Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <3

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 19, 2014 18:56 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

Cudne dziewczyny :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Wyluzowane, szczęśliwe.... ah to kocie życie w cieplutkim domku :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Od: Wto lip 30, 2013 17:49

Post » Śro lis 19, 2014 20:48 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

klaudiafj pisze::) Dziś koty przeszły same siebie! Pobudka o 4 nad ranem chyba - koty postanowiły dłużej nie tracić czasu na spanie i się zaczęło - bieganie, rąbanie łapami po pudle co daje huk w nocy porównywalny z wystrzałami z armat, do kuwety na siku, potem znowu galop, tłuczenie niewinnych przedmiotów, potem druga siku, galop, łapami po pudle, dobicie do drzwi, jedzenie chrupek i picie wody, galop, łapy po pudle, kupa, drapanie po kuwecie, galop, łapy po pudle, chrupki, druga kupa, drapanie dookoła tylko nie zakopywanie kupy, mój ryk do męża że ma wstać i posprzątać! Mąż posprzątał, a że już było jasno to się nie kładł i zaczął stukać garnkami a Kitek piskać o jedzenie i dopiero się uspokoiło, kiedy wyszedł do pracy a koty pojedzone, odsikane i odkupkane poszły w końcu spać. Wrrr, dziś pomyślałam - jak będzie jeszcze jeden kot to zwariuje :twisted:
:ryk:

czwarta rano, skąd ja to znam :mrgreen:
to najlepsza pora na kocie imprezy :mrgreen:
Obrazek

agusialublin

Od: Nie lip 29, 2012 20:27

Post » Śro lis 19, 2014 20:49 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

Rilla07 pisze:Cudne dziewczyny :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Wyluzowane, szczęśliwe.... ah to kocie życie w cieplutkim domku :mrgreen:

nom, koci łomżing :mrgreen:
cudne dziewczynki :1luvu:
Obrazek

agusialublin

Post » Śro lis 19, 2014 21:06 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

Hahah, skąd ja znam te dzikie huki kiedy tłucze się łapami po pudle! :mrgreen:
Rewelacja :ok:

U mnie często jest przesuwanie wielkiego pudła po całej kuchni z niewiadomych przyczyn. A im bardziej wołam i upominam tym bardziej kot przesuwa :roll:
♥ Tosia ♥ razem od 24.11.12
klik -> http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=165788

Obrazek Obrazek

vanesia1

Od: Sob gru 08, 2012 12:38

Post » Śro lis 19, 2014 22:01 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

Potem rano jak już cisza zapadła przyszło kocię do mnie tj Maryś i coś marudzi pod nosem nad moją śpiącą głową. Mówię - "idź!" nie otwierając oczu i nagle czuje zamszową łapę na moim policzku! Maryś wcisła mi łapę w policzek żebym się ocknęła i zrobiła jej miejsce na podusi i pod kołdrą. KONIEC ŚWIATA!!! Nie było mocnych na taki argument. Odchyliłam kołdrę i poszłyśmy dalej spać ;p
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Śro lis 19, 2014 22:31 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

Maryś jest niesamowita i taka słodka :201461. Moje już się poukładały do snu, a ja idę w kuwety trzeba im wyczyścić aby miały czysto. Ja sobie siedzę przy komputerze a Pusieńka leży na moim miejscu - miziana przez męża. I nie mam gdzie się podziać, miejsce łóżkowe zajęte :ryk: DOBRANOC :1luvu:

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Śro lis 19, 2014 23:26 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

klaudiafj pisze:Odchyliłam kołdrę i poszłyśmy dalej spać ;p

Ufff, chociaż tyle :)

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

Post » Śro lis 19, 2014 23:29 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

Zwykłą codzienność :twisted:
A Marysia ma ciekawy sposób budzenia :ok:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Czw lis 20, 2014 17:53 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

Nie ma jak dostać z kociej łapy podczas snu :mrgreen:
Kot to najlepszy budzik... nie ważne o której i jak obudzi :twisted: to i tak ma się dobry humor ;)
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Od: Wto lip 30, 2013 17:49

Post » Czw lis 20, 2014 19:01 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

:1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Czw lis 20, 2014 21:14 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

Rilla07 pisze:Nie ma jak dostać z kociej łapy podczas snu :mrgreen:
Kot to najlepszy budzik... nie ważne o której i jak obudzi :twisted: to i tak ma się dobry humor ;)

Czy ja wiem... :wink:

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

Post » Czw lis 20, 2014 23:14 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

Rilla07 pisze:Nie ma jak dostać z kociej łapy podczas snu :mrgreen:

Racja, dla mnie to czysta przyjemność jak budzą mnie moje ogonki :D
Pysionek liże po twarzy, Gumiś ciągnie za włosy i nie ma innego wyjścia jak wstać i dac michę. Ale wiecie co, niegdy nie zdarzyło mi się abym była z tego powodu niezadowolona. Robię to z czystą przyjemnością :D
Obrazek

agusialublin

Post » Czw lis 20, 2014 23:15 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

:1luvu:
Moje się prują mi prosto do ucha i latają po plecach :mrgreen:

barbarados

Post » Czw lis 20, 2014 23:44 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

Ja też uwielbiam jak mnie koty budzą o ile robią to kulturalnie a nie upierdliwym drapaniem w kuwecie :ryk:

Dziś byłam w Carrefurze i było stoisko z karmnikami :D Duże takie superowe karmniki były po 29 zł, ale były też takie mniejsze za chyba 9 zł i ja taki kupiłam:

Obrazek

Szpikulec służy do nabicia kulki żeby nie spadła i mogą sobie obgryzać sikorki z dwóch stron kulkę. Niestety nie mam możliwości zawieszenia większego karmnika, bo pode mną są dwa mieszkania i chodnik i jakby tak się zerwał to byłby kłopot. Ale w przyszłym roku coś pomyślę więcej. Teraz tylko kupić kulki z ziarnem :)

Wiecie może kiedy zaczyna się okres dokarmiania ptaków?
A jeszcze tak pomyślałam, że ten mój ala karmnik jest łatwy do rozbudowania. Mogę lekkie plastikowe tacki przykleić z góry i z dołu tak żeby nie spadało ziarno na chodnik i żeby deszcz na nie nie padał :)

Dziś już padam na twarz. Jutro z rana do porannej kawki przeczytam Wasze wąteczki :))
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Czw lis 20, 2014 23:46 Re: Wczoraj zmarł mój kochany kot Maciek/Kitusia i Marysia <

Super . Może u nas też będa . Jutro pójdę i zobaczę :mrgreen:

barbarados

[poprzednia][następna]