Żabunia [*], Jaszeńka[*], Iwonka[*], tęsknię...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sie 24, 2013 0:05 Re: Jaszeńka[*], Iwonka[*], tęsknię... i kocham moje pozosta

Ja nie pracuję tylko w święta bo sklep zamknięty a tak to zawsze mam szansę pracować. :mrgreen:
Chyba już pójdę spać bo nałaziłam się po centrum handlowym i Ikeii i nogi wchodzą mi w tylną część ciała :mrgreen:
To dobrej nocki! :D
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Sob sie 24, 2013 0:06 Re: Jaszeńka[*], Iwonka[*], tęsknię... i kocham moje pozosta

Kolorowych snów Ewciu i wypocznij :D

Grosziwo

Od: Pon wrz 21, 2009 21:43

Post » Śro sie 28, 2013 22:26 Re: Jaszeńka[*], Iwonka[*], tęsknię... i kocham moje pozosta

Zapraszamy na nowy watek
viewtopic.php?f=46&t=156164
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie wrz 01, 2013 5:09 Re: Jaszeńka[*], Iwonka[*], tęsknię... i kocham moje pozosta

Dzień dobry niedzielnie! :1luvu:
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie wrz 01, 2013 11:50 Re: Jaszeńka[*], Iwonka[*], tęsknię... i kocham moje pozosta

Dzień doberek , dzień doberek !!!!

U mnie jak zwykle spokój , cisza i nuda :smiech3:
Jedyna nowość to to, że od tygodnia opiekuję się dwiema brunetkami :D Ich Duża , moja sąsiadka (ponad 70 lat ale nie bardzo wyglądająca na te lata) z ósmego piętra jest w szpitalu. Rano przed praca lecę do nich na kwadrans a o 20:00 siedzę z nimi godzinę. Obie dziewczyny są wiekowe, a Maja to ma chyba ze sto lat :D
A to one:
Bleki
Obrazek

Majcia
Obrazek

Grosziwo

Post » Nie wrz 01, 2013 11:52 Re: Jaszeńka[*], Iwonka[*], tęsknię... i kocham moje pozosta

Grosziwo pisze:Dzień doberek , dzień doberek !!!!

U mnie jak zwykle spokój , cisza i nuda :smiech3:
Jedyna nowość to to, że od tygodnia opiekuję się dwiema brunetkami :D Ich Duża , moja sąsiadka (ponad 70 lat ale nie bardzo wyglądająca na te lata) z ósmego piętra jest w szpitalu. Rano przed praca lecę do nich na kwadrans a o 20:00 siedzę z nimi godzinę. Obie dziewczyny są wiekowe, a Maja to ma chyba ze sto lat :D
A to one:
Bleki
Obrazek

Majcia
Obrazek

Cudne brunetki! :1luvu:
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie wrz 01, 2013 11:55 Re: Jaszeńka[*], Iwonka[*], tęsknię... i kocham moje pozosta

Super, że sąsiadka i koty mogą na Ciebie liczyć.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Nie wrz 01, 2013 12:15 Re: Jaszeńka[*], Iwonka[*], tęsknię... i kocham moje pozosta

Są cudne, to prawda, ale nie może być inaczej bo mają bardzo mądrą i kochającą Dużą.
Blekusię sąsiadka kilka lat temu zabrała z działki a Majcia była osiedlową koteczką. Pamiętam jeszcze mamusię Majki, wyjątkowo mądrą i piękną czarno-białą kocię. Żyła całe wieki na osiedlu, najpierw dokarmiana przez panią przy sąsiednim bloku, potem przez Panią Jadzię. Niestety kocice ciągle rodziły i małe prawie zawsze gdzieś ginęły. Pani Jadzia (to ta moja sąsiadka) złapała raz jedną, potem drugą i chyba też trzecią (burą córę Majki) i wysterylizowała na własny koszt. Niestety mama Majki , z racji wieku, zaczęła niedomagać. Pani Jadzia zbierała ją z podwórka i ciągle jeździła do weta. Przyszedł jednak moment, kiedy musiała podjąć tą najtrudniejszą decyzję, starość, kłopoty z nerkami, w końcu mocznica nie pozostawiały złudzeń. Teraz ta kocia mądrość biega już za TM[*] i pewnie trzyma pazurki za zdrowie Pani Jadzi. Majka też wydała wiele kociąt na świat , ile przeżyło .... :( , pewnie niewiele. Bura wysterylizowana kociczka zginęła pewnego dnia i nigdy już pod blok nie wróciła :cry: Majeczka też zniknęła na równy miesiąc, Pani Jadzi była zrozpaczona, powiedziała, ze jak tylko się odnajdzie to ją zabierze do siebie. Wróciła :D Dokładnie to było tak, wybrałam się z moim facetem na zakupy, wychodzimy z bloku a tu przed drzwiami czarny kot płacze i łasi się do nóg. Padłam na kolana, rozryczałam się, wzięłam to to coś na ręce, było lekkie jak kartka papieru, zdarte pazurki i te oczy....wiedziałam to była Majka. Pani Jadzia dotrzymała obietnicy, Majka szybko doszła do bardzo słusznych gabarytów i grzeje swoje stare kosteczki u Pani Jadzi. Z Blekusią nie darzą się wielką miłością ale są dwie i się nie nudzą.
Teraz już od ok. dwóch-trzech lat nie ma pod moim blokiem kotów, w ogóle nie widać kotów na osiedlu (szczury i owszem :evil: ), okienka piwniczne zakratowane chyba lepiej niż w banku, no cóż "ludzie"... :(

Grosziwo

Post » Nie wrz 01, 2013 13:24 Re: Jaszeńka[*], Iwonka[*], tęsknię... i kocham moje pozosta

Zdjęcia z popołudniowej drzemki :D

Moje chłopaki :D
Obrazek

Obrazek

Moje dziewczyny i ich nowa (pudła po płynie Ariel) piętrowa sypialnia :ryk:
Obrazek

Grosziwo

Post » Nie wrz 01, 2013 23:49 Re: Jaszeńka[*], Iwonka[*], tęsknię... i kocham moje pozosta

Za zdrowie sąsiadki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Chłopaki :1luvu:
Buziaki dla Żabci :1luvu:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Pon wrz 02, 2013 21:45 Re: Jaszeńka[*], Iwonka[*], tęsknię... i kocham moje pozosta

Grosziwo pisze:Zdjęcia z popołudniowej drzemki :D

Moje chłopaki :D
Obrazek

Obrazek

Moje dziewczyny i ich nowa (pudła po płynie Ariel) piętrowa sypialnia :ryk:
Obrazek

Kurcze, człowiek wymyśla rózne posłanka dla kotów, kase wydaje na jakies domeczki, a tu proszę jakie legowiska i jakie koty zadowolone :) Proste pomysły są najlepsze :lol:
No nic, kradnę pomysł. Jutro idę zakupic proszki i moje kociaki będą miały radochę i "sypialnię" najlepszą pod słońcem :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

ZUZA zuza

Od: Nie paź 07, 2012 8:37

Post » Pon wrz 02, 2013 23:15 Re: Jaszeńka[*], Iwonka[*], tęsknię... i kocham moje pozosta

ZUZA zuza pisze:
Kurcze, człowiek wymyśla rózne posłanka dla kotów, kase wydaje na jakies domeczki, a tu proszę jakie legowiska i jakie koty zadowolone :) Proste pomysły są najlepsze :lol:
No nic, kradnę pomysł. Jutro idę zakupic proszki i moje kociaki będą miały radochę i "sypialnię" najlepszą pod słońcem :ryk: :ryk: :ryk:

Koty to ogólnie kartonomaniaki :smiech3: Często jak brak mi pomysłu jak zabawić towarzystwo przynoszę do domu jakieś kartony, pudełka, pudełeczka...a czasem nawet płachta papieru rozłożona na podłodze staje się najulubieńszą bawialnią kociastych :mrgreen:
Kartony najczęściej zostają po jakimś czasie przerobione na sieczkę (specjalność Macieja) , papier na wstążeczki, tudzież wycinanki łowickie....ale radość sierściuchów bezcenna :D

Grosziwo

Post » Wto wrz 10, 2013 0:45 Re: Jaszeńka[*], Iwonka[*], tęsknię... i kocham moje pozosta

Zapraszamy na nowy wątek
viewtopic.php?f=46&t=156495
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie wrz 29, 2013 18:24 Re: Jaszeńka[*], Iwonka[*], tęsknię... i kocham moje pozosta

SERDECZNIE ZAPRASZAMY NA NOWY WĄTEK
viewtopic.php?f=46&t=157104&p=10143608#p10143608 :D
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon wrz 30, 2013 21:29 Re: Jaszeńka[*], Iwonka[*], tęsknię... i kocham moje pozosta

Witajcie :1luvu:
Dawno mnie nie było,więc nadrabiam zaległości.
Ale się chłopaki dogadali :1luvu: :D
Pudła ,to faktycznie najlepsza frajda dla kotów :D
Koteczki sąsiadki śliczne :1luvu:
Mizianki i głaski dla całej gromadki,a najwięcej dla Żabuli :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek
Wątek moich tymczasów i rezydentów http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... 7#p9892897

halinka1403

Od: Nie maja 30, 2010 16:06

[poprzednia][następna]