MB&Ofelia pisze:agusialublin pisze:MB&Ofelia pisze:Koko. Ofelku też myje ząpki, to znaczy Duża jej myje takim czymś co się kapie i to się nazywa stomodine i Ofelku tego nie lubi i ma nawet swoją malutką ściotku do ząpków.
Ja nie muszę myć ząpków bo nie mam, jezdę ściorbata totalmnie![]()
Mała Ciorna Carmen
To Karmusia nie ma ząbków?
Nie ma ni jednego. W ubiegłym roku najpierw Ofelia miała czyszczone zęby i parę było do wyrwania. Niedługo później znalazłam kociego kła na podłodze i próbowałam zajrzeć w paszcze, czyjej to. Ofelii kłów się doliczyłam, jak ziewała, więc padło na Małą Czarną. Akurat była pora szczepienia, poprosiłam weta żeby jeszcze jej zajrzał do paszczy no i wyszedł straszny stan zapalny. Miała mieć usuniętą część zębów, ale w rezultacie wyrwał wszystkie, stwierdził że nie ma co zostawiać tych 3 co ewentualnie były do uratowania.
Całe szczęście, że Czarnidełko radzi sobie z jedzeniem, nawet chrupki zjada. No i zmienił jej się zapach futerka - zawsze miała taki swój charakterystyczny, jakby lekko słodki zapach, a po usunięciu zębów nagle futerko przestało pachnieć. Przypuszczam że ten zapach był od stanu zapalnego, musiał się już od dawna rozwijać, pewnie odkąd ją znalazłam, tyle że wcześniej nie wyłapałam problemu.
Vetka mówiła że możliwe że trzeba będzie wszystkie ząbki Kokusi wyrwać
trudno, jeśli to ma jej pomóc to wyrwiemy