SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 24, 2011 20:45 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Czw lis 24, 2011 20:47 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

Ja nigdy nawet nie miałam baniek w domu, to nic nie mogę w tej kwestii wymyślić.
Moja babcia tez stawiała takie na spitytusie, z ogniem...
Skóra pod nimi taka czarna sie robiła.
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Czw lis 24, 2011 20:47 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

mamaGiny pisze:http://allegro.pl/banki-lecznicze-4-szt-medycyna-niekonwencjonalna-i1938264777.html

takie stawiała moja babcia

ale to trza umieć przeca :?: ja bym się bała,ze komus krzywdę wyrządze :D
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Czw lis 24, 2011 20:49 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

http://allegro.pl/bezogniowe-banki-leka ... 61278.html

takie miałam - na bank nie takie drogie, ale nie wiem po ile teraz są
nie masz jakiejś zaprzyjaźnionej starszej sąsiadki ? moja mi stawiała w zeszłym roku takie tradycyjne , pielęgniarka w przychodni?
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Post » Czw lis 24, 2011 20:51 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

Mam taką fajną sąsiadkę, jutro zapukam.
najszczesliwsza

Post » Czw lis 24, 2011 20:53 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

najlepiej się robi na noc, żeby to potem wygrzać - koniecznie go potem dobrze otul i niech wyleży
pomaga naprawdę
ObrazekObrazek

mamaGiny

Post » Czw lis 24, 2011 20:54 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

najszczesliwsza pisze:Mam taką fajną sąsiadkę, jutro zapukam.

Aga, może spróbuj jeszcze dzisiaj?
Akurat na noc byś postawiła.
A u lekarza byłaś?
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Post » Czw lis 24, 2011 20:55 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

W bańkach podciśnienie trzeba zrobić - albo podgrzewając powietrze (stygnąc się kurczy potem) albo próżniowymi-odsysając. Fakt, w aptece by trzeba poszukać... Albo starszych sąsiadów popytać - pewnie te stare na ogień mają.
Chińskie ponoć nie takie złe, tyle, ze nie te najtańsze.
Próżniowe powinny być łatwe w obsłuddze,ogniowych trochę się bałam stawiać
Tylko, że po bańkach doba w łóżku musowa....
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Czw lis 24, 2011 20:55 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

Młody ma zapalenie wątroby.

Sam sobie zdiagnozował idąc do WC.

:ryk:

Idę zapukać...
najszczesliwsza

Post » Czw lis 24, 2011 20:57 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

z tymi tradycyjnymi też nie jest źle - ja raz stawiałam starszej Pani
ręcę mi się trzęsły bardziej od niej :ryk:
ale to naprawdę nic trudnego w sumie - zapalasz wacik na druciku wsadzasz na chwile do bańki - powstaje próżnia - szybko nakładasz na plecy - to wcale nie jest gorące - jak czarnieje w środku znaczy, że wyciąga różne świństwa
największa jazda była przy ściąganiu , bo z tym trzeba trochę poleżeć -czasami zasśie skórę do środka -nie boli ale spróbujcie ściągnąć -
babka zaczęła się ze mnie śmiać i same spadły..
ObrazekObrazek

mamaGiny

Post » Czw lis 24, 2011 20:58 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

chińskie właśnie kupiła moja sąsiadka - w każdym opakowaniu ze 2-3 nie działały ..
ObrazekObrazek

mamaGiny

Post » Czw lis 24, 2011 21:00 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

Cześć! Pieniążki z bazarku pojszły :P
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Czw lis 24, 2011 21:01 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

O rany, i nie bałaś się stawiać 8O ?
Ja to bym sie bała, że poparzę osobę...a najprędzej bym z nerwów ten sirytus wylała, który stałby oczywiście dla wygody blisko płomienia....

vip

Post » Czw lis 24, 2011 21:02 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

alab108 pisze:Cześć! Pieniążki z bazarku pojszły :P

Cześć, Alu, dziękuję bardzo za przepiękny bazarek :1luvu: :1luvu: :1luvu: .

vip

Post » Czw lis 24, 2011 21:03 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

Zaraz sąsiad przyjdzie.
Jeśli znajdzie na strychu...
W szoku jestem! 8O
najszczesliwsza

[poprzednia][następna]