DO ZAMKNIĘCIA: Co Dranie to Dranie. I jeszcze Totka z astmą.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 22, 2010 7:49 Re: Co Dranie to Dranie. Boję się. Jutro USG Królewny.

Wielbłądku, cały czas kciuki od rana!!!!! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Wto cze 22, 2010 7:55 Re: Co Dranie to Dranie. Boję się. Jutro USG Królewny.

Królewna nadal nie sika. Kiedy dotyka się jej pęcherza, miauczy - tzn. że ją boli :(
Przez noc zjadła prawie całą puszeczkę gourmeta, ale pić nie chce, chyba tylko raz umoczyła pyszczek w misce :( Prawie nie spałam, stąd wiem.
Dzisiaj nie zostawiłam jej nic mokrego, bo na USG ma nie być najedzona; mam nadzieję, że będzie chciała jeść wieczorem i w nocy.

Wtula się we mnie jak szalona...
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Wto cze 22, 2010 8:11 Re: Co Dranie to Dranie. Boję się. Dziś USG Królewny.

Będzie dobrze Kasiu, musi. Kiedy idziecie?
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Wto cze 22, 2010 8:12 Re: Co Dranie to Dranie. Boję się. Dziś USG Królewny.

kciuki :ok: :ok: :ok: !!!
Obrazek

zapietanaguzik

Od: Śro cze 24, 2009 17:58

Post » Wto cze 22, 2010 8:26 Re: Co Dranie to Dranie. Boję się. Dziś USG Królewny.

kciuki zaciśnięte :ok: :ok: :ok:

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Wto cze 22, 2010 8:38 Re: Co Dranie to Dranie. Boję się. Dziś USG Królewny.

kalair pisze:Będzie dobrze Kasiu, musi. Kiedy idziecie?

Dzisiaj na 18.00. A po USG na konsultację do dr Małgosi.
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Wto cze 22, 2010 12:22 Re: Co Dranie to Dranie. Boję się. Dziś USG Królewny.

Podrzucę, oby jak najwięcej z Was myślało dziś o Królewnie...

Jeszcze ponad dwie godziny w pracy, zwariuję :(

Wielbłądzio

Post » Wto cze 22, 2010 19:03 Re: Co Dranie to Dranie. Boję się. Dziś USG Królewny.

:ok: :ok: :ok:
Obrazek

monika794

Od: Sob kwi 18, 2009 1:24

Post » Wto cze 22, 2010 19:08 Re: Co Dranie to Dranie. Boję się. Dziś USG Królewny.

i jak?
:ok: :ok: :ok:

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Wto cze 22, 2010 21:04 Re: Co Dranie to Dranie. Boję się. Dziś USG Królewny.

Wróciłyśmy dopiero przed 21.00, w Wilavecie była koszmarna kolejka.
Padam, chyba nie dam rady napisać dużo.

USG nie wykazało żadnych podejrzanych zgrubień, zwłóknień czy jak go zwał, także ryzyko nowotworu raczej wykluczone (chyba, że byłyby jakieś mikrozmiany, nie do wykrycia podczas badania). W nerkach i innych narządach żadnych zmian, tylko pęcherz znacznie wypełniony (trudno żeby nie był :( ). Brak typowych złogów mineralnych, jest za to nieznaczna ilość zagęszczeń typu śluz, nabłonki i skrzepy.
Wg doktor Małgosi to właśnie te wszystkie świństwa są odpowiedzialne za zatkanie się ujścia cewki moczowej. Pomysł jest taki, że Busiek przez tydzień będzie codziennie dostawać kroplówki podskórne + no-spę + tolfe + antybiotyk - chodzi o to, żeby była przymusowo nawadniana, dała radę sikać (po to rozkurczowa no-spa) i dzięki temu się odetkała. Jeżeli pomimo dzisiejszej kroplówki i zastrzyków nie zsika się do jutrzejszego popołudnia - tym razem nie uniknie cewnikowania/nakłuwania pęcherza :( Co gorsza, pani doktor powiedziała, że po takim zabiegu będzie musiała zostać przez kilka dni w szpitaliku w lecznicy :crying: Nie wyobrażam sobie tego, ze strachu i z nerwów nie dam rady normalnie funkcjonować i chodzić do pracy :(

Pęka mi głowa, padam, cały czas trzęsą mną nerwy. Nie ma opcji, żebym w razie czego (tj. jeśli kot nie zsika się do rana) mogła jutro wziąć dzień wolny i jechać z Busiaczkiem na to nieszczęsne cewnikowanie wcześniej niż o 17-17.30 - szefowa od jakiegoś czasu bez żadnej przyczyny zaczęła mnie tępić, a dwie z nas czterech z działu są w tej chwili na urlopach i gdybym nagle znów wzięła sobie użetkę, jestem pewna, że następnego dnia zrobiłaby mi wielką awanturę (czwarta osoba zostałaby wtedy sama jedna z poczwórną porcją pracy). Narażać się nie mogę, bo stracę robotę, a wtedy m.in. przestanę mieć za co leczyć Królewnę :(
Boję się, tak strasznie się boję co dalej :cry:

Wielbłądzio

Post » Wto cze 22, 2010 21:09 Re: Co Dranie to Dranie. To nie rak, ale... Jest źle :(((

Będzie dobrze, i tak wetka dała termin do jutrzejszego popołudnia na posikanie
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Wto cze 22, 2010 21:10 Re: Co Dranie to Dranie. To nie rak, ale... Jest źle :(((

musi być dobrze :ok: :ok: :ok:

alus1

Od: Śro wrz 03, 2008 16:26

Post » Wto cze 22, 2010 21:38 Re: Co Dranie to Dranie. To nie rak, ale... Jest źle :(((

Uff !!!!!
Weszłam do pokoju i zastałam pełną kuwetę. Takiej 'porcji' moczu na raz dawno nie widziałam :roll: Przynajmniej pójdę jutro spokojniejsza do pracy... Ale co dalej :( ...?

Królewna zjadła już też pół puszeczki swojej ulubionej Cosmy z tuńczykowym kawiorem :) , w drugiej misce ma jeszcze do wyboru miamora.

Aaaa... Zapomniałabym.
Kiedy po pracy wpadłam do domu, z pośpiechu zostawiłam na podłodze zrzucone z nóg pantofelki (nauczona doświadczeniem :twisted: , zwykle chowam je natychmiast do szafki...). Moje śliczne ciemnobrązowe pantofelki na wysokim obcasie, obiekt pożądania koleżanek z pracy. Na chwilę przed wyjściem przekonałam się, że KTOŚ je obszczał :twisted: :twisted: :twisted:
Marcelibu, czytasz to? Domyślasz się, KTO to mógł być :twisted: ?

Wielbłądzio

Post » Wto cze 22, 2010 22:26 Re: Co Dranie to Dranie. To nie rak, ale... Jest nieciekawie :((

aaa
jest lepiej :D :D :D
i będzie JESZCZE LEPIEJ :D

MOCNE KCIUKI :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

zapietanaguzik

Od: Śro cze 24, 2009 17:58

Post » Śro cze 23, 2010 8:04 Re: Co Dranie to Dranie. To nie rak, ale... Jest nieciekawie :((

uuuufffffff :D
duzo zdrowka dla krolewny.
Monika & Ruda i Kropek. Za TM Bursztyn, Kocinka, Cykoria, Wodzik, Dyś i Zuzia..
Nasz wątek http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46 ... #p10850216

Monika

Od: Pt lut 22, 2002 12:49

[poprzednia][następna]