Wszystkie koty jamnika Melona VII- o żeż MIAUWA!!!

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Nie sty 19, 2014 15:22 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- Maksio Kura. HURRRA!!

A jakby nie Maurycy to chyba Leosia z Michasią wciąż czekają? Kolegę trzeba przekonać, że najlepiej mieć dwa persy. Co prawda ostatnio nie było info o dziewczynach, ale chyba oznacza to, że wciąż mieszkają w fundacji? Zawsze jednak są w gorszej sytuacji niż Maurycy.
A propos - co u Felicji? Zrobiła jakieś postępy kuwetowe?
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Nie sty 19, 2014 15:28 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- Maksio Kura. HURRRA!!

W koncu obejrzalam Maksia Kure
Udalo sie na komorce,jedno zdjecie tylko weszlo
Drugie wybilo
PIekny, to spojrzenie blyszczy w nim inteligencja
:)
Obrazek Ziva znalazla dom :)

Obrazek

Jeep wywalony na dzialki prosi o pomoc!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... #p10630944

fenek_k

Od: Pt kwi 09, 2010 8:29

Post » Nie sty 19, 2014 16:14 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- Maksio Kura. HURRRA!!

Po kolei: Neigh- a mówiłam ,że mam interesującą paranoję?
MÓWIŁAM!
A jak ja mówię to (czasem) tak jest:)
Najbardziej mi się podoba jednak ,że w kwestii czytania tegoż wątku przez Przyszłe Laureatki Pewnej Znanej Powszechnie Nagrody to ,iż co jakiś czas któraś z tych Wielce Szanownych Matron nie wytrzymuje i albo mnie tu napomina, albo wpisuje się jak gdyby nigdy nic a czasem CHCE SIĘ ZAPRZYJAŹNIĆ.
Kiedyś Jedna z Nich napisała z całą mocą ,że ona tu MUSI pisać bo MUSI mi pomóc.
To się jednak nazywa poświęcenie!
Chore...
A może nie? Może one mnie po prostu, po wielkiemu prostu OGROMNIE UWIELBIAJĄ??
Przecież zrobić komuś kosmiczną awanturę, na skutek której omal nie zamknięto kilku niezbędnych kociarzom wątków o leczeniu (a nich tam cukrzycowe koty wymrą, ale niech Kotkins NIE LECZY na wątku!!) , wyczyszczono li , tylko i jedynie MOJE wpisy na wątku grzybiczym z schematami leczenia tej jakże niebezpiecznej choroby ( a pozostawiono takie, nie moje bynajmniej np. "podaj krople walerianowe , ja tak zrobiłam a gżybica znikła"- tu ukłony dla Ulubionej Moderatorki!), a potem się wpisać na jego wątku "interferon działa inaczej ...itd...itp."- to jednak DOSYĆ DZIWNE, prawda?
Jakby się było dobrą , życzliwą koleżanką???
No zwyczajnie się LUBIMY, pomagamy sobie na co dzień a to niedoszłe utopienie mnie w łyżeczce wody to były takie ot- żarty?
NIE ROZUMIEM Tych Pań.

Po drugie- RAZ NA ZAWSZE:
zamieszczanie wszelkie linków, ogłoszenia, zdjęcia i w ogóle wszystko na temat potrzebujących kotów, psów, żab, myszy, kanarków oraz królików , krokodyli i innych biedaków, w tym ludzkich - jest tu MILE WIDZIANA.
Nikt nie zostanie poszczuty, wyrzucony ani niemile widziany.
Przeciwnie- pokazujcie koty, proszę bardzo, tak znalazły domy liczne zwierzęta - ktoś zobaczył, komuś powiedział, inny się zakochał...i już!
W przeciwieństwie do Miłych Pań , które mnie kiedyś od czci i wiary odżegnywały bo zamiast ogłaszać pewnego kota szukałam mu domu po znajomych (z skutkiem bardzo dobrym- kot ma fajny dom) uważam ten sposób za bardzo dobry.
Dlaczego?
Bo minimalizuje ryzyko ,że się domowi odwidzi , bo znajomi w razie problemów zadzwonią po radę a nie wyrzucą w środku lasu...bo znajomych ZNAMY i wiemy mniej więcej czego się po nich spodziewać.
Zatem piszcie , nikogo miłego i życzliwego stąd nigdy nie wyrzucę.

Po trzecie : Aniu, Leosia została wyadoptowana. Michasia nie.
Przydałby się DT...
Felicja ma zespół tzw. "ogona końskiego"- uszkodzenie miednicy, najpewniej uraz spowodował trwałe uszkodzenie unerwienia pęcherza. Była na konsultacji u dr Uznańskiej.
Nie można zatem Felicji nauczyć korzystania z kuwety, bo ona nie do końca kontroluje oddawanie moczu.
Nic już nie można zrobić, to stary uraz.
Zapewne dożyje swoich dni u Kaśki...
Mam mieszane uczucia co do jej eutanazji, choć Kasia utrzymuje ,że póki je i jest szczęśliwa nie widzi powodu.
Cóż- pewnie ma rację...

P.S. Od siebie dodam ,że przyszło mi coś na myśl.
Otóż są na świecie choroby , których lekarze wyleczyć nie potrafią.
Niektóre z nich są widoczne- np. choroby skóry, okaleczenia, albo niepełnosprawność fizyczna.
Czasem powodują czyjąś śmierć ...
I wiecie, większość normalnych ludzi jeśli już kogoś wini to tylko los.
Ale nie wszyscy tak mają.
Są tacy, którzy winią LEKARZY.
Mam łuszczycę? Bo mnie ŹLE leczyli!
Ojciec umarł na nowotwór? Lekarze się nie starali, umarł z zaniedbania!
Musze używać kul żeby się poruszać? Lekarze schrzanili sprawę, mogłabym skakać gdyby nie lekarze...!

Ważne żeby był winny i żeby mieć go gdzie zwalczać.
To daje poczucie JAKIEJŚ kontroli.
Jest wróg , jest kogo zwalczać, jest po co żyć.
A ja jestem tu taka dostępna...

Cóż- nie ma to nic wspólnego z moralnością czy normalnością.
Raczej czysto ludzkie jest i współczuć należy...

Wróćmy może do kotów c'nie? :mrgreen:
Ostatnio edytowano Nie sty 19, 2014 18:58 przez kotkins, łącznie edytowano 1 raz

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Nie sty 19, 2014 16:15 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- Maksio Kura. HURRRA!!

Czy umiecie może wklejać ZDJĘIA a nie linki do zdjęć w Imageshacku??
Mnie się nie udaje, byłaby wdzięczna za podpowiedź!
Zmienili go idiotycznie...

kotkins

Post » Nie sty 19, 2014 16:33 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- Maksio Kura. HURRRA!!

kotkins pisze:Czy umiecie może wklejać ZDJĘIA a nie linki do zdjęć w Imageshacku??
Mnie się nie udaje, byłaby wdzięczna za podpowiedź!
Zmienili go idiotycznie...

Tu wklejać?
Wystarczy jak piszesz posta skopiować go sobie, wcisnąć z przycisków pod tytułem wiadomości: Img
i tam wkleić skopiowany wcześniej link.
Pokaże się zdjęcie.

Rzeczywiście durnowato to zmienili.

PS: W pełnej odpowiedzi tak wstawiamy zdjęcia, w szybkiej odpowiedzi pod tematem się nie da.

kfiatek 1983

Od: Wto paź 04, 2011 22:15

Post » Nie sty 19, 2014 16:53 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- Maksio Kura. HURRRA!!

tu jest dobra instrukcja wstawiania zdjęć
viewtopic.php?f=5&t=36202
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Nie sty 19, 2014 17:35 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- Maksio Kura. HURRRA!!

Imageshack został zmieniony.
W zdjęciu można kliknąć ikonkę, nie widzę tam Img.
Gdzie się ona znajduje?

Bardzo jestem wdzięczna za instrukcję do nieistniejącej już formuły Imageshacka , ale pozwolę sobie zauważyć ,że jest ona JAKBY bezużyteczna obecnie...

kotkins

Post » Nie sty 19, 2014 17:48 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- Maksio Kura. HURRRA!!

Ja wstawiam z fotosika, ale też ostatnio mieli.....
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Nie sty 19, 2014 18:15 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- Maksio Kura. HURRRA!!

kotkins - podejście Kaśki że "póki je i jest szczęśliwa nie ma podstaw do uśpienia" jest bardzo rozsądne. Mam jako tymczaskę (też pewnie wieczną) Fionkę, którą trzeba odsikiwać i odkupkowywać - ofiarę zabaw dzieciarni (?). Generalnie cieszy się życiem i nie przejmuje faktem, że potrzebuje do załatwiania podstawowej było nie było potrzeby człowieka - skoro nie da się tego zmienić, akceptuje ten fakt i nie widać, by z tego powodu jakoś cierpiała fizycznie czy psychicznie. Jest jednym z najradośniejszych i najżywotniejszych kotów z jakimi miałam do czynienia - dlatego wiem, że jak długo nie wiąże się to z fizycznym cierpieniem zwierzęcia, warto dawać szansę takim kotom :ok: . One skrzętnie ją wykorzystują :D .

A Img jest na miau - na pasku nad wiadomością masz ten przycisk. Jak wkleisz link pobrany z imageshacka pomiędzy te znaczki, które pojawią się w wiadomości: - wszyscy odwiedzający wątek zobaczą po prostu zdjęcie :ok: .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Nie sty 19, 2014 18:18 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- Maksio Kura. HURRRA!!

kotkins pisze:Imageshack został zmieniony.
W zdjęciu można kliknąć ikonkę, nie widzę tam Img.
Gdzie się ona znajduje?

Bardzo jestem wdzięczna za instrukcję do nieistniejącej już formuły Imageshacka , ale pozwolę sobie zauważyć ,że jest ona JAKBY bezużyteczna obecnie...

nawet nie zauważyłam, że się zmienił
więc tak
jak wejdziesz na swój profil to wysoko po prawej masz w czarnym prostokącie uploaded - klikasz otwiera się okno
po lewej stronie okna u góry masz w czarnym prostokącie browse & upload - klikasz
otwiera się mój komputer wybierasz zdjęcie i klikasz
się ładuje
jak Ci się załaduje to po lewej masz select type - wybierasz forum i w okienku na środku pojawia się adres
kopiujesz adres i wklejasz
Obrazek
nowością jest to ze jednocześnie możesz załadować parę zdjęć, linki wskakują w okienko jeden pod drugim i wkleić wszystkie razem
masz jeszcze przycisk wyboru wielkości select size
to wyżej jest wielkości 800x600
to jest wielkości small
Obrazek
wybierasz zdaje się przed wyborem zdjęcia do wgrania

edit
rozmiar możesz zmieniać po wgraniu zdjęć
Ostatnio edytowano Nie sty 19, 2014 18:35 przez dalia, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

dalia

Post » Nie sty 19, 2014 18:34 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- Maksio Kura. HURRRA!!

Alienorku, dzięki - ja mam zawsze wątpliwości etyczne.
Oczywiście nie uśpiłabym Lalka z powodu oka, które mu usunięto.
Lalkowi to troszkę przeszkadza, bardziej mu jednak przeszkadza to ,że drugie źle widzi.
Aczkolwiek Lal jest szczęśliwym kotkiem, no i łakomym.

Do momentu wrzucenia zdjęć na mój Imgashack wszystko jest ok.
To robię bez problemu.
Klikając w ikonkę pod zdjęciem, które chcę wrzucić mam na górze dwa linki. Kopiuję jeden- sam link mi się włącza. Z drugim jest identycznie.
Img kliknęłam , w podglądzie mam nadal linki.
Co robię źle?

kotkins

Post » Nie sty 19, 2014 18:45 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- Maksio Kura. HURRRA!!

Kotkins jeśli masz już zdjęcia na image to klikasz na te kreseczki na dole po prawej i otwiera sie okienko
na samej górze masz na białym tle "get image size ..." klikasz na to
otwiera się okienko wyboru - wybierasz rozmiar i forum, kopiujesz pojawiający się link w okienku dużym i masz
Obrazek

edit
nie klikaj na linki tylko na to białe pole nad linkami
Obrazek

dalia

Post » Nie sty 19, 2014 19:04 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- Maksio Kura. HURRRA!!

Obrazek

To pierwszy dokument z rozliczeń Neigh (zmniejszyłam link, bo zaraz będzie to Moje Ulubiona Moderatorka...)
Tu jest opis zabiegu.

Dotyczy oczywiście Maurycego.
Ostatnio edytowano Nie sty 19, 2014 19:16 przez kotkins, łącznie edytowano 2 razy

kotkins

Post » Nie sty 19, 2014 19:08 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- Maksio Kura. HURRRA!!

Paragon za wizytę zdaję się:

Obrazek

I opis:

Obrazek

kotkins

Post » Nie sty 19, 2014 19:15 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- Maksio Kura. HURRRA!!

A tu dowód zapłaty za zabieg:

Obrazek

kotkins

[poprzednia][następna]