Do Gospodarzy i Gości wątków kocio-pogaduszkowych :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sie 28, 2008 20:23

cytaty
wiekszosc z watkami blogowymi czuje sie urazona
albo
Pojawiła się za to silna frakcja obronna

a co zlego jest w wyrazeniu swojego zdania-nie, nie zgadzam sie

ja juz wyzej napisalam
dlaczego nie mozna zalozyc noego podforum dla tych bardzo waznych spraw a koty zostawic jakie są?

slowa niosa przekaz
i ja to odebralam tak
idz ze swoją codziennoscia, ktorej nie kazdemu sie chce sledzic(przeciez nie ma takiego obowiazku, prawda?nie wolam o to, prawda? sobie siedze w kącie i sobie pisze od czasu do czasu abotak)
no wiec idz sobie gdzies tam
a tutaj bedziemy pisac tylko o powaznych sprawach
Ostatnio edytowano Czw sie 28, 2008 20:25 przez BarbAnn, łącznie edytowano 1 raz
Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

Post » Czw sie 28, 2008 20:25

A ja nie rozumiem, dlaczego przeniesienie wątków gadańcowych traktujecie tak, jakby miały przestać istnieć. Chyba że opacznie zrozumiałam pierwotny zamysł 8O

Oczywiście, że znajduje się w nich wiele cennych informacji dotyczących zdrowia, karm, specyfików wszelkiej maści, pomysłów zabezpieczeń itp. Z lektury niektórych wątków wynika, że jednak nie ma się w domu wcielenia Lucyfera - inni mają gorzej :twisted:

Jakoś nie poczułam się urażona pomysłem. Nie widzę też konieczności mnożenia bytów: o zołzowatości Tosi w jednym watku, o oczach Melki w drugim, a problemy z Kluninym sikaniem w trzecim. Po co? Piszę w jednym (na hipotetycznym forum buduarowym), zmieniając tylko brzmienie tematu. Dzięki temu
- mam może większe szanse, że moja prośba o radę nie zostanie bez odpowiedzi
- nie będę zmuszona do dość krępującego - przynajmniej dla mnie - podbijania własnego wątku,
- swoimi doniesieniami o wspomnianym wcześniej wyrwanym karniszu nie zepchnę z pierwszej strony tematów typu (cytuję z 1. strony, wybiórczo): brakuje karmy, 30 persów szuka domu, kocie szkielety umierają, ropiejące oczko, obroza dla kota itp.

No i tyle.

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Czw sie 28, 2008 20:26

Wojtek pisze:Czy naprawdę dyskusja musi toczyć się w dwóch działach jednocześnie?

:?:
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Czw sie 28, 2008 20:29

Femka pisze:
Wojtek pisze:Czy naprawdę dyskusja musi toczyć się w dwóch działach jednocześnie?

:?:

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=79984

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

Post » Czw sie 28, 2008 20:30

Wojtek pisze:http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=79984

dzięki, przeoczyłam
Obrazek

Femka

Post » Czw sie 28, 2008 20:37

A już miałam iść spać.....
Chciałam tylko nieśmiało zauważyć, że dział, o którym taka gorąca dyskusja się tu rozpętała nazywa się "Koty - kocie pogawędki". Tak więc zarówno wątki o kocich problemach jak i naszej codzienności ludzko-kociej mieszczą się w ramach tego tematu. Wg mnie nie ma potrzeby tworzyć nie wiadomo ilu działów na Forum. Może każdy sobie coś wymyśli i zaproponuje założenie pod-forum?
Nie mam tu swojego wątku. Ale mam kilka zaprzyjaźnionych, do których zaglądam i w których też mogę poprsić o pomoc i radę gdy jej potrzebuję. A zaglądając do tych wątków "po drodze" niejako widzę inne, wołające o pomoc czy radę. NIe widziałabym ich, gdyby były gdzie indziej.
No, ale ja to wogóle niedoświadczona forumiczka jestem....
Dobrej nocy...

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Czw sie 28, 2008 20:43

Sihaja pisze:Dobrej nocy...

Sihaja to chyba sabotaż normalnie właśnie w tym wątku "dzieńdobry, dobranoc" wprowadzać :twisted:

ewung

Od: Pon lis 13, 2006 13:04

Post » Czw sie 28, 2008 20:45

ewung pisze:
Sihaja pisze:Dobrej nocy...

