ALA,KROPKA I PUSIA

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 12, 2013 20:56 Re: Kropka i Ala-nasza historia str 41 i 42 DUŻO ZDJĘĆ :)

!!!!!!!!

Dzisiaj wracałam z moją mamą z Tesco.I po drosze ( gdzieś 8min od naszego domu ) małą kotkę około 2-3 miesięczną.
Siedziała obok krzaków a dalej stał dorosły kot ,chyba jej matka.Jednak zdecydowałyśmy się ją zabrać do domu.Przez całą podróż grzecznie siedziała na moich rękach a pod koniec zaczęła mruczeć.Dałyśmy jej kocyk w pokoju,kuwetę i jedzonko.Wszystko ślicznie zjadła i wypiła a potem poszła spać.Po godzinie sama zeskoczyła z łóżka i załatwiła się.Jest bardzo kochana i pięknie mruczy , dostała imię Pusia :1luvu: :1luvu:
Jednak jest jedno '' ale'' Raczej ma koci katar :placz: Zaczęła teraz kichać i ma ciepłe dość uszy i główkę.Jutro jedziemy z nią do naszego weta.Dobrze ,że teraz zostałą zabrana bo na dworze coraz zimniej plus koci katar i byłą by tragedia.Mam nadzieję ,że wyzdrowieje szybko i nasze kotki ją zaakceptują.
Nie jest dzika,dała sie od razu zabrać na ręce ,może ktoś ją dokarmiał z mamą ale nikt nie zabrał do domu :evil:
Mam nadzieje ,że nie am rodzeństwa.Teraz trzeba czekać by została wyleczona i polubiła się z dziewczynkami.
Jak napisałam o tym do mojej siostry to odpisała tylko jedno : głupota
Z jednej strony to troszkę prawda bo trzeci kot ale trzeba jej pomóc.Jest mała a my mamy jeszce miejsce dla kolejnego kotka.Tylko teraz ta wiadomość chodzi mi po głowie i mam mętlik.W sumie to nie wiem dla czego ,tak jakoś dziwnie.Może dla tego ,ze się przejmuję jej zdrowiem bo jest taka malutka i już ma KK a za tydzień w sobotę sterylka Kropki.Muszę być teraz dobrej myśli i wierzyć ,ze na święta będę z 3 kotków i wszystkie zdrowe :)

Pierwsze zdjęcia maleństwa :1luvu:

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=158213]Obrazek

Marcyśka

Od: Nie lut 17, 2013 19:17

Post » Czw gru 12, 2013 20:59 Re: Kropka i Ala-nasza historia str 41 i 42 DUŻO ZDJĘĆ :)

Mamusiu jaka piękna!
Nie słuchaj siostry, zrobiłaś sobie najwspanialszy prezent na święta, tylko maleńką wyleczyć i będzie super!
Bardzo się cieszę, uratowałaś jej życie :1luvu:
Jak ją nazwiesz?

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Czw gru 12, 2013 21:00 Re: Kropka i Ala-nasza historia str 41 i 42 DUŻO ZDJĘĆ :)

Malutka śliczna jest! :1luvu:
Za szybkie wyzdrowienie :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Czw gru 12, 2013 21:03 Re: Kropka i Ala-nasza historia str 41 i 42 DUŻO ZDJĘĆ :)

Dostała imię Pusia bo ma taką śliczną mięciutką sierść :1luvu:
Dzięki za wsparcie bo serio na wiadomość po głowie mi sie kręci i jeszcze tan KK i mi się nei wiem dla czego po prostu płakać się.Strasznie dziwne... :strach:

Marcyśka

Post » Czw gru 12, 2013 21:04 Re: Kropka i Ala-nasza historia str 41 i 42 DUŻO ZDJĘĆ :)

Pusia :1luvu:
KK wyleczysz szybko, Maleńka będzie miala teraz dobrą opiekę i szybko dojdzie do siebie :1luvu:

Spilett

Post » Czw gru 12, 2013 21:18 Re: Kropka i Ala-nasza historia str 41 i 42 DUŻO ZDJĘĆ :)

Jaka przecudowna Pusia :1luvu: Ale macie z mamą dobre serduszka!

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

Post » Czw gru 12, 2013 21:33 Re: Kropka i Ala-nasza historia str 41 i 42 DUŻO ZDJĘĆ :)

ona ma więcej niż 3 miesiące, wiem , bo akurat mam takie prawie 3 miesieczne maleństwa i są mniejsze od Pusi
za wyzdrowienie :ok:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Czw gru 12, 2013 22:11 Re: Kropka i Ala-nasza historia str 41 i 42 DUŻO ZDJĘĆ :)

mir.ka pisze:ona ma więcej niż 3 miesiące, wiem , bo akurat mam takie prawie 3 miesieczne maleństwa i są mniejsze od Pusi

No na pewno to 2 miesięcy nie ma ale tak do 5 no spokojnie :ok:

Marcyśka

Post » Czw gