Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki i Caillou pod palmą

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 28, 2011 10:42 Re: Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki i Caillou na pikniku

No to przecież Caillou sama zasuwa i sprząta tam, gdzie uważa, że jest bałagan :mrgreen:
Oczyszcza teren ze zbędnych rzeczy :mrgreen:

Ja bym chciała mieć plakietkę "wzorowa gospodyni" :oops: :oops: ale wolę mam zbyt słabą :oops:

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Czw kwi 28, 2011 10:44 Re: Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki i Caillou na pikniku

No to zebyście nie czuły sie odosobnione w swym - jakże słusznym - podejściu do pewnych spraw napiszę tak...

Od smierci ostatniego TŻ w roku 2008 żyję w mieszkaniu z rozbabranym, niedokończonym remontem, potykając sie o drabiny, profile i pudła.
Nie mam ani kasy ani chetnego samobójca, który by mi to dokończył :?
Tak że byle co mnie nie wzrusza jesli chodzi o nieład a Wasze posty przywracaja wiare w człowieka :mrgreen:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Czw kwi 28, 2011 10:45 Re: Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki i Caillou na pikniku

Patmol pisze:No to przecież Caillou sama zasuwa i sprząta tam, gdzie uważa, że jest bałagan :mrgreen:
Oczyszcza teren ze zbędnych rzeczy :mrgreen:

Ja bym chciała mieć plakietkę "wzorowa gospodyni" :oops: :oops: ale wolę mam zbyt słabą :oops:
ja to wolałabym plakietkę "mam umysł jak żyleta" :mrgreen:

Co do Caillou - zgoda - ona sobie sprząta dróżkę :)
Tamtędy chadza, to i usuwa kłody rzucane jej pod nogi
Jak wrócę z pracy, zrzucę resztę na podłogę, co się będzie kocina męczyć :mrgreen:

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Czw kwi 28, 2011 10:51 Re: Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki i Caillou na pikniku

ja mam umysł w porządku, więc :mrgreen: żadna plakietka nie jest mi potrzebna
ale jako gospodyni :oops: ciągle coś mi stoi na przeszkodzie :oops:
wczoraj miałam wolę do walki, najpierw poszłam do weterynarza, a potem okazało się, że Młoda całkowicie zdewastowała ostatnie obuwie :roll: nie wiem jak ona to robi :roll:
a potem cos jeszcze wyszło :oops:
O 21 wrócił TŻ, zjedliśmy kolację i chciałam jednak być "wzorowa" ale TZ powiedział, żebym sobie odpuściła, bo on rano ma wolne to pozmywa itd.
I sobie odpuściłam :oops:

Patmol

Post » Czw kwi 28, 2011 10:52 Re: Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki i Caillou na pikniku

Dałoby się sklonować tego Pana? :twisted:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Czw kwi 28, 2011 10:52 Re: Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki i Caillou na pikniku

On tez nie zmywał i nie sprzątał w sumie - :mrgreen: obiecał tylko, że zrobi to dzisiaj :ok:

Patmol

Post » Czw kwi 28, 2011 10:54 Re: Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki i Caillou na pikniku

AYO pisze:No to zebyście nie czuły sie odosobnione w swym - jakże słusznym - podejściu do pewnych spraw napiszę tak...
Od smierci ostatniego TŻ w roku 2008 żyję w mieszkaniu z rozbabranym, niedokończonym remontem, potykając sie o drabiny, profile i pudła.
Nie mam ani kasy ani chetnego samobójca, który by mi to dokończył :?
Tak że byle co mnie nie wzrusza jesli chodzi o nieład a Wasze posty przywracaja wiare w człowieka :mrgreen:

Jak nie ma możliwości dokończyć teraz, to lepiej wyrzucić drabiny, pudła i profile (co to są profile?), żeby nie drażniły i pod nogi się nie pchały. I do oczu nie mówiły. :?
I generalna zasada jest taka - jak się czegoś nie da teraz, to trzeba usiąść wygodnie z książką i filofoficznie stwierdzić, że jutro też jest dzień.
Jest on również pojutrze i popojutrze.
Zapewne i za tydzień i za dwa i za pół roku.
Po co się szarpać z zatrzaśniętą szafą, skoro można chodzić w jednych spodniach i sweterku?
A nuż manna z nieba spadnie niespodziewanie, to się kupi coś nowego, albo szafie się odwidzi i odrzwia rozewrze.
Prędzej czy później wszystko się ułoży.
A jak nie, to i tak nie warto się spinać, bo tylko się człowiek spoci. :mrgreen:
AYO Obrazek

pozytywka

Post » Czw kwi 28, 2011 10:55 Re: Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki i Caillou na pikniku

no i widać, ze TŻ Patmolka zna zasadę "jutro też jest dzień"
:mrgreen:
:piwa:

pozytywka

Post » Czw kwi 28, 2011 11:05 Re: Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki i Caillou na pikniku

Tego sie własnie trzymam, funkcjonuję nie najgorzej a jedyna istota, której przysługuje obsługa czyli Książe Pan B. nie ma podstaw by narzekać na personel bo wszystko pod pyszcz podane a kuweta czysta :mrgreen:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Czw kwi 28, 2011 11:05 Re: Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki i Caillou na pikniku

A mnie się bardziej podoba zasada "Co masz zrobić jutro - zrób lepiej dzisiaj od razu"
bo jutro tez jest dzień i będzie 120 następnych rzeczy do zrobienia, a czasu mało :mrgreen:

Patmol

Post » Czw kwi 28, 2011 11:07 Re: Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki i Caillou na pikniku

Ja tam wychodzę z założenia, że jak się coś wystarczająco długo będzie odkładać, to może się okazać, że wcale nie trzeba tego robić 8)
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Czw kwi 28, 2011 11:08 Re: Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki i Caillou na pikniku

Patmol pisze:A mnie się bardziej podoba zasada "Co masz zrobić jutro - zrób lepiej dzisiaj od razu"
bo jutro tez jest dzień i będzie 120 następnych rzeczy do zrobienia, a czasu mało :mrgreen:

Tak mi sie właśnie wydawało :mrgreen:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Czw kwi 28, 2011 11:10 Re: Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki i Caillou na pikniku

sprawdzam, czy wyjęłaś wszystkie naczynia, bo jak nie, to ja chętnie pomogę

Obrazek

120 rzeczy nie zając (niestety) - nie ucieknie :twisted:
wielu rzeczy odłożonych w czasie nie trzeba juz potem wykonywać, więc zawsze czekam, czy się nie okaże, że same się już jakoś załatwiły (o, Conchita juz to napisała - znaczy święta prawda :D )
hehe, rzeczy znają mnie dobrze, więc większość rzeczywiście się załatwia :mrgreen:
Ostatnio edytowano Czw kwi 28, 2011 11:13 przez pozytywka, łącznie edytowano 1 raz

pozytywka

Post » Czw kwi 28, 2011 11:12 Re: Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki i Caillou na pikniku

Rzeczy odłożone do zrobienia czy załatwienia później obrastają najczęściej dodatkowymi trudnościami. :evil:
Więc im wcześniej tym lepiej :mrgreen:

Patmol

Post » Czw kwi 28, 2011 11:14 Re: Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki i Caillou na pikniku

Patmol pisze:Rzeczy odłożone do zrobienia czy załatwienia później obrastają najczęściej dodatkowymi trudnościami. :evil: Więc im wcześniej tym lepiej :mrgreen:

eee tam, mówię ci, że moje rzeczy mnie znają, więc niczym nie obrastają, tylko się same załatwiają, albo stwierdzają, że i tak nie warto ich ruszać 8)

pozytywka

[poprzednia][następna]