ALE CIACHO! Ptyś ma Balbinkę i STAŁY DOMEK - WROCEK :))))

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Śro gru 21, 2011 23:45 Re: ALE CIACHO! Ptyś ma Balbinkę i STAŁY DOMEK - WROCEK :))))

Z życia wzięte II
.... po rozpakowaniu zakupów stała sobie torba EKO czyli z papieru z rączkami ze sztywnego sznurka ... no i moja Fila - to ta tygryska- po pewnym czasie zainteresowała się torebką - wsadziła głowę do środka ale przez to ucho i stało się .... chciała uwolnić się a torba nie puszcza jej .... wpadła w popłoch i ruszyła przed siebie a torba za nią .... szelest był ogromny co spowodowało , że kotka z nabrała ogromnej prędkości i obiegła całe mieszkanie po obwodzie z prędkością światła. Hałas był tak niesamowity , że reszta kociaków ze strachu wcisnęła się , baaaa wkleiła w pierwszą wolną szparę przybierając jej kształt. Oczywiście Ptysie miały niezłe widowisko - ze stoickim spokojem oglądały wyścig z góry. W końcu kotkę uwolniłam od śmiertelnego uścisku ... i do tej pory wszystkie siedzą zdrętwiałe od zajścia w swoich kryjówkach .... 8O 8O 8O o tak wyglądają ...
PLUTO - pies :) rasy bratnia dusza - już w DS !!!!
Obrazek

animalon

Od: Sob lis 27, 2010 8:48

Post » Czw gru 22, 2011 11:33 Re: ALE CIACHO! Ptyś ma Balbinkę i STAŁY DOMEK - WROCEK :))))

5 dni ....

Witamy się słodko - Ptysiu i Balbinka :1luvu: ....
Karton.... Małgosiu pamiętaj o kartonie - taka prosta rzecz a cieszy .... i służy za bunkier, gryzak, schron, tor przeszkód, narzędzie do kształtowania zwinności , poduszkę desantową , amortyzator .... :ryk:

ObrazekObrazek

Troszkę prześwietlone.... ojtam, ojtam
Obrazek

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek
Obrazek

animalon

Post » Czw gru 22, 2011 11:39 Re: ALE CIACHO! Ptyś ma Balbinkę i STAŁY DOMEK - WROCEK :))))

... jak stare dobre małżeństwo .... :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

ObrazekObrazek

one tak rosną, że boję się czy do transporterka się zmieszczą :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

animalon

Post » Czw gru 22, 2011 13:34 Re: ALE CIACHO! Ptyś ma Balbinkę i STAŁY DOMEK - WROCEK :))))

Aż mi Cię szkoda.... :( :( :( Za 5 dni ja będę mieć te cudowne kociaki, a Ciebie czeka rozstanie z nimi :( Przykro mi, ale jednocześnie jakoś "banan" nie schodzi mi z twarzy na myśl o tych 5 dniach :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Już nie mogę się doczekać kiedy je wyprzytulam, wyściskam, wycałuje, wytarmosze i wogóle kiedy będą juz moje, Moje, MOJE.... :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

A poza tym to jutro jadę do mojej rodzinki, więc przez święta raczej nie będę zaglądać, bo nie wiem czy będę mieć tam net... Pewnie najszybciej to zajrzę we wtorek, a może już razem z Ptysiami zajrzymy na forum :D Czas pokaże 8)

Malgosia Wroc

Od: Nie lis 20, 2011 15:30

Post » Czw gru 22, 2011 17:02 Re: ALE CIACHO! Ptyś ma Balbinkę i STAŁY DOMEK - WROCEK :))))

Cudne :1luvu: Słodkie :1luvu: Ptysiaki :kotek: :kotek:

Dwa razy zostawiłam pustą reklamówke na podłodze . I dwa razy Malutka się w nią wplątała .
Za pierwszym razem jak była jeszcze mała zwiała z reklamówką za meble. Ręce mi się trzęsły i nie wiedziałam co robić :strach: Bałam się, żeby się całkiem nie oplątała i żeby coś się jej nie stało. Kośka biegła na ratunek, ale się nie zmieściła za szafki, więc nawoływała ją odpowiednim miauczeniem. W końcu spanikowana wyszła.

Drugi raz też wplątała się i zaczęła uciekać po całym domu w kosmicznym tempie. Kośka za nią, bo myślała, że Malutka chce się bawić i przed nią ucieka 8O Po kilku okrążeniach w panice skryła się pod łóżkiem. Jak ją wyciągnęłam była przerażona, cała się trzęsła i osikana ze strachu, całe futerko mokre :(
Teraz się pilnuję i przenigdy nie zostawiam żadnych toreb w zasięgu kota . Jakby coś się stało nie wybaczyłabym sobie tego nigdy.

A pudła? No cóż, Karton to jest to, co kociaki lubią najbardziej :ok: :mrgreen:

Trzymajcie sie do po...świętach :piwa:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Czw gru 22, 2011 18:57 Re: ALE CIACHO! Ptyś ma Balbinkę i STAŁY DOMEK - WROCEK :))))

animalon pisze:... jak stare dobre małżeństwo .... :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Obrazek

one tak rosną, że boję się czy do transporterka się zmieszczą :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

ale zaj*ste :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Noooo,troszeczku im sie urosuo 8O :1luvu:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Czw gru 22, 2011 18:59 Re: ALE CIACHO! Ptyś ma Balbinkę i STAŁY DOMEK - WROCEK :))))

Powiem tylko tyle : dawno tak przecudownego wątka nie czytałam :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Czw gru 22, 2011 19:34 Re: ALE CIACHO! Ptyś ma Balbinkę i STAŁY DOMEK - WROCEK :))))

kurde, slodziaki nad slodziakami, ale bym je wycalowala :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Czw gru 22, 2011 21:22 Re: ALE CIACHO! Ptyś ma Balbinkę i STAŁY DOMEK - WROCEK :))))

Malgosia Wroc pisze:Aż mi Cię szkoda.... :( :( :( Za 5 dni ja będę mieć te cudowne kociaki, a Ciebie czeka rozstanie z nimi :( Przykro mi, ale jednocześnie jakoś "banan" nie schodzi mi z twarzy na myśl o tych 5 dniach :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Już nie mogę się doczekać kiedy je wyprzytulam, wyściskam, wycałuje, wytarmosze i wogóle kiedy będą juz moje, Moje, MOJE.... :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

A poza tym to jutro jadę do mojej rodzinki, więc przez święta raczej nie będę zaglądać, bo nie wiem czy będę mieć tam net... Pewnie najszybciej to zajrzę we wtorek, a może już razem z Ptysiami zajrzymy na forum :D Czas pokaże 8)

.... to ja zaczynam stypę :cry: .... i będę ryczeć ...

Dzisiaj odwiedziła mnie koleżanka .... i tak my sobie gadu - gadu.... pitu - pitu i się nagle mnie pyta "A gdzie są twoje kociaki?" .... więc poszłam i otworzyłam drzwi od sypialni, gdzie były zamknięte -i jak się zaczęły z niej wysypywać :ryk: wszystkie po kolei .... oczywiście Ptysiu na czele peletonu :ok: Zaniemówiła z zachwytu .... i zaczęła przymilać się do Ptysia i bąka , że jego może wziąść do domu. I tak go głaszcze i tak go na ręce bierze i tak cmoka do Ptysia ... :1luvu: i przytula się do kicia. I znowu na poważnie , że jest śliczny, że taki wyjątkowy i że .... że .... że.... Nie wspomniałam, że Ptysie za moment jadą do DS we Wrocławiu . I kiedy o tym powiedziałam z niedowierzaniem zaprzeczyła , że ją wkręcam. Normalnie napaliła się na Ptysia :ryk: .... i od dłuższego czasu, jak powiedziała, myśli o kocie a raczej o dwóch :ok: :ok: :ok:
Pozostało mi pokazać gdzie szukać kociaka/ów. Jutro posiedzi w necie i zacznie poszukiwania ... No to kolejna bida ma szansę na "Miłość" :1luvu:
Obrazek

animalon

Post » Czw gru 22, 2011 21:37 Re: ALE CIACHO! Ptyś ma Balbinkę i STAŁY DOMEK - WROCEK :))))

A nie mogłaby sobie koleżanka zgarnąć Kajtka i Szarusi? One są przecież takie śliczne :1luvu: Pokaż Jej wątek, może i Jej serce mocniej zabije na ich widok. Chwila - moment i też będą się panoszyć po domku, jak rasowe koty :ok:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Czw gru 22, 2011 22:04 Re: ALE CIACHO! Ptyś ma Balbinkę i STAŁY DOMEK - WROCEK :))))

jasdor pisze:A nie mogłaby sobie koleżanka zgarnąć Kajtka i Szarusi? One są przecież takie śliczne :1luvu: Pokaż Jej wątek, może i Jej serce mocniej zabije na ich widok. Chwila - moment i też będą się panoszyć po domku, jak rasowe koty :ok:

... tak - od razu mi one przyszły do głowy, ale problem w tym, że te kociaczki nie są oswojone :roll:
Obrazek

animalon

Post » Czw gru 22, 2011 22:17 Re: ALE CIACHO! Ptyś ma Balbinkę i STAŁY DOMEK - WROCEK :))))

jasdor pisze:Cudne :1luvu: Słodkie :1luvu: Ptysiaki :kotek: :kotek:

Trzymajcie sie do po...świętach :piwa:

... ach ... się pusto robi ... Ptysiom będzie smutno bez mamusi wirtualnej :cry:
Obrazek

animalon

Post » Czw gru 22, 2011 22:19 Re: ALE CIACHO! Ptyś ma Balbinkę i STAŁY DOMEK - WROCEK :))))

Myszolandia pisze:Powiem tylko tyle : dawno tak przecudownego wątka nie czytałam :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

.... to dzięki Wam kochane jest tutaj tak wesoło :ok: za co okrutnie w imieniu Ptysi dziękuję :ryk:
Obrazek

animalon

Post » Czw gru 22, 2011 22:25 Re: ALE CIACHO! Ptyś ma Balbinkę i STAŁY DOMEK - WROCEK :))))

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: NEVER ENDING LOVE STORY .....

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek
Obrazek

animalon

Post » Czw gru 22, 2011 23:16 Re: ALE CIACHO! Ptyś ma Balbinkę i STAŁY DOMEK - WROCEK :))))

animalon pisze::1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: NEVER ENDING LOVE STORY .....

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

zakotchalam sie :oops: :oops: :1luvu: :1luvu:

Obrazek

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

[poprzednia][następna]