BABINIEC: Lola & Pixi & Mila część II.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 28, 2012 14:45 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II - Rok z Pixi :) .

To ja się przyłączę do życzeń. Żeby nam Pixi długo w zdrowiu żyła i plądrowała, co tylko się da :piwa: w towarzystwie równie miłych i ślicznych kocich towarzyszek. Żeby zły los omijał Was wszystkie szerokim łukiem i wszystkiego co najlepsze :birthday: :torte: :birthday:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Sob sty 28, 2012 17:26 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II - Rok z Pixi :) .

o, rety, to już rok 8O :D
wszystkiego najlepszego dziewczyny, dużo zdrówka :birthday: :balony: :balony:
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Sob sty 28, 2012 19:37 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II - Rok z Pixi :) .

To ja sie też przyłączę do życzeń. Długich wspólnych szczęśliwych lat w zdrówku i miłości :1luvu: :balony: :torte:
Trufla, Lili i Imbir
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Beasia

Od: Pt maja 22, 2009 12:05

Post » Sob sty 28, 2012 19:53 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II - Rok z Pixi :) .

Serdeczne uściski dla Myszowatego King-Konga :mrgreen: Jeszcze ze trzydziestu takich rocznic conajmniej życzę :kotek:

Pasibrzucha

Od: Sob lis 06, 2010 10:32

Post » Nie sty 29, 2012 14:15 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II - Rok z Pixi :) .

ojej. to wszystkiego najlepszego zycze!!! oby było wiele wiele wiele rocznic przed Wai jeszcze:D
sto lat i usciski dla WAs:D
Obrazek Obrazek

sliver_87

Od: Nie wrz 05, 2010 12:19

Post » Nie sty 29, 2012 18:23 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II - Rok z Pixi :) .

My także życzymy wszystkiego dobrego Pixi, jej Dużej i futrzastym towarzyszkom życia :1luvu: :torte: :partygirl:
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Nie sty 29, 2012 22:15 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II - Rok z Pixi :) .

Pięknie dziękujemy :1luvu: .

karola7

Od: Pon paź 25, 2010 18:18

Post » Nie sty 29, 2012 22:17 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II - Rok z Pixi :) .

Ależ ten czas leci :piwa: :balony: :surprise: Wszystkiego naj :kotek:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Nie sty 29, 2012 22:27 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II - Rok z Pixi :) .

Ojej, to już rok 8O a wydaje mi się jakby to było "wczoraj" :D

Wszystkiego najlepszego Pixelko :1luvu: :1luvu: :kotek:

A tak to było ....

karola7 pisze:Jak to dobrze, ze namowilyscie mnie na drugiego kota :D .

Biegaja juz razem, gonia sie, zaczepiaja. Lola natomiast nadal nie pozwala wejsc Pixi do lozka, wyznaczyla jasna granice, Pixi moze lezec na kanapie, na szafkach, nawet w jej ukochanej umywalce czy wannie, ale lozko to granica ktorej sie nie przekracza ;) . Pewnie zmieknie z czasem ;) .
Bariera odleglosci coraz bardziej sie zmieniejsza, wczoraj Lola lezala po mojej lewej stronie, a Pixi po prawej ;).

Nie mialam pojecia, ze bedzie tak fajnie, zwlaszcza juz po ich 2-dniowej znajomosci :D .

Kilka ostatnich zdjec dziewczyn :) :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ucałuj śliczny nosek, a najlepiej wszystkie trzy :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Nie sty 29, 2012 22:54 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II - Rok z Pixi :) .

Dziękujemy bardzo. :1luvu:
Tak czas szybko leci, dopiero co miałam wątpliwości co do adopcji drugiego kota, a tu już rok minął...

Hehe, a na tych zdjęciach Lola była taka chuda glizda i Pixi też jakby szczuplejsza :lol: . Wiecie, że Mila waży prawie 4 kilo - dokładnie 3964g 8O . Udało mi się ją zważyć na wadze kuchennej, uprzednio wsadzając ją do torby ekologicznej :lol: . Właściwie to sama do niej wlazła i ją tylko na tę wagę przestawiłam. Tyle, że Mila to jest mięśniak, ona nie ma w ogóle nigdzie grama tłuszczu, przypakowany kark z niej wyrósł :lol: .
Loli mi się nie udało zważyć, a nie chciałam jej stresować, jednak porównując ją i resztę biorąc je na ręce to jest najlżejsza, a wygląda aktualnie najgrubiej :roll: . Ona ma takie drobne łapki, kości, cała jest taka w sumie drobna, a sadełko na brzusiu, aż jej faluje jak chodzi :? .

karola7

Post » Nie sty 29, 2012 23:19 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II - Rok z Pixi :) .

No Lola tu wygląda jak wąż :ryk: Chuda jest niemożliwie.

Jesteś moją inspiracją w temacie BARFa, na razie ciągle myślę i myślę.
Teraz mnie przeraża opcja, że będą wybrzydzać na początku i co to będzie, co to będzie.
Obrazek

Conchita

Post » Nie sty 29, 2012 23:23 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II - Rok z Pixi :) .

Wierzyć się nie chce, że koty z dzieciństwa też kiedyś wyrastają :lol:
Ja ważę się z kotem na rękach, a później sama i odejmuję różnicę - znaczy tyle waży kot. Moje to straszne chudziny , choć nie wyglądają, to takie leciutkie są . Mała 2,60 a Kośka 3,60. Dawno nie ważyłam , trzeba powtórzyć :mrgreen:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Nie sty 29, 2012 23:29 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II - Rok z Pixi :) .

Conchita pisze:No Lola tu wygląda jak wąż :ryk: Chuda jest niemożliwie.

Jesteś moją inspiracją w temacie BARFa, na razie ciągle myślę i myślę.
Teraz mnie przeraża opcja, że będą wybrzydzać na początku i co to będzie, co to będzie.

Słowo daję, że jej nie głodziłam :lol: . Ona była glizowata do momentu sterylizacji, potem już brzusio rósł i rósł...

To nie rób od razu pełnych mieszanek Barfa, dodawaj powoli suplementy do surowego mięsa - pisałaś, że lubią wołowinę i indyka, chyba że planujesz np. zacząć od mieszanek z Felini Complete czy Easy Barf ? Na tym się średnio znam bo kupiłam kiedyś opakowanie FC i odsprzedałam bo nawet Lola - mięsożerca od zawsze nie chciała tego jeść, a Easy Barf'a nie korzystałam. A teraz używam tylko z naturalnych suplementów.
Jeśli będziesz chciała mogę Ci podesłać na spróbowanie dla kotów trochę krwi i droższy piwnych ( jednego i drugiego mam dużyyy zapas ) :) .
Moje koty drożdże wprost uwielbiają, kiedyś mi się trochę wysypało ich na podłogę to się rzuciły jak gupie i z zaangażowaniem wylizywały kafle :lol: .

karola7

Post » Nie sty 29, 2012 23:31 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II - Rok z Pixi :) .

Jeszcze muszę wypracować wielkość porcji, bo zawsze po surowym mięsie mam zaraz jakiegoś pawia. One nie umieją jeść surowego, nawtykają się jak szalone i włącza im się bulimia :oops:
Obrazek

Conchita

Post » Nie sty 29, 2012 23:33 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II - Rok z Pixi :) .

jasdor pisze:Wierzyć się nie chce, że koty z dzieciństwa też kiedyś wyrastają :lol:
Ja ważę się z kotem na rękach, a później sama i odejmuję różnicę - znaczy tyle waży kot. Moje to straszne chudziny , choć nie wyglądają, to takie leciutkie są . Mała 2,60 a Kośka 3,60. Dawno nie ważyłam , trzeba powtórzyć :mrgreen:

Też tak robiłam, tyle, że ja nie mam takiej podłogowej wagi, kiedyś pożyczyłam, ale kazali oddać :twisted: i się nadal swojej nie dorobiłam :twisted: . Kuchenną mam taką do 5kg, więc już Pixi raczej na niej już nie zważę i ma małą powierzchnię więc trzeba kota w coś zapakować, żeby go na niej umieścić. Pomyśleć, że w dniu znalezienia Mila ważyła niecały kilogram ;) .

karola7

[poprzednia][następna]