Sihaja to chyba sabotaż normalnie właśnie w tym wątku "dzieńdobry, dobranoc" wprowadzać :twisted:

:ryk: :ryk: :ryk:

moni_f

Od: Pt sie 08, 2008 19:59

Post » Czw sie 28, 2008 20:47

Wojtek pisze:
sanna-ho pisze:
Wojtek pisze:Chcesz powiedzieć, że teraz szukasz interesujących Cię informacji tylko na podstawie tytułów wątków, bez pomocy wyszukiwarki? Wydaje mi się to mało prawdopodobne.

używam wyszukiwarki, dość często nawet ;)

To przyznam, że nie rozumiem czemu miały służyć fragmenty Twoich wypowiedzi, które zamieściłem w swoim poprzednim poście?

Chciałam powiedzieć, że jeśli ktoś będzie chciał, to znajdzie sobie interesującą go informację (użyje wyszukiwarki) niezależnie od tego, na jakim podforum będzie wątek.
I dlatego nie widzę sensu w argumencie "zostawmy na KOTACH wątki pogaduchowe, bo tam łatwo znaleźć informacje także o chorobach".
Bo nie jest łatwo, jeśli się nie użyje wyszukiwarki.
A ilość wątków na KOTACH dodatkowo utrudnia przeglądanie forum.

Dodam też, że wyszukiwarka działa nędznie, to prawda, ale troszkę lepiej jest między 2 a 4 w nocy :roll:

Wojtku, natomiast ta Twoja wypowiedź sugeruje, że wcale nie używasz wyszukiwarki lub podejrzewasz o nieużywanie jej pozostałych forumowiczów ;)

W tej chwili mam jeden wątek o moich kotach. Jeśli chcę coś sprawdzić z przeszłości, przeglądam tylko jeden wątek.

Po "reformie" miałbym:
- wątek główny o Herze i Dorinie,
- wątek o karmieniu Hery i Doriny,
- wątek o przeglądach kontrolnych kotów,
- wątek o nerkach Hery,
- wątek o nerkach Doriny (można połączyć z Herą),
- wątek o ogonie Doriny,
- wątek o gruczole okołoodbytowym Hery,
- wątków "chorobowych" będzie przybywać, bo koty są coraz starsze,
- nie wyobrażam sobie, żebym w wątku "głównym" nie wspomniał o dolegliwościach trapiących moje koty, więc w praktyce wątki "chorobowe" będą zdublowane w "głównym"

Moim zdaniem to dopiero wprowadzi bałagan na Forum.

trochę nie rozumiem, po co miałbyś mieć tyle wątków "po reformie" - dlaczego nie mógłbyś prowadzić nadal swojego wątku, na takim podforum, na jakim Ty będziesz się dobrze czuł?

I jeszcze jedno: dawno temu było podforum DZIKIE KOTY.
Dlaczego zostało zlikwidowane i co się stało z jego zawartością?
(było do roku bodajże 2006 8) )

sanna-ho

Od: Wto sie 28, 2007 13:41

Post » Czw sie 28, 2008 20:54

Ktos już napisał KOTY - KOCIE POGAWĘDKI, wydzielone są przecież wątki o różnych kocich chorobach - nerkowe, cukrzycowe. Kto ma problem zagląda tam. Może zamiast wydzielać kolejne podforum, warto je podkleić? A w miarę potrzeby tworzyć nowe - o schorzeniach neurologicznych, urazach itp. Generalnie formuła się chyba sprawdza.

Jakkolwiek zgadzam się z niektórymi osobami. Omijam wątki "dzieńdobrowe" czy jak im tam. Nie jestem w stanie przeryć się przez 10 stron radosnego pleple, żeby dotrzeć do meritum. Przekracza to moją nerwową wytrzymałość, a poza tym śmiertelnie mnie nudzi. Już o tym kiedyś pisałam, w wątku o wylewaniu żółci. Ja nie lubię, więc nie uczęszczam, jak ktoś lubi, to mówi bry i wkleja ikonki. Niech sobie będą i takie i takie.
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Czw sie 28, 2008 20:55

Hmmm... dla mnie kryteria nie jasne. Mam wątek swoich kotów, niezbyt rozgadany, czasem dłuższy czas go zaniedbuję, czasem popiszę ot tak, co u nas, a kiedy indziej poważne sprawy. A więc np. dramatyczna walka o Babunię, teraz choroba Maniusi - i wetedy na kotach wiem, że ktoś zajrzy. Np. gdy Mani pękła rogówka, Uschi napisała mi w wątku post, który dał mi dużo nadziei. Uschi chyba rzadko do mnie zagląda. Napewno ściągnął ją temat, w którym miała coś do powiedzenia.
Dlatego generalnie jestem przeciw, chociaż kłócić się nie będę.

