MBBS - walczymy!!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 16, 2009 19:29 Re: MBB&EL - Wątek siostrzany ZAPRASZAMY!

Zły...
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Wto lis 17, 2009 8:09 Re: MBB&EL - Wątek siostrzany ZAPRASZAMY!

Aga, to mi sie naprawde wiezyc nie chce, bo zwierze nigdy tak dlugo nie jest obrazone.
Emil tez sie nie raz obrazi, ale to gora pare godzin trwa.

Twojemu musi byc cos innego, albo po prostu sie od Ciebie jakos oddala, bo mu cos w pokoju waszym nie odpowiada. Albo po prostu jest juz naprawde stary i ma u Twoich rodzicow wiecej spokoju.

SecretFire

Od: Sob sie 30, 2008 15:29

Post » Wto lis 17, 2009 9:39 Re: MBB&EL - Wątek siostrzany ZAPRASZAMY!

Chyba chodzi o spokój. Na mnie jest zły za tymczasy. Przecież ja ciągle śmierdzę obcymi kotami. :twisted:
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Wto lis 17, 2009 9:55 Re: MBB&EL - Wątek siostrzany ZAPRASZAMY!

Ach Agus, on Cie przeciez zna i wie, ze wiecznie innymi jedziesz :-) Moi tez mnie wiecznie obwachuja, jak nowe kocie zapachy przynosze do domu, ale nigdy sie tak nie jeza. On po prostu jest za stary, zeby sie dac meczyc takim malym tygrysom.
Emil nie raz zachowuje sie jak taki stary wujek, ale jak ma dosc to odchodzi i godzinami go nie ma.

Jak jest, jak do niego podchodzisz? Ucieka, pryska, gryzie? Da sie poglaskac przez Ciebie?

SecretFire

Post » Wto lis 17, 2009 10:25 Re: MBB&EL - Wątek siostrzany ZAPRASZAMY!

Jak go biore na rece to mruczy. Naprawdę strasznie za nim tesknię. Widzę, że jemu potrzeba spokoju, dlatego nie zabieram go na siłę do góry.
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Wto lis 17, 2009 10:34 Re: MBB&EL - Wątek siostrzany ZAPRASZAMY!

Jak sie "wyleczy" to przyjdzie sam. Albo mu trudno wejsc po schodach. Ma moze reumatyzm albo cos podobnego? Ale po dworze biega, czy tez juz nie?
Dlugo go nie widzielismy, moze by sie nowe zdjecie przydalo?

SecretFire

Post » Wto lis 17, 2009 12:09 Re: MBB&EL - Wątek siostrzany ZAPRASZAMY!

Biega. Na dwór. Na górę. Na góre najczęściej celem nasikania mi w sypialni. :(
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Wto lis 17, 2009 13:08 Re: MBB&EL - Wątek siostrzany ZAPRASZAMY!

Oj, dalej sika? Nie ladnie robi Maciek-Futerko! Nie mozesz uzyc takiego czegos do psikania, zeby go od tych miejsc odgonic? Albo postaw tam woreczki z olejkiem mietowym. Emil tego nie nawidzi. Kocia miete to tak, ale silny olejek, zapomnij. To az uszy stawia do tylu. Musze od czasu do czasu dzrzwi tym posmarowac, bo mi gowniaz wyciaga i gryzie gume uszczelkowa do wejsciowych. Nowa juz kupilam za kupe kasy, bo jak bede sie wyprowadzac, musi to byc wymienione...

Jak by mi troche kasy zostalo, to bym Ci kupila taki plyn do psikania, po ktorym sie koty maja czuc bezpieczne i przyjazne. Z tej serii dla Figusi juz kupilam taka paste na uspokojenie (na jazde w aucie i do weta), i to naprawde funkcjonuje. Chyba, ze w Polsce takie cos jest tansze.

Ja niestety podejrzewam, ze z Lilly tez bede miala takie problemy. Moze nie siusiu, ale rozwolnienie i obraza :-)
Emila to bralam tez czesto do rodzicow, tak ze zmiana miejsca jest ok.

SecretFire

Post » Czw lis 19, 2009 8:39 Re: MBB&EL - Wątek siostrzany ZAPRASZAMY!

Ciemno juz, zgasly wszystkie swiatla, ciemno juz... No i cicho!!! Hey rozbudzic sie prosze!

Moje futerka mnie dzis w nocy napastowaly niezle. Emil zaczal i polozyl sie bardzo blisko mojej glowy. Lilly nie chciala byc sama i sie wgramolila obok niego. Lezeli mi na reku i gnietli z wszystkich stron. A nie raz mialam taka fajna pachnaca pupcie pod nosem, ze spac sie odechciewalo 8O Jak juz zaczeli sie czyscic nawzajem i przy tym mlaskac jak popetani, to wywalilam ich.

I ja sie martwilam, ze sie nie polubia 8O 8O 8O

SecretFire

Post » Czw lis 19, 2009 16:28 Re: MBB&EL - Wątek siostrzany ZAPRASZAMY!

Jeszcze półtorej godziny i jadę do domu...
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Sob lis 21, 2009 20:44 Re: MBB&EL - Wątek siostrzany ZAPRASZAMY!

8O 8O 8O Stalam godzinami i skubalam pieknie ugotowanego kurczaka, parzylam sobie palce i plecy bolaly... Futerka wola ale bez niczego a ja niestety juz zmieszalam z platkami ryzu i moge wszystko wyrzucic... Zamrozilam dwie porcje i sprobuje jeszcze, ale moje gowniarze wola chyba gotowe :-) Tak ze zwinelam sie po poludniu do sklepu zwierzecego, kupilam za przeszlo 30 Euro wszystkie sorty Bozity i gotowe i zadowolone...

Podziekowali mi znowu zerwaniem fierany bo mieli nowa sile do brojenia 8O

SecretFire

Post » Sob lis 21, 2009 22:09 Re: MBB&EL - Wątek siostrzany ZAPRASZAMY!

Czyli sposób na grzeczne koty jest! NIE KARMIĆ :mrgreen:
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Nie lis 22, 2009 9:37 Re: MBB&EL - Wątek siostrzany ZAPRASZAMY!

Zaglądam i pozdrawiam.
Fotki Blanusi mi się marzą.
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Nie lis 22, 2009 10:23 Re: MBB&EL - Wątek siostrzany ZAPRASZAMY!

Dzięki za pozdrowionka. Ja przez calutki tydzień aż do wczoraj siedziałam w robocie. Do domu przyjeżdżałam tylko spać. Ale dziś lub jutro postaram się coś fotnąć i wstawić. Najpierw jednak jadę z kumpelą na basen żeby się trochę odstresować.
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Pon lis 23, 2009 11:11 Re: MBB&EL - Wątek siostrzany ZAPRASZAMY!

No kuzyneczko... Jak bym ich nie nakarmila, to mi Lilly zagryza palce i mnie tak przenikliwie do ucha miauczy, ze sama wstajesz, zeby byl spokuj. 8O Zamiast ja miec sytuacje w reku, to oni mnie pod najmniejsza pazurka maja...
Dzis rano Lilly juz o czwartej stwierdzila, ze jest glodna...

A z fieranki w sypialni calkiem zrezygnowalam...jak na razie, bo nie mam ochoty sie wspinac i "cala" zakladac. Ta, ktora mi wiecznie zrywali, dostali teraz do zabawy...

SecretFire

[poprzednia][następna]