 16:55

Sana (na zdjęciu) i ja życzymy wszystkim Zakoconym i ich Kotom (ze szczególnym uwzględnieniem: Niuńki, Gadżetki, Pepsi i Pumy, które na razie wirtualnie tylko znam) bardzo przytulnych i... smacznych Świąt :s5:
No i Ulla: co byś powiedziała na koci bal sylwestrowy? :balony:
ObrazekSaninka [']ObrazekSisi

Arsnova

Od: Nie lis 09, 2008 17:46

Post » Wto gru 23, 2008 23:22

Arsnova pisze:Sana (na zdjęciu) i ja życzymy wszystkim Zakoconym i ich Kotom (ze szczególnym uwzględnieniem: Niuńki, Gadżetki, Pepsi i Pumy, które na razie wirtualnie tylko znam) bardzo przytulnych i... smacznych Świąt :s5:
No i Ulla: co byś powiedziała na koci bal sylwestrowy? :balony:

Dziękujemy za życzenia! Puma :catmilk: i Pepsi :cat3:

My również dziękujemy i wzajemnie!
Nanetka i TŻ :s4:

nanetka

Post » Śro gru 24, 2008 0:48

No to my również dołączamy się do życzeń :D
Zdrowych, spokojnych świąt Bożego Narodzenia, żeby te trzy dni były
czasem szczególnym, pełnym ciepła i rodzinnej atmosfery. A nowy Rok,
żeby przyniósł Ci szczęście i pomyślność w planach, i ich realizacji.
Wielu przyjaciół, duuużo pociechy z kotków i spełnienia marzeń
:catmilk: :cat3:.
[img]...[/img]

Ulla

Post » Śro gru 24, 2008 22:05

My w czasie Świąt, zbliżamy się do siebie coraz bardziej :1luvu: .:s3:
A może już niedługo będziemy spały objęte i całkiem do siebie przytulone :love:
Obrazek Obrazek Obrazek
[img]...[/img]

Ulla

Post » Czw gru 25, 2008 16:57

To ja, Gagunia :). Coś tu strasznie pusto i nikt nas nie odwiedza :(.
A ja sobie zjadłam właśnie świąteczny obiadek :D
Obrazek

I poszłam poostrzyć pazurki, a tu starsza znów mnie fotografuje :evil:.
Co to ja modelka jestem? 8O . Ale dobra, śliczna jestem, więc dam się jej obfotografować :? - niech jej będzie 8) .
Obrazek

Niunia w tym czasie znów sprawdzała, czy nie ma prezentów pod choinką 8O. Kurczę, przecież ona mogłaby być moją mamusią i nie wie, że następne prezenty na Gwiazdkę dopiero za rok? :lol: 8O
Obrazek Obrazek Obrazek

A potem razem urządziłyśmy sobie popołudniową sjestę :D. I wiecie co, Niunia już prawie na mnie nie syczy i daje się nawet dotykać :1luvu: . Sama też w czasie drzemki położyła łapkę na moim puchatym futerku :D. Fajna jest, ale jeszcze trochę za bardzo zdystansowana do mnie, chociaż zabawę w gonitwę dość szybko załapała :wink:. Ale przyrzekam, że ją rozruszam :D. Przecież nikt się nie oprze mojej wrodzonej urodzie i wdziękowi, no nie? :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek :wink:
[img]...[/img]

Ulla

Post » Czw gru 25, 2008 20:56

Ulla pisze:To ja, Gagunia :). Coś tu strasznie pusto i nikt nas nie odwiedza :(.

Ależ odwiedza, odwiedza :D. Tylko może troszkę rzadziej z racji świątecznego leniuchowania :s1: Śliczne fotki Gadżet! Niunia też jest śliczna :s4: W ogóle razem cudnie wyglądacie :1luvu: Pozdrawiamy świątecznie! :)

nanetka

Post » Pon gru 29, 2008 0:53

Haaaallllooooo! Jest tu ktoś? Miiiaaaaauuuuuu :kotek:

nanetka

Post » Pon gru 29, 2008 22:39

Ano MIAUUUU, jesteśmy :lol: .
Znów powiadomienia zaspały :lol:

U nas sytuacja powolutku normalnieje. Dziewczynki coraz częściej się ze sobą bawią i układają razem na fotelu, ale nie nazwałabym jeszcze tych ich obecnych relacji wielką miłością. Wg mnie, jest to status zdystansowanej tolerancji Gaguni ze strony Niunieńki, który to dystans słodkie maleństwo ma głęboko pod ogonkiem i nie ustaje w próbach rozruszania Niuniuni :D.

Przyuważyłam z czego ten dystans wynika. Otóż maleńka czasami jest nieobliczalna i rozbawiona nadgryza Niunieńkę a to w łapeńkę, a to w łebek :? (moje ręce też niestety służą do zabawy i są skutecznie orane maleńkimi ząbkami :twisted: ). Na pewno sprawia to Niuniuni ból i w takich właśnie momentach syczy i ucieka :(. Nie wiem, jak to wytłumaczyć Gaguni, żeby nie wbijała ząbków w swoją starszą siostrzyczkę, bo ją to bardzo boli i nie sprzyja zacieśnieniu kontaktów.
Gdy mnie nadgryza, mówię zdecydowanie NIE WOLNO i chyba to rozumie, a nie zawsze widzę ataki na łapki Niuniuni, by zareagować :?

Muszą sobie chyba poradzić z tym problemem same...

W czasie Świat, Gagunia wymyśliła sobie kolejną zabawę na wysokościach, że pańcia o mały włos by zeszła na zawał :roll: .
Skacze na drzwi kuchenne, a stamtąd na górną szafkę kuchenną (gdzie jest stercząca lampka i leży transformator). Odległość to jakieś 2,5 m!
I tak jej się ta zabawa spodobała, że jak tylko jestem w kuchni, prezentuje mi te cyrkowe numery i siedzi zadowolona na szafce obserwując z wysokości, co tam pańcia ciekawego robi w kuchni :roll: .
Jest niemożliwa! :1luvu:

| wiecie co, jej slipka, które były caluteńkie miodowe, zaczynają się zmieniać na zielone od strony źrenicy! :love: . Najprawdopodobniej będzie miała śliczne zielone ślepka! :1luvu: . A zielony kolor oczek przy tych cudnych barwach futerka, CUDO! :1luvu:

No i żeby nie było tak słodko, niestety w czasie świąt zrobiła rano sioo na pościel :(. Dziwne to było, bo tak jakby popuściła w 2 miejscach i w 3-ym wysikała się do końca :?. Dziwne to, ale znów zabroniłam jej ma wstępu sypialni :(. Może po sterylce sytuacja jakoś się unormuje...
[img]...[/img]

Ulla

Post » Pon gru 29, 2008 23:37

Mrrruuuu :catmilk: Witamy, witamy! :P Ja myślę, że co do gryzienia Niuni przez Gadżetkę, to panienki niestety muszą same się dogadać. Niunia musi tylko dojrzeć do myśli, że można Gadżetowi oddać pięknym za nadobne :D Jak Gadżet oberwie to jej się odechce :P Albo będzie tak jak u nas :twisted: Panienki kochają się bardzo, ale równie mocno się tłuką :D Kotłują się czasem niemiłosiernie :roll: Ale nie reagujemy na to. Futro nie leci więc jest ok :P I najczęściej kobietki się popodgryzają, posiłują, zapasy na sobie uprawiają, Pumka wyżywa się na Pepsi, Pepsi nie pozostaje dłużna i oddaje Pumie i... za chwilkę już się myją i śpią obok siebie :D Myślę, że Twoje panny też w tej kwestii się dogadają... Już i tak jest super! :ok:

P.S. Gadżet - a Ty nie lej Dużej do łóżka. Nieładnie tak... A Ty taka ładna dziewczynka jesteś :wink:

nanetka

Post » Wto gru 30, 2008 22:49

Ojej, u mnie też powiadomienia sobie zrobiły święta i byłam pewna, że nihil novi, że forum śpi, a tu kolejne ciekawe informacje z frontu :D Ulla, musisz koniecznie porobić małej porządne fotosy, żeby buziaczka było widać. Najlepiej jednak lustrzanką... Sama mam lustrzankę nie cyfrową, lecz analogową, ale potem skanuję film i mam na dysku. Spróbuj, bo masz taką PIĘKNOŚĆ w domu, że ach :love: Zobaczysz, jaki będzie efekt!
Wszystkim forumowiczom (z sierścią i bez) życzymy godnego i radosnego wejścia w kolejny rok życia.... :balony:
ObrazekSaninka [']ObrazekSisi

Arsnova

Od: Nie lis 09, 2008 17:46

Post » Wto gru 30, 2008 23:53

Arsnova pisze:Ulla, musisz koniecznie porobić małej porządne fotosy, żeby buziaczka było widać. Najlepiej jednak lustrzanką... Sama mam lustrzankę nie cyfrową, lecz analogową, ale potem skanuję film i mam na dysku. Spróbuj, bo masz taką PIĘKNOŚĆ w domu, że ach :love: Zobaczysz, jaki będzie efekt!

Chętnie bym to zrobiła Gosiu, ale niestety nie posiadam takiego zmyślnego sprzętu :(. Mam zwykłą cyfrówkę dla debilków i nią sobie jakoś muszę radzić... :?
A pysio Gaguni jest rzeczywiście tak śliczny że warto by było jej zrobić zbliżenia :1luvu:. Najgorsze jest to, że maleństwo jest strasznie ruchliwe i ciężko ją w ogóle fotografować...
Ślipka zielenieją jej coraz bardziej i futerko też nabiera bardziej nasyconych barw. Pięknieje z każdym dniem :love:.
Jak kiedyś wpadniesz do mnie, to zapraszam z lustrzanką :D.
[img]...[/img]

Ulla

[poprzednia][następna]