III.Fritt&Gizz. Permanentny Blues...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 25, 2011 12:10 Re: III.Fritt&Gizz. Gizm i odbicie... s.36 ;P

się może...
Frida był kiedyś sam i ani nigdzie nie siurnął ani ze skóry nie obłaził....
a potem zjawił się Gizmoń co fajdał w trakcie biegania/spania/jedzenia/pełzania/wskakiwania/zeskakiwania i zdeprawował mi prawidłowego Fridła...
a teraz zjawił się Luz-Blues, który zdeprawował mi oba dobrze ułożone koty pod względem reservoir-vivre żywieniowo-wydalniczego... :?

każdy poryw serca przypłacam dewastacją otoczenia oraz ogólnym rozpasaniam stadnym i muszę wydobywać z siebie wszelkie pokłady okrucieństwa, żeby towarzycho do porządku doprowadzić... :?
Ostatnio edytowano Wto sty 25, 2011 12:54 przez Fri, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Fri

Od: Śro sty 25, 2006 17:02

Post » Wto sty 25, 2011 12:40 Re: III.Fritt&Gizz. Gizm i odbicie... s.36 ;P

Asia_Siunia pisze:
Georg-inia pisze:
Asia_Siunia pisze:Ja tam nie wiem co wy za koty macie :?: Moje nigdzie nie siurają...Nie wykazują żadnych dominujących w tym kierunku cech, ....

wszystko przed Tobą :mrgreen: nie to, żebym Ci życzyła, nie myśl sobie, ale sama też kiedyś ze zdumieniem czytałam, jak to kot komuś nalał w buta, tudzież w inne miejsca do tego nie przeznaczone. Do czasu :twisted: do momentu, gdy zbierałam szczochy Georga z blatu w kuchni, a małej Lei z własnej poduszki, na której głowę swę zmęczoną ułożyłam :twisted:

8O No mam nadzieję, że po 2 latach posiadania niesiurających futer nic im się w tym kierunku nie zmieni :ok:

Georg zaczął mi lać we wrześniu. Skończył właśnie 8 lat ;)

Fri pisze:każdy poryw serca przypłacam dewastacją otoczenia oraz ogólnym rozpasaniam stadnym i muszę wydobywać z siebie wszelkie pokłady okrucieństwa, żeby towarzycho do porządku doprowadzić...

bo z porywami tak jest :roll: moje porywy wykończyły mi dwie kołdry, poduszkę, skórzaną kanapę, monitor i toster :evil:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Wto sty 25, 2011 12:44 Re: III.Fritt&Gizz. Gizm i odbicie... s.36 ;P

... 2 dywany, połowę zastawy stołowej, parkiet w sypialni i salonie, halogenki kuchenne, o wazonach i kwiatach nie wspomnę, nauczyłam się obywać... obicie fotela i kanapy, rolety no i świeże powietrze...
Obrazek

Fri

Post » Wto sty 25, 2011 12:52 Re: III.Fritt&Gizz. Gizm i odbicie... s.36 ;P

Asia_Siunia pisze:No mam nadzieję, że po 2 latach posiadania niesiurających futer nic im się w tym kierunku nie zmieni :ok:

Ja posiadałam niesiurające koty przez 3 lata. Po czym pojawił się Rudzik, i Rysio stał się kotem lejącym po ścianach, kątach, monitorach, pościeli itd itp... Nie znasz dnia ani godziny, kiedy zaczną lać...
Moje koty: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi. Noreczka za TM [*]. I Gacek na doczepkę...
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=102921
Obrazek

ewaw

Od: Czw cze 22, 2006 11:05

Post » Wto sty 25, 2011 12:53 Re: III.Fritt&Gizz. Gizm i odbicie... s.36 ;P

Fri pisze:... 2 dywany, połowę zastawy stołowej, parkiet w sypialni i salonie, halogenki kuchenne, o wazonach i kwiatach nie wspomnę, nauczyłam się obywać... obicie fotela i kanapy, rolety no i świeże powietrze...

EDIT: rolety to jednak TŻ spsuł, khem, przypomniałomisieu ...
Obrazek

Fri

Post » Wto sty 25, 2011 18:34 Re: III.Fritt&Gizz. Gizm i odbicie... s.36 ;P

Fri pisze:
Fri pisze:... 2 dywany, połowę zastawy stołowej, parkiet w sypialni i salonie, halogenki kuchenne, o wazonach i kwiatach nie wspomnę, nauczyłam się obywać... obicie fotela i kanapy, rolety no i świeże powietrze...

EDIT: rolety to jednak TŻ spsuł, khem, przypomniałomisieu ...

no tak, a już na kotecki kochane chciałaś zwalić :lol:
Ktoś chyba naszczał TZ-towi do gustownych gumofilców. Takie snicne se nabył, jak w peerelu i coś wilgotne w środku się zrobiły :roll: TŻ wyprał i teraz się suszą ponadziewane na kijki namiotowe koło pieca. Dodają nieopisanego kolorytu naszemu "salonowi" :twisted:

Georg-inia

Post » Śro sty 26, 2011 10:10 Re: III.Fritt&Gizz. Gizm i odbicie... s.36 ;P

e tam salon......
w moim salonie na "płocie" od antresoli wiszą łachy co się suszą po praniu.
Garnków mi brakuje jak u Kargula i Pawlaka :twisted:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Czw sty 27, 2011 17:28 Re: III.Fritt&Gizz. Gizm i odbicie... s.36 ;P

sieu porobiło...

ciągle jeszcze dochodzeu do siebie...

wczoraj, w najwiekszym apogeum roboczogodzinnym, dostałam telefon w pracy od TŻ, że Blues zaginął, wszystko przeszukane, kota brak
poprosiłam - jeszcze spokojnie - o sprawdzenie po raz drugi takich miejsc jak: garderoba, szafy, podłóżkowie, nameble, pralka, zapralcze i bęben, walizki i torby podróżne, wnętrze fotela, komód podtelewizorny i zakomodzie, bośmy ostatnio odstawiali od ściany żeby nowe sprzety podpiąć, a nawet odsunąć kafel, żeby sprawdzić podwannie...
drugi telefon - ni mo, na dźwiek otwieranej lodówki materializują sie oba koty, Bluesa brak

polazł szukać po osiedlu, po pół godzinie dzwoni, że nic nie ma, sie ściemnia, sprawdził śmietniki, krzaczory, obszedł budynki, okna piwniczne popatrywał na balkony z parteru mało w gębe nie dostał...
to ja proszę, żeby jeszcze raz i w ryk... jużem nie mogła pracować więcej... :(

c.d.n. tylko łyknę nalewkę na persenie...
Obrazek

Fri

Post » Czw sty 27, 2011 19:56 Re: III.Fritt&Gizz. Gizm i odbicie... s.36 ;P

jest? :strach:

Georg-inia

Post » Czw sty 27, 2011 20:02 Re: III.Fritt&Gizz. Gizm i odbicie... s.36 ;P

Georg-inia pisze:jest? :strach:

:strach: :conf: :strach: pij kobieto i :pisanie: bo mi serce stanie a mam dwoje dzieci na wychowaniu ...

Asia_Siunia

Od: Czw mar 05, 2009 15:18

Post » Czw sty 27, 2011 21:27 Re: III.Fritt&Gizz. Gizm i odbicie... s.36 ;P

Fri, dużo masz jeszcze tej nalewki do wypicia? Obrazek
może coś na jutro zostaw...
Obrazek

Amidalka

Od: Czw cze 10, 2004 14:46

Post » Czw sty 27, 2011 21:43 Re: III.Fritt&Gizz. Gizm i odbicie... s.36 ;P

Znalazł się????????????????????????????????
Moje koty: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi. Noreczka za TM [*]. I Gacek na doczepkę...
Obrazek

ewaw

Post » Czw sty 27, 2011 23:43 Re: III.Fritt&Gizz. Gizm i odbicie... s.36 ;P

powietrze ze mnie uszło i zaczęłam, zamiast zdążać na deadline, drukować ogłoszenia z fotą, nagrodą i że chory na specjalnej diecie

po powrocie z poszukiwań TŻ dzwoni, ze po otwarciu drzwi, tak jak zawsze Blues był pierwszy do smyrgania między nogami ku wolności, tak własnie przywitały go Frida z Gizmoniem tylko
po czym siadł do kompa
a
zza
monitora

wysunął się

...
szpiczasty ryjek z kleksem zamiast nosa...

normalnie UFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF................................................
Obrazek

Fri

Post » Pt sty 28, 2011 8:12 Re: III.Fritt&Gizz. Gizm i odbicie... s.36 ;P

:ryk: a ze mnie się śmieją, że mam szczególne zdolności do gubienia kotów w zamkniętym mieszkaniu :ryk:

no to co? po takich przeżyciach, to szpiczasty ryjek już chyba zostanie na zawsze-zawsze? 8)

Georg-inia

Post » Pt sty 28, 2011 10:29 Re: III.Fritt&Gizz. Gizm i odbicie... s.36 ;P

No ufffffffffffff... :D
Obrazek

ewaw

[poprzednia][następna]