Anka

Od: Sob mar 08, 2003 21:23

Post » Czw sie 28, 2008 20:57

Lepsze jest wrogiem dobrego.
Cieszę się, że kilka osób podziela moje zdanie :) i to osób, które nie prowadzą ani nie uczestniczą w takich wątkach. Kilka osób zwróciło uwagę na ważną kwestię: kto i na jakiej podstawie miałby decydować o przenoszeniu tam wątków?

ana pisze:
genowefa pisze: Jak się przeniesie na jakieś podforum, to już nikt nie będzie zaglądał, buuuuuu...
Bedzie czytał. 8)

Nie będzie, gdyby takie podforum powstało, to prawdopodobnie bardzo rzadko o ile w ogóle bym tam zaglądała nawet wiedząc, że są tam wątki domowe osób, które lubię i szanuję. Swój wątek prawdopodobnie bym porzuciła w ogóle.

Nie raz zdarzało mi się prosić o pomoc dla kotów i nawet pies z kulawą nogą tam nie zaglądał. Szczerze wątpię, że gdyby wątki wolniej spadały to coś by się zmieniło. DT w sierpniu od tego nie przybędzie :roll:
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Czw sie 28, 2008 21:00

sanna-ho pisze:

I jeszcze jedno: dawno temu było podforum DZIKIE KOTY.
Dlaczego zostało zlikwidowane i co się stało z jego zawartością?
(było do roku bodajże 2006 8) )

To nie było podforum na temat wolnożyjących kotów :)
To było forum, na którym można było pisać jako "gość" - bez logowania, po prostu.
Nikt tam nie pisywał prawie, a jeśli ktoś pisał i oczekiwał pomocy, to i tak wątek był przenoszony na Koty, żeby na niego zwrócić uwagę. Stąd też "dzikie koty" były niepotrzebne.
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Czw sie 28, 2008 21:01

Pięknie się nam wątki mieszają :)

sanna-ho pisze:(...)
Chciałam powiedzieć, że jeśli ktoś będzie chciał, to znajdzie sobie interesującą go informację (użyje wyszukiwarki) niezależnie od tego, na jakim podforum będzie wątek.
I dlatego nie widzę sensu w argumencie "zostawmy na KOTACH wątki pogaduchowe, bo tam łatwo znaleźć informacje także o chorobach".
Bo nie jest łatwo, jeśli się nie użyje wyszukiwarki.
A ilość wątków na KOTACH dodatkowo utrudnia przeglądanie forum. (...)

Rozumiem, dzięki :)
Choć ja ze zdania "znajdzie sobie interesującą go informację (użyje wyszukiwarki) niezależnie od tego, na jakim podforum będzie wątek." wyciągnąłbym wniosek, że wobec tego nowe podziały są zbędne :)

sanna-ho pisze:(...)
trochę nie rozumiem, po co miałbyś mieć tyle wątków "po reformie" - dlaczego nie mógłbyś prowadzić nadal swojego wątku, na takim podforum, na jakim Ty będziesz się dobrze czuł?
(...)

Bo taka padła propozycja, "luźne gadki" w jednym dziale, sprawy poważne w drugim (podkreślenie w cytacie moje):
(...)Dział Koty trzeba zarchiwizować, przenieść niektóre stare wątki na prośbę użytkowników, a tworzyć nowe myśląc już zupełnie w innych kategoriach.
Nowe działy mogłyby być zatytułowane w ten sposób:

Wszystko o kotach
- miejsce porad, pytań i odpowiedzi dotyczących spraw zdrowotnych i bytowych kotów*

Miłośnicy i ich koty
- pogaduchy o naszych kotach

(...)

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

Post » Czw sie 28, 2008 21:14

Zajęło mi trochę czasu, zanim doszłam do tego, dlaczego poczułam się urażona tym pomysłem.
Jak jestem na imprezie i nie odpowiada mi temat prowadzonej rozmowy to biorę szklankę z drinkiem i wynoszę się do drugiego pokoju. Nie wypraszam dyskutujących.
Ja wiem, że to niuans, a ja może nadwrażliwa, ale cóż, nic nie poradzę, że te niuanse są dla mnie ważne. Dlatego pozwoliłam sobie wcześniej wyrazić swoje zdanie.

Natomiast co do kwestii bardziej formalnych:
1. powstanie komisji do spraw oceny,
2. szczegółowy regulamin albo klarowne kryteria,
3. mnożenie wątków na okoliczność konkretnego problemu,
4. wyszukiwarka i tam będzie potrzebna (działająca).

Przy podziale na pewno coś zaniedbam. Nie wiem, czy dzieńdobrowy wątek Szczypiorów czy wątki pomocowe. To pewnie czas pokaże.
Obrazek

Femka

[poprzednia][następna]