Ciastek, Całusek i Mia. Moje TryKoty!Najnowsze zdj.str.96 :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 04, 2011 20:07 Re: Cookie & Bisou... życzymy szczęścia w Nowym Roku :)

Weihaiwej pisze:
sliver_87 pisze:a drapaczek śliczniutki, mnie tez sie on bardzo podoba. a koty może potrzebują czasu.. moje tez nie od razu intensywnie korzystały z drapaka. choc uczyłam od malutkiego Bombilcie.

Moje mialy do tej pory taki mały, niziutki - i chętnie z niego korzystały. Mam nadzieję, że z czasem go polubią :)
Mia, siedząc w klatce, jest miziakiem. Ale wiem, że musi tam posiedzieć dłużej, żeby efekt był trwały. Trochę mi jej żal, bo nie może biegać z chłopakami... A oni bez niej też jacyś markotni, widać teraz, jak dużo energii wprowadzała.

nie marzy Ci się jej zostawienie :) :1luvu:
Obrazek Obrazek

sliver_87

Od: Nie wrz 05, 2010 12:19

Post » Wto sty 04, 2011 20:59 Re: Cookie & Bisou... życzymy szczęścia w Nowym Roku :)

O kurde, cena drapaka mnie powaliła 8O ale w ogóle fajna stronka, będzie dobrym natchnieniem dla H jak wreszcie zacznie robić nasz drapak, a zacznie jak znajdzie do niego podstawę czyli jakiś wysoki drewniany kołek
Obrazek

Obrazek

shalom

Od: Pon wrz 06, 2010 22:14

Post » Wto sty 04, 2011 21:17 Re: Cookie & Bisou... życzymy szczęścia w Nowym Roku :)

sliver_87 pisze:nie marzy Ci się jej zostawienie :) :1luvu:

Marzyłoby mi się zostawienie i Mii, i Szelmy. Ale nie da rady obu... a o Mii myślę przyszłościowo 8) teraz się oswaja, leczymy katar, potem szczepienie... A czas będzie mijał. Może TŻ się przekona przez przyzwyczajenie ;)

Shalom, słupki tego drapaka wyglądają tak, jak takie wałki z grubej tektury, na jakie nawija się dywany, tkaniny. Owinięte sznurkiem sizalowym. Ciekawe, czy można by dostać coś takiego w jakimś Komforcie czy cuś - jak kartony w supersamie :P

Weihaiwej

Od: Pon maja 23, 2005 19:34

Post » Wto sty 04, 2011 22:03 Re: Cookie & Bisou... życzymy szczęścia w Nowym Roku :)

No to dałaś mi świetny pomysł, mój H ma dostęp do takich rzeczy, moze będą takie wałki, sizal da się gdzieś kupić, drapak byłby bardzo prosty w tym wypadku
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Wto sty 04, 2011 22:10 Re: Cookie & Bisou... życzymy szczęścia w Nowym Roku :)

shalom pisze:No to dałaś mi świetny pomysł, mój H ma dostęp do takich rzeczy, moze będą takie wałki, sizal da się gdzieś kupić, drapak byłby bardzo prosty w tym wypadku

O, to super! Trzeba tylko pewnie sprawdzić wytrzymałość takiej konstrukcji - ale te wałki są trudne do pokonania, ani je złamać, ani przeciąć.

Weihaiwej

Post » Wto sty 04, 2011 22:27 Re: Cookie & Bisou... życzymy szczęścia w Nowym Roku :)

Jak tylko jakiś dostanie to będziemy testować, dzięki za super pomysł :wink:
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Śro sty 05, 2011 11:49 Re: Cookie & Bisou... życzymy szczęścia w Nowym Roku :)

O mam taki sam transporter tylko mniejszy, mój kosztował 130zł.

A co do drapaków, mój kolega zrobił drapak z takich kartonowych słupków i wykładziny dywanowej, też się sprawdza :)

elu

Od: Czw kwi 15, 2010 18:44

Post » Śro sty 05, 2011 11:52 Re: Cookie & Bisou... życzymy szczęścia w Nowym Roku :)

shalom pisze:No to dałaś mi świetny pomysł, mój H ma dostęp do takich rzeczy, moze będą takie wałki, sizal da się gdzieś kupić, drapak byłby bardzo prosty w tym wypadku

Kolega kupił takie wałki, w conforamie czy castoramie (już nie pamiętam).

elu

Post » Śro sty 05, 2011 12:06 Re: Cookie & Bisou... życzymy szczęścia w Nowym Roku :)

Mój H może mieć za darmochę bo pracuje w takiej firmie. Też chcę zastosować wykładzine bo moje koty coś na sizal nie lecą, albo zrobie mieszany.
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Śro sty 05, 2011 12:25 Re: Cookie & Bisou... życzymy szczęścia w Nowym Roku :)

Moja kotka najbardziej leci na to
czym jest obita nowa kanapa :-)

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Śro sty 05, 2011 12:36 Re: Cookie & Bisou... życzymy szczęścia w Nowym Roku :)

Moje na obicie krzeseł, dywan wykładzinowy a Konanek ostatnio na swoją wycieraczkę przy kuwecie :lol: uwielbia ją drapać i mnie to cieszy, jeszcze go zachęcam :lol: a Frejcia uwielbia frotowe prześcieradło, dlatego mamy już dużo frędzelków :lol:
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Śro sty 05, 2011 13:54 Re: Cookie & Bisou... życzymy szczęścia w Nowym Roku :)

shalom pisze:Moje na obicie krzeseł, dywan wykładzinowy a Konanek ostatnio na swoją wycieraczkę przy kuwecie :lol: uwielbia ją drapać i mnie to cieszy, jeszcze go zachęcam :lol: a Frejcia uwielbia frotowe prześcieradło, dlatego mamy już dużo frędzelków :lol:

Nasze na tapetę, tapczan, dywanik na którym stawiamy buty, mężowe buty, tapicerkę na drzwiach i prześcieradła które już są całe w dziurkach :D no i od czasu do czasu na drapak ;) Acha, Tigerek jeszcze uwielbia drapać ramę łóżka i komodę ;)

elu

Post » Śro sty 05, 2011 15:41 Re: Cookie & Bisou... życzymy szczęścia w Nowym Roku :)

nasze lubia drapac stara kanape, prześcieradło frotowe- plecak M.ojego i drapak oczywiscie..
Obrazek Obrazek

sliver_87

Od: Nie wrz 05, 2010 12:19

Post » Śro sty 05, 2011 15:51 Re: Cookie & Bisou... życzymy szczęścia w Nowym Roku :)

Zapomniałam, faktycznie moje też lubią drapać plecak H :D
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Śro sty 05, 2011 17:51 Re: Cookie & Bisou... życzymy szczęścia w Nowym Roku :)

Ha ha, moje drapią torbę podróżną, torbę na laptopa i plecak TŹ-ta :)
Do tej pory z chęcią używały małego sizalowego drapaka, Cookie juz załapał, że na dużym też się da ostrzyć pazury - ale nie łapie, jak ma przeskakiwać z górnej platformy na dolną albo wejść do "rury". Bisou woli tapicerkę krzeseł :twisted: Mia też!

Weihaiwej

[poprzednia][następna]