Ciastek, Całusek i Mia. Moje TryKoty!Najnowsze zdj.str.96 :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 08, 2011 17:58 Re: Cookie & Bisou... życzymy szczęścia w Nowym Roku :)

U nas pastę odkłaczającą tylko Erwin lubi. Ale on lubi wszystko. Kiedyś nawet swoje antybiotyki jak cukierki wcinał. Reszta dostaje pastę na łapkę, wtartą lekko w sierść i wylizują.

sunshine

Od: Wto paź 05, 2010 8:13

Post » Sob sty 08, 2011 18:18 Re: Cookie & Bisou... życzymy szczęścia w Nowym Roku :)

sunshine pisze:U nas pastę odkłaczającą tylko Erwin lubi. Ale on lubi wszystko. Kiedyś nawet swoje antybiotyki jak cukierki wcinał. Reszta dostaje pastę na łapkę, wtartą lekko w sierść i wylizują.

dobrze, że przynajmniej chcą tą łapę wylizać.. i że jest na nie sposób.. ja jak moje uczyłam, że zółtko tez jest do jedzenia i odrobiną im łapke pobrudziłam, to Bombi tak ją otrzepywała, że pół kuchni zachlapane, potem aż kulała bo nie chciała na nia stawać aż w zlewie do szklanki z wodą ja wsadziła, trochę się opłukało wiec mogła reszte umyć :D
Obrazek Obrazek

sliver_87

Od: Nie wrz 05, 2010 12:19

Post » Sob sty 08, 2011 18:28 Re: Cookie & Bisou... życzymy szczęścia w Nowym Roku :)

:lol:
Cwaniara :-)
Moja też nie lubi żółtka :evil:

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Sob sty 08, 2011 18:32 Re: Cookie & Bisou... życzymy szczęścia w Nowym Roku :)

U nas tylko Erwin zjada jajko. Jak już wspominałam- ten kot wszystko je :roll:

sunshine

Od: Wto paź 05, 2010 8:13

Post » Sob sty 08, 2011 18:59 Re: Cookie & Bisou... życzymy szczęścia w Nowym Roku :)

Hehehe, zdolna Bombi :) Ale ja ją rozumiem - jak byłam mała nie cierpiałam mieć brudnych rąk, na wszelki wypadek starałam się niczego nie dotykać ;)
Na odkłaczanie daję świeżo mielone siemię lniane do jedzenia, 1/3 łyżeczki raz w tygodniu - ale już gdzieś o tym pisałam :P I miałam shalom napisać, że młynek do kawy(lub do przypraw) świetnie mieli siemię (i skorupki jajek - jak już ktoś będzie dawał naturalne suplementy w BARFie), a można go kupić tanio na allegro

Weihaiwej

Od: Pon maja 23, 2005 19:34

Post » Sob sty 08, 2011 19:59 Re: Cookie & Bisou... życzymy szczęścia w Nowym Roku :)

Weihaiwej pisze:Hehehe, zdolna Bombi :) Ale ja ją rozumiem - jak byłam mała nie cierpiałam mieć brudnych rąk, na wszelki wypadek starałam się niczego nie dotykać ;)
Na odkłaczanie daję świeżo mielone siemię lniane do jedzenia, 1/3 łyżeczki raz w tygodniu - ale już gdzieś o tym pisałam :P I miałam shalom napisać, że młynek do kawy(lub do przypraw) świetnie mieli siemię (i skorupki jajek - jak już ktoś będzie dawał naturalne suplementy w BARFie), a można go kupić tanio na allegro

U mnie wspominałaś o siemieniu. Mama mnie przed chwilą uświadomiła że w aptece sprzedają melone siemie lniane, więc kupię i tym będę odkłaczać. Oj chętnie kupię, młynek, wagę i nawet maszynkę do mielenia mięsa ale nie teraz, kastracja, sterylka, dodatkowe wizyty ostatnio mocno obciążyły moje finanse, że o świętach nie wspomnę. Teraz jeszcze sprawdzali nam licznika na kaloryferach i obawiam się że będzie dopłata :( więc oszczędzam teraz zdecydowanie.
Obrazek

Obrazek

shalom

Od: Pon wrz 06, 2010 22:14

Post » Sob sty 08, 2011 20:16 Re: Cookie & Bisou... życzymy szczęścia w Nowym Roku :)

Weihaiwej pisze:Hehehe, zdolna Bombi :) Ale ja ją rozumiem - jak byłam mała nie cierpiałam mieć brudnych rąk, na wszelki wypadek starałam się niczego nie dotykać ;)

Z tego mielonego siemienia robisz "gluta", czy suchym posypujesz jedzenie?
Nie mogę rozgryźć chatulowego kalkulatora barfowego :oops:
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Sob sty 08, 2011 20:35 Re: Cookie & Bisou... życzymy szczęścia w Nowym Roku :)

Ja zrozumiałam tak, że tego mielonego to do jedzenia się dodaje
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Sob sty 08, 2011 20:37 Re: Cookie & Bisou... życzymy szczęścia w Nowym Roku :)

Tak tak, dodaję do jedzenia. Tylko z informacji na chatulu wynika, że na odkłaczanie musi być siemię świeżo zmielone, więc nie wiem, czy takie z apteki będzie ok. 8)

Weihaiwej

Post » Sob sty 08, 2011 20:54 Re: Cookie & Bisou... życzymy szczęścia w Nowym Roku :)

Acha, ale to czym się rózni takie świeżo zmielonego od takiego paczkowanego? :roll: a całe siemie jak się doda?
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Sob sty 08, 2011 21:09 Re: Cookie & Bisou... życzymy szczęścia w Nowym Roku :)

Z tego co wiem, to siemię po zmieleniu bardzo szybko traci swoje właściwości.
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Sob sty 08, 2011 21:39 Re: Cookie & Bisou... życzymy szczęścia w Nowym Roku :)

Jak dodasz całe, to chyba zadziała głównie poślizgowo :wink:

Shalom, pytałaś o tego grzyba, a ja zapomniałam odpowidzieć. Podejrzewam, że to się powikłało bakteryjnie, bo dostałam antybiotyk do smarowania i szybko pomógł. To Enrofloksacyna.

Weihaiwej

Post » Sob sty 08, 2011 23:08 Re: Cookie & Bisou... życzymy szczęścia w Nowym Roku :)

No to niech ten grzybek i inne potwory uciekają z pieknych koteczków :ok:
Ale masz piękny blog, zdjęcia Szelmy powalające, ona przeurocza, zreszta inne zdjecia, wpisy też.
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Sob sty 08, 2011 23:13 Re: Cookie & Bisou... życzymy szczęścia w Nowym Roku :)

shalom pisze:No to niech ten grzybek i inne potwory uciekają z pieknych koteczków :ok:
Ale masz piękny blog, zdjęcia Szelmy powalające, ona przeurocza, zreszta inne zdjecia, wpisy też.

Dziękuję :oops: :D

Weihaiwej

[poprzednia][następna]