Duduś,biało-niebieski,mądry kot.W domku!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 24, 2014 10:25 Re: Duduś,biało-niebieski,mądry kot.Konstancin-wizyta PA!!!

Dziękuję :1luvu: To będzie bardzo trudna adopcja.Duduś wydaje się być u mnie bardzo szczęśliwy, coraz częściej przychodzi na mizianki, jest bardzo grzeczny.W nowym domku na pewno będzie na początku zestresowany, to dorosły kot po przejściach, ale powinien szybko zrozumieć, że nie stanie mu się krzywda, że będzie kochany.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pt sty 24, 2014 15:44 Re: Duduś,biało-niebieski,mądry kot.Konstancin-wizyta PA!!!

ewar pisze:Nie byłam nigdy w Konstancinie, w "luksusie się nie mordowałam " jak Pawlak w "Kochaj albo rzuć" na Batorym.Bardzo chciałabym jak najlepszego domku dla Dudusia, to takie dobre, mądre kocisko.Niechby się i w luksusie pomordował, ale najważniejsze, aby był kochany, prawda?

Konstancin był luksusowym letniskiem, ale przed wojną.Teraz mieszka tu trochę milionerów i celebrytów, ale większość stanowią zwyczajni, średniozamożni ludzie. Niektórzy związani z Konstancinem od kilku pokoleń. Najważniejsze, żeby dom kochał Dudusia i dbał o niego.
Obrazek

Amica

Od: Śro lut 11, 2004 9:11

Post » Pt sty 24, 2014 18:08 Re: Duduś,biało-niebieski,mądry kot.Konstancin-wizyta PA!!!

Amica pisze: Najważniejsze, żeby dom kochał Dudusia i dbał o niego.

Otóż to :ok:

ewar

Post » Sob sty 25, 2014 16:43 Re: Duduś,biało-niebieski,mądry kot.Pakujemy się.

Amica, raz jeszcze dziękuję za pomoc, za świetnie przeprowadzoną wizytę :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Wygląda na to, że Duduś zamieszka w Konstancinie, w bardzo fajnym domku z uroczą, kociolubną sunią i w ogóle będzie mu fajnie.Bardzo się cieszę, ale martwię się jak przebiegnie aklimatyzacja.Duduś to dorosły kot, w dodatku po przejściach, nie jest taki ufny jak kociak.Na pewno będzie się stresował na początku.Nie będzie musiał wjeżdżać do Warszawy.Pani odbierze go chyba na trasie, tak będzie najlepiej.W poniedziałek zacznę wszystko załatwiać, pójdę do lecznicy po wyniki badań, bo część jest tylko w komputerze, poproszę o wydruk.No i transport muszę załatwić.

ewar

Post » Sob sty 25, 2014 21:30 Re: Duduś,biało-niebieski,mądry kot.Pakujemy się.

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Sob sty 25, 2014 21:44 Re: Duduś,biało-niebieski,mądry kot.Pakujemy się.

Duduś znalazł dom?! 8O
Ja jak zwykle zjawiam się na deser. :evil:

Gratulujemy!
Oby domek był godny wspaniałego Dudziaka. :)

Tylko jak Ty się z nim teraz Ewusiu rozstaniesz? 8)
ObrazekObrazek

Zosik

Od: Pt sty 25, 2013 17:10

Post » Sob sty 25, 2014 23:11 Re: Duduś,biało-niebieski,mądry kot.Pakujemy się.

Ewa, a czy dałoby radę wyposażyć Dudusia w obróżkę feromonową? U mnie taka obróżka świetnie się sprawdziła w przypadku Soni (ale w przypadku Dymka nie, więc 100% pewności nie ma). To prawda, że to będzie dla niego stres (jak każda zmiana), ale jestem przekonana, że nowy domek zrobi wszystko aby ten stres zmniejszyć do minimum. Sunia jest naprawdę przeurocza i bardzo tęskni za kocim przyjacielem. Gdyby była potrzebna jakakolwiek pomoc daj znać.
Obrazek

Amica

Od: Śro lut 11, 2004 9:11

Post » Nie sty 26, 2014 8:02 Re: Duduś,biało-niebieski,mądry kot.Pakujemy się.

Amica, dziękuję bardzo :1luvu: Bardzo się cieszę, że jesteś na miejscu, to mnie uspokaja.
Duduś to mądry kotek, szybko zrozumie, że nikt mu krzywdy nie zrobi.Kupić go można jedzonkiem.Panią poprosiłam o umieszczenie go w łazience na początku, aby miał tam swój azyl.Pojedzie ze swoimi zabawkami, kocykami i miseczkami, to powinno pomóc.Feromonów nigdy nie stosowałam.
Zosik, to trudne bardzo, ale nie o mnie tu chodzi, ale o dobro kota.Duduś jest u mnie pięć miesięcy, to bardzo długo.Było mu ciężko na początku, bo był w złym stanie, bał się moich kotów, myślałam, że będzie musiał być jedynakiem, ale mądre kocisko szybko się nauczyło żyć w stadzie.Trudna będzie dla niego podróż zapewne, pierwsze dni w nowym domu, ale domek jest zwierzęcolubny, powinno być dobrze.

ewar

Post » Nie sty 26, 2014 9:36 Re: Duduś,biało-niebieski,mądry kot.Pakujemy się.

I :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: za to :)

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Nie sty 26, 2014 11:08 Re: Duduś,biało-niebieski,mądry kot.Pakujemy się.

Duduś dzisiaj
Obrazek Obrazek Obrazek

ewar

Post » Nie sty 26, 2014 11:16 Re: Duduś,biało-niebieski,mądry kot.Pakujemy się.

Ale się cieszę z domku dla Dudusia :D
Za rozstanie bez łez (choć wiem, że będzie trudno), za podróż, za aklimatyzację, za przyjaźń z pieskiem i za masę miłości w domku :ok: :ok: :ok:
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Nie sty 26, 2014 13:38 Re: Duduś,biało-niebieski,mądry kot.Pakujemy się.

Też się cieszę, niech chłopak już będzie na swoim.Niepokój zawsze jest, przy każdej adopcji się denerwuję.
Okazuje się, że Duduś bardzo się podoba, kilka fajnych domków się zgłosiło.
Duduś ma już podcięte pazurki, nie jest to łatwe, domek o tym uprzedzony.Nie wiem jak Duduś zareaguje na pieska, to urocza sunia, ale malutka.Na parkingu, gdzie pomieszkiwał były psy i nie bał się, ani nie atakował ich.Żaba, z którą tam chodziłyśmy na spacery też nie wywoływała żadnych histerii, ona akurat mieszka z dwoma kotami i jest bardzo grzeczna.Moim zdaniem łatwiej o przyjaźń kocią-psią niż miedzy dwoma kotami.Przykładem jest chociażby Bella.

ewar

Post » Nie sty 26, 2014 13:46 Re: Duduś,biało-niebieski,mądry kot.Pakujemy się.

Cieszę się Ewar baaardzo Obrazek niech się Duduś jak najszybciej
zadomowi w nowym miejscu.
Jest ostatnio dobra passa adopcji na forum i niech trwa.
:ok:
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Nie sty 26, 2014 13:51 Re: Duduś,biało-niebieski,mądry kot.Pakujemy się.

Monika_Krk pisze:Jest ostatnio dobra passa adopcji na forum i niech trwa.
:ok:

Tak jest ! :lol: Cieszy mnie każdy domek dla kociej czy psiej biedy.

ewar

Post » Nie sty 26, 2014 14:24 Re: Duduś,biało-niebieski,mądry kot.Pakujemy się.

Ostatnio z braku czasu do Dudusia zaglądam co parę dni. Zresztą lubię sobie tak od razu więcej poczytać jak o nim piszesz.
W międzyczasie zerkam tylko na tytuł czy wszystko OK i dzisiaj zobaczyłam taaaaką nowinę :D .

Bardzo się cieszę z domku dla Dudusia, a trochę będzie mi brakowało Twoich relacji z jego życia.
Dudusiowi życzę szybkiej aklimatyzacji i długich, szczęśliwych lat w nowym domku.

Doczytałam o chorobie Czarusia i trzymam za niego mocne kciuki :ok: :ok: . To też kocio, któremu kibicowałam od pierwszych stron.
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

[poprzednia][następna]