Gapusia,Smakusia,Gucio i Ryś cz. 5 do zamknięcia

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 01, 2011 14:52 Re: Gapusia,Smakusia,Gucio i Ryś cz. 5 od str44 wystawowe foty

Anulka no przecież masz takie trzy rzeczy w domu i to jeszcze " nieszczepione" :roll:
Mi właśnie taka rzecz utrudnia pisanie bo jej się pieszczochania zachciało :1luvu:

Raaaatunku !!!!Darmowy piling nosa to nie jest to co lubię najbardziej :roll: :roll: :roll:
Obrazek

Tatku-pamiętam :(
Obrazek

kotka doroty

Od: Nie mar 22, 2009 13:56

Post » Wto mar 01, 2011 14:54 Re: Gapusia,Smakusia,Gucio i Ryś cz. 5 od str44 wystawowe foty

Gosiak104 pisze:
sky_fifi pisze:
MariaD pisze:Kto w kolejce do Gucia i Smakusi?

Pomogę im znaleźć nowe domy w razie czego.
Mogę też zaoferować DT, o ile mają badania i szczepienia.

Obrazek Obrazek

Gosiak104 ,Ty sie tak nie turlaj :ryk: bo zaszkodzisz sobie :wink: Kurcze ,a wlasciwie w jakim to celu Ty u mnie bylas....hmmmmmmmmm :idea: :wink:

kotka doroty -Rys mnie tak pilingowal przed snem i rano ...pomnagalo bawienie sie w zakwefiona ksiezniczke :ryk: zakrywaj twarz koldra....to nos ocalisz :ryk: Rys po wylizywnaiu a ma mocna tarke lubil tez milosnie podgryzc :kotek:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Wto mar 01, 2011 14:56 Re: Gapusia,Smakusia,Gucio i Ryś cz. 5 foty nowe od str20

MariaD pisze:A serio - jesteś z Poznania, zaproś jakiegoś hodowcę do siebie, takiego co wystawia koty - niech obejrzy kotkę, niech Ci pokaże jak nauczyć ją trzymać,

:ryk: :ryk: :ryk: Próbowałam trzymać moje koty wystawowo (chciałam im zrobić efektowne fotki). Te na wystawie wyglądały efektownie. Moje natomiast... raczej smętnie, ze spuszczonymi główeczkami.

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Wto mar 01, 2011 14:57 Re: Gapusia,Smakusia,Gucio i Ryś cz. 5 od str44 wystawowe foty

anulka111 pisze:Kurcze ,a wlasciwie w jakim to celu Ty u mnie bylas....hmmmmmmmmm :idea: :wink:

A właśnie, byłam w celu sprawdzenia czy Ryś kastrowany :mrgreen: I anulka nie przekonała mnie w 100%, że ten kot stracił jaja :P A kota to już mi się macać po pomponach nie chciało :twisted:

Gosiak104

Od: Nie gru 18, 2005 10:36

Post » Wto mar 01, 2011 15:00 Re: Gapusia,Smakusia,Gucio i Ryś cz. 5 od str44 wystawowe foty

Że kołdra pomaga to ja wiem :lol:
Gorzej jak mnie panna dopadnie siedzącą sobie na kanapie i zupełnie bezbronną :mrgreen: Wtedy pozostaje złapac kotę odwróci ją brzucholem do góry i brzuchol wycałowac 8) zmyka po czymś takim aż furczy :ryk: :ryk: :ryk:

Ale co brzucholca wycałuję to moje :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Tatku-pamiętam :(
Obrazek

kotka doroty

Od: Nie mar 22, 2009 13:56

Post » Wto mar 01, 2011 15:03 Re: Gapusia,Smakusia,Gucio i Ryś cz. 5 od str44 wystawowe foty

woo hoo i my się załapaliśmy :ok:
03.07.2010 ['] Prezes. Kocham Cię.
26.11.2020 ['] Murziłka
12.05.2022 ['] Tiger
22.03.2024 ['] NW SP Dongalas Glitne DSM

Dom bez kota jest jak człowiek bez duszy... Nie ma w nim życia.

