Beeju, Guree i Natalia.... i Kacperek..? zmiany...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob mar 13, 2010 14:35 Re: Bliźniaki i Natalia: nowa praca, nowe fotki, film s.46 :P

charm pisze:Ale może przesiądę się na pociąg - bezpośredniego oczywiście nie ma, ale z jedną przesiadką w Katowicach (na przesiadkę ok 15minut), z domu wychodziłabym ok 10 minut później niż teraz (bo teraz jadę jeszcze z mamą do pracy, żeby zdążyła na 7, a potem wchodzę na chwilę do babci na herbatę), natomiast jeśli chodzi o powrotny, to byłabym w domu jakieś 15 minut później niż teraz...

Jako miłośnik kolei polecam takie rozwiązanie. ;-)
Strefowy miesięczny na jedną strefę (z Chorzowa do Tych wystarczy) kosztuje 8 dych. A widoki bezcenne (pod warunkiem że się lubi oglądać familoki, huty i inne cuda). ;-) W zimie ciepło (aż za ciepło... dziś jechałem i zastanawiałem się cały czas, czy mokra karma dla kota w moim plecaku przypadkiem się nie ugotuje, bo siedzenie było elegancko nagrzane ;-)), ludzi nie za dużo (na pewno mniej niż w autobusach), z K-c do Tych można podjechać nowiutkim Flirtem (o ile akurat go nie naprawiają), normalnie sielanka. ;-)
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
---
Każdy ma takiego kota, na jakiego sobie zasłużył. ;-)

siriwan

Od: Wto sty 08, 2008 16:33

Post » Sob mar 13, 2010 16:37 Re: Bliźniaki i Natalia: nowa praca, nowe fotki, film s.46 :P

estre pisze:A już myślałam, że myślisz o skuterze, bo ja właśnie nad tym się zastanawiam...
Niedługo będzie cieplutko, a taki skuter to pali prawie nic ;)

Skutery mało palą, ale z jednośladów jakoś wolę rower :P
Gdyby było z 10km bliżej, i nie miałabym obwarowań co do stroju, to latem jeździłabym na rowerze... ale nie wyobrażam sobie 8h w biurze, w bluzce koszulowej, szmacianych spodniach itp po przejechaniu ok 35km (nie pojadę drogą szybkiego ruchu....) i bez prysznica....
A z drugiej strony skuter o ile wiem ma ograniczenia co do szybkości, więc czas jazdy by się znacznie wydłużył... (bądź co bądź średnią na tej trasie, miasto, kilkanaście świateł, skrzyżowań, itp + droga szybkiego ruchu mam ponad 60km/h, poza miastem średnia jednak powyżej 100...)

Chyba zostanie kolej ;)
siriwan pisze:Strefowy miesięczny na jedną strefę (z Chorzowa do Tych wystarczy) kosztuje 8 dych. A widoki bezcenne (pod warunkiem że się lubi oglądać familoki, huty i inne cuda).
(...)
normalnie sielanka. ;-)

Na to liczę ;-)

Ech, wolny dzień, a mnie boli głowa... :(
położyłam się na chwilę, pospałam z godzinę, i powiedzmy nieco lepiej, może po kawie przejdzie....
chyba odczuwam skutki regularnego niedosypiania :(

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Sob mar 13, 2010 16:42 Re: Bliźniaki i Natalia: nowa praca, nowe fotki, film s.46 :P

Btw, ma ktoś pomysł jak zabezpieczyć szufladę przed kotem? Beeju się nauczył otwierać szufladę w drapaku... w której są przechowywane łakocie, saszetki, itp... :roll:
jak mama wróciła ostatnio do domu to na podłodze było kilka saszetek po próbie otwierania zębami, rozerwane opakowanie suszonych rybek (rybki w całym domu...), i sporo innych.... :roll:
Chwilami mam ochotę spętać mu łapki.... :lol: :oops:
a potem i tak przychodzi mrucząc tak, że go słychać w sąsiednim pokoju i głośno miaucząc domaga się głaskania... :kotek:

charm

Post » Sob mar 13, 2010 16:56 Re: Bliźniaki i Natalia: nowa praca, nowe fotki, film s.46 :P

Załóż haczyk na szufladę albo taką blokadkę antydzieciową z Ikei :D Mój Guzik już dawno nauczył się otwierać wielka i ciężka szufladę w kuchni a tydzień temu nauczył się ją zamykać. Ma teraz fajna zabawę :D
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

Post » Sob mar 13, 2010 16:56 Re: Bliźniaki i Natalia: nowa praca, nowe fotki, film s.46 :P

charm pisze:Btw, ma ktoś pomysł jak zabezpieczyć szufladę przed kotem? Beeju się nauczył otwierać szufladę w drapaku... w której są przechowywane łakocie, saszetki, itp... :roll:

Może takie ustrojstwo, które się zakłada, żeby dzieci nie otwierały szuflad? W IKEA powinni mieć coś takiego (chociaż na ich stronie nie znalazłem), w Lidlu też są od czasu do czasu.

EDIT: Na allegro znalazłem coś takiego:
http://www.allegro.pl/item946325185_zab ... anpol.html
Mnie chodziło raczej o blokadę, którą się instaluje w środku, ale może to się też sprawdzi. ;-)

EDIT2: O, dubel. ;-)
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
---

siriwan

Post » Sob mar 13, 2010 17:34 Re: Bliźniaki i Natalia: nowa praca, nowe fotki, film s.46 :P

no właśnie myślałam, że z tą sobie nie poradzi - walczyli z nią od miesięcy... odkąd ten drapak stoi... ;)
szuflada jest ciężka, bez prowadnic (tylko skrzynia wsuwana i wysuwana), przednia deska obita materiałem - łapie pazurkami za materiał i odciąga, a reszta idzie prosto...

drapak bez szuflady (teraz wygląda już inaczej :P)
Obrazek

a na dole szuflada (teraz już też nieźle odrapana... :roll:
Obrazek

charm

Post » Sob mar 13, 2010 18:06 Re: Bliźniaki i Natalia: nowa praca, nowe fotki, film s.46 :P

I jeszcze parę zdjęć zrobionych telefonem - nie są najlepsze, ale robione np pod światło (jak to pierwsze....)
Moje łóżko rano:
Obrazek

zabawa telefonem:
Obrazek Obrazek
Obrazek

I Natalia, która po ponad roku nauczyła się wchodzić sama na kolana i domagać głaskania
Obrazek Obrazek

I parę zdjęć kubków - prezent dla niekochanych od ARIES - zrobię później lepsze zdjęcia, przy sensownym oświetleniu, na jednolitym tle, i przede wszystkim kubki nie będą wypalcowane, ale wcześniej nie mogłam ich umyć, bo nie skończyły się utwardzać...
w każdy razie jeśli ktoś chciałby kupić te konkretne, to na akcji w scc w przyszły weekend (płatne na miejscu do puszki), jeśli ktoś chciałby kupić inne (może być wg własnego pomysłu), to kontaktować się mailowo ;) (część dochodu z każdego sprzedanego dla niekochanych)

Taki jak mam w pracy - czarno-biały, a właściwie czarno-perłowy ;)
Obrazek Obrazek

I dwa bardzo podobne do siebie, różniące się kolorystyką (oba brązowe, jeden srebrno-złoty, drugi kolorowy - worek jest czerwony, kot rudawy, literki czerwone i zielone....) (niestety przy halogence telefonem średnio kolory są wiernie oddane...)
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

charm

Post » Sob mar 13, 2010 18:18 Re: Bliźniaki i Natalia: nowa praca, nowe fotki, film s.46 :P

charm pisze:I Natalia, która po ponad roku nauczyła się wchodzić sama na kolana i domagać głaskania
Obrazek Obrazek

:1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Sob mar 13, 2010 20:07 Re: Bliźniaki i Natalia: nowa praca, nowe fotki, film s.46 :P

charm pisze:w każdy razie jeśli ktoś chciałby kupić te konkretne, to na akcji w scc w przyszły weekend (płatne na miejscu do puszki), jeśli ktoś chciałby kupić inne (może być wg własnego pomysłu), to kontaktować się mailowo ;) (część dochodu z każdego sprzedanego dla niekochanych)

Jak się zdecyduję czy chcę "Tao jest kotem" czy "Jak głaskać kota cz. I" to dam znać. :lol:
Kubki będziesz miała jakoś zapakowane? Tzn. czy na tyle, żeby dowieźć kubek wrzucony do plecaka w całości. ;-)

A akcja na 100% za tydzień? To czemu ja nic nie wiem? :roll:
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
---

siriwan

Post » Sob mar 13, 2010 20:24 Re: Bliźniaki i Natalia: nowa praca, nowe fotki, film s.46 :P

siriwan pisze:Kubki będziesz miała jakoś zapakowane? Tzn. czy na tyle, żeby dowieźć kubek wrzucony do plecaka w całości. ;-)

A akcja na 100% za tydzień? To czemu ja nic nie wiem? :roll:

Folia bąbelkowa na pewno, może jeszcze coś ;) więc spokojnie przetrwają w transporcie ;)
O ile wiem, to nic się nie zmieniło, a przedostatni weekend to 20-21 marca ;) )

charm

Post » Sob mar 13, 2010 20:41 Re: Bliźniaki i Natalia: nowa praca, nowe fotki, film s.46 :P

charm pisze:Folia bąbelkowa na pewno, może jeszcze coś ;) więc spokojnie przetrwają w transporcie ;)

To niech będzie "Tao jest kotem", czarne na białym. ;-) Cena taka jak na stronie?
Też mi się tak wydawało, ale żadnej oficjalnej informacji póki co nie było. ;-)
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
---

siriwan

Post » Sob mar 13, 2010 20:46 Re: Bliźniaki i Natalia: nowa praca, nowe fotki, film s.46 :P

siriwan pisze:
charm pisze:Folia bąbelkowa na pewno, może jeszcze coś ;) więc spokojnie przetrwają w transporcie ;)

To niech będzie "Tao jest kotem", czarne na białym. ;-) Cena taka jak na stronie?
Też mi się tak wydawało, ale żadnej oficjalnej informacji póki co nie było. ;-)

Co do zakupu innych kubków na akcji, to niestety nie wiem, jak będzie - te trzy mam w domu, a muszę mieć czas spotkać się z Agą, a mieszkamy niezbyt blisko od siebie... :( te trzy stoją już u mnie na półce i czekają...

charm

Post » Sob mar 13, 2010 23:16 Re: Bliźniaki i Natalia: nowa praca, nowe fotki, film s.46 :P

charm pisze:Co do zakupu innych kubków na akcji, to niestety nie wiem, jak będzie - te trzy mam w domu, a muszę mieć czas spotkać się z Agą, a mieszkamy niezbyt blisko od siebie... :( te trzy stoją już u mnie na półce i czekają...

Najwyżej następnym razem. ;-) Ale w końcu muszę sobie któryś kupić. ;-)
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
---

siriwan

Post » Nie mar 14, 2010 11:21 Re: Bliźniaki i Natalia: nowa praca, nowe fotki, film s.46 :P

siriwan pisze:
charm pisze:Co do zakupu innych kubków na akcji, to niestety nie wiem, jak będzie - te trzy mam w domu, a muszę mieć czas spotkać się z Agą, a mieszkamy niezbyt blisko od siebie... :( te trzy stoją już u mnie na półce i czekają...

Najwyżej następnym razem. ;-) Ale w końcu muszę sobie któryś kupić. ;-)

Do następnej akcji na 100% będziemy się widziały ;)

No, i zrobiłam fotki kubków - tym razem przy w miarę normalnym oświetleniu i na jednolitym tle ;)

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

charm

Post » Pon mar 15, 2010 10:23 Re: Bliźniaki i Natalia: nowa praca, nowe fotki, film s.46 :P

Zamawiałam te kubki na gwiazdkę - doszły nienaruszone, nie mogło być inaczej bo zapakowane były niczym głowica nuklearna 8)
Ten czarny zostawiłam sobie i też mam go w biurze :P
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

[poprzednia][następna]