Przy zdejmowaniu szwów wycięli jej warstwę filcu, która tak jakby narosła na bliźnie... Miała normalnie taką przykrywkę filcową z kłaków własnej produkcji - po wycięciu nadal ma prawie łysy brzuś
W roku akademickim mogę być tu bardzo rzadko, proszę o cierpliwość
... coś mnie dziś podkusiło, żeby zważyć Frankę - planowe ważenie co 2 tyg, przez ten wyjazd tutaj zapomniałam ją zważyć pierwszego...
Zważona dzisiaj Franucha.. waży 7,1 kg. Trochę mnie zagięło, ostatnio pamiętam, że przy sterylce ważyła 5,2-5,3... a to było 12 lipca..
Perystaltyka F przyspieszyła odkąd tutaj jesteśmy, więcej je.. Robi się taka bardziej "dorosła" - nie przytulaj mnie jak idzie inny kot, jestem zajęta..
Z radością informuję, że zabawa w kombinacjach: Frania x Kosia i Frania x Brukot już nastąpiła i nie zakończyło się mordobiciem. Frania chodzi i wszystkich informuje o jakichś sprawach wydając gardłowe pomruki, takie jak się wydaje, gdy ludzka łapa wyrwie ze snu głaskaniem..
Brukot już wyrósł z takich dzikich zabaw i szałów jakie ma teraz Frania, Kosia nigdy nie lubiła jak ktoś do niej podchodzi bez pytania, wiec ja kwituję to: Krówce się nudzi, nudzi.. a ona na to: mi-ał-ał
a w poniedziałek Kośka na morfo. z rozmazem, nerkowe parametry i siki kontrolnie też..
ja mam wielką fobię na punkcie tych owadów (trauma z dzieciństwa) i po zamordowaniu osy.. wydawało mi się, że miała swoje żądło nadal. Franka żądła nie miała w gębie (pięknie mam za to podrapane ręce za próby dostania się do tejże gęby), za to lekko spuchła, została schłodzona na siłę.. okładem lodowym i w którymś momencie przestała walczyć i uroczo zmrużyła oczka i zmuliło ją chyba od tego zimna, a może w końcu ulżyło..
opuchlizna zeszła, F ma się dobrze. a mnie plecy bolą ze stresu...
Kosia: mocznik w dół, kreatynina bez zmian. Wetka zdecydowała, że nadal kroplówki i nadal tabletki codziennie + karma nerkowa.. Zapraszam na bazarki z podpisu..