Prawdziwa miłość nie potrzebuje słów. Albo milczy. Albo MRUCZY!

wistra

Od: Nie paź 08, 2006 17:11

Post » Wto mar 01, 2011 15:10 Re: Gapusia,Smakusia,Gucio i Ryś cz. 5 od str44 wystawowe foty

anulka111 pisze:Sky_fifi probowała po prostu odciągnąć moja uwagę od mirki_t i jej watku. Niestety nie zna mnie w ogole,udowodnila tez ,ze kompletnie nie czytała tego watku ku radości zagladajacych. Każdy sadzi po sobie -widocznie dla niej moje kotki to maskotki ,zabawki
Szpilę można wetknąć ,gdy trafi się na podatny grunt- sky_fifi trafia kulą w płot
Prowokacja tego typu może mnie ubawić ,ale nie zdenerwować. Proponuję przemyśleć swoją strategię i wymyślić cos nowego,bo ta jest kompletnie nieskuteczna

Nie, anulka111, to nie tak.
Faktycznie zauważyłam Cię po raz pierwszy w wątku mirka_t i faktycznie z powodu Twoich wpisów tamże zwróciłaś moją uwagę. Jednak z przyczyn zupełnie innych, niż piszesz.
Któregos dnia, przeczytawszy kolejne wypowiedzi "drogich pań", w tym Twoje, postanowiłam przeczytać wszystkie wątki mirka_t od początku, żeby wyrobić sobie własne zdanie i własną opinię.
W pierwszych częściach wątku udzielałaś się Ty. Zapamiętałam Twój nick, bo nadużywałaś emotek typu: :1luvu: :D :ryk:.
Pisałaś głównie o smoczkach oraz o tym, jakie to koty są śliczne. Potem nastąpiła przerwa w wypowiedziach, a później pod Twoim nickiem zaczęły sie pojawiać wypowiedzi w stylu kompletnie innym. Kategoryczne, pouczające, strofujące, napastliwe, bez emotek.
I to właśnie przyciągnęło moją uwagę.
Weszłam więc w Twój wątek, żeby dowiedzieć się czegoś więcej o Tobie i może doczytać, co takiego sie stało, że nastąpiła taka zmiana. I ku mojemu zdumieniu zobaczyłam ZNOWU osobę z pierwszych wątków mirka_t. Osobę o stylu cukierkowo/landrynkowo/różowiutkim, aczkolwiek raczej sympatyczną. A jednocześnie w aktualnych wątkach mirka_t jakby pisała kompletnie inna osoba. Nawet pomyślałam sobie, że chyba użyczasz swojego nicka komuś zupełnie innemu.
To prawda, że Cię nie znam. Jak pisałam już wcześniej, moją opinię o Tobie wyrobiłam sobie na podstawie Twoich wpisów w tym wątku, jak również w innych. Czyli na podstawie tego, jak sama siebie przedstawiłaś.

A co do Twoich kotów - mają badania i szczepienia, czy nie?
Ryś ma (żeby mógł jeździć na wystawy), a pozostałe?

sky_fifi

Od: Czw gru 09, 2010 10:19

Post » Wto mar 01, 2011 15:13 Re: Gapusia,Smakusia,Gucio i Ryś cz. 5 od str44 wystawowe foty

Gosiak104 pisze:A kota to już mi się macać po pomponach nie chciało :twisted:

Nie macałaś po ex-jajkach? 8O Zgroza! To wogóle coś Ty tam robiła? :ryk:
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Wto mar 01, 2011 15:24 Re: Gapusia,Smakusia,Gucio i Ryś cz. 5 od str44 wystawowe foty

anulka111 pisze:
MariaD pisze::ryk: :ryk: :ryk:
Rozrywkowo się robi. Pisz sky-fifi, pisz. :lol:

Edit: chcesz wziąc na DT rasowce? Nie boisz się podejrzenia o kolekcjonerstwo rasowych? Oj, nieładnie, nieładnie. :ryk:

:ryk: Ja jestem dosc zajeta, to przynajmniej bedzie mial kto zabawiac bywalcow :lol:

Własnie widzę! Smakusie biorę! :twisted:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Wto mar 01, 2011 15:25 Re: Gapusia,Smakusia,Gucio i Ryś cz. 5 od str44 wystawowe foty

kotka doroty pisze::ryk: :ryk: :ryk:
Biorę Gucia i Smakusię :mrgreen:

Tylko nie mam zmywarki!Czy to mnie dyskwalifikuje jak bycie DT lub DS dla kociaków Anulki :strach:

A Ty tu co? Smakusia moja , jakbyś nie wiedziała. :twisted:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Wto mar 01, 2011 15:25 Re: Gapusia,Smakusia,Gucio i Ryś cz. 5 od str44 wystawowe foty

MariaD pisze:

Nie macałaś po ex-jajkach? 8O Zgroza! To w ogóle coś Ty tam robiła? :ryk:

:ryk: :ryk: :ryk: Odpoczywała po wysiłku fizycznym ,ktorym było noszenie Rysia plus zabawiala reszte kocialstwa :wink:

Zrobcie sobie liste kolejkowa do moich kotow....jakby co bedzie jak znalazl :ryk:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .

anulka111

Post » Wto mar 01, 2011 15:27 Re: Gapusia,Smakusia,Gucio i Ryś cz. 5 foty nowe od str20

vega013 pisze:
MariaD pisze:A serio - jesteś z Poznania, zaproś jakiegoś hodowcę do siebie, takiego co wystawia koty - niech obejrzy kotkę, niech Ci pokaże jak nauczyć ją trzymać,

:ryk: :ryk: :ryk: Próbowałam trzymać moje koty wystawowo (chciałam im zrobić efektowne fotki). Te na wystawie wyglądały efektownie. Moje natomiast... raczej smętnie, ze spuszczonymi główeczkami.

A moja-jedyna nadająca się ewentualnie, czasem się da trzymać, ale hmm...czasem. :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Wto mar 01, 2011 15:27 Re: Gapusia,Smakusia,Gucio i Ryś cz. 5 od str44 wystawowe foty

MariaD pisze:

Eeee, yyy, no ten tego, w sumie to nie wiem :lol: Jak się trafi następny raz to zmacam :mrgreen: worek pod brzuchem tyż, czy aby się nie wypełnia 8)
Ale za to widziałam książeczki zdrowia kotów (wszystkich trzech :twisted: ) niestety sky_fifi ale skanów nie miałam jak zrobić, aby zaspokoić Twoją ciekawość co do stanu zdrowia, szczepień i tym podobnych :P

Gosiak104

Od: Nie gru 18, 2005 10:36

Post » Wto mar 01, 2011 15:30 Re: Gapusia,Smakusia,Gucio i Ryś cz. 5 od str44 wystawowe foty

kotka doroty pisze:Że kołdra pomaga to ja wiem :lol:
Gorzej jak mnie panna dopadnie siedzącą sobie na kanapie i zupełnie bezbronną :mrgreen: Wtedy pozostaje złapac kotę odwróci ją brzucholem do góry i brzuchol wycałowac 8) zmyka po czymś takim aż furczy :ryk: :ryk: :ryk:

Ale co brzucholca wycałuję to moje :1luvu: :1luvu:

Te technikę mam opanowaną...tylko dotyczy nog Gucia -jak mam dosc mizianek wystarczy wycalowac jego nozki-zwiewa jakby go demony gonily......tylko kita taka jakas zadowolona jest widoczna z oddali :lol:

anulka111

Post » Wto mar 01, 2011 15:30 Re: Gapusia,Smakusia,Gucio i Ryś cz. 5 od str44 wystawowe foty

MariaD pisze:

Ukraść chciała niepostrzeżenie! :mrgreen: Pobawić się u siebie. :lol:
Obrazek
Obrazek

kalair

[poprzednia][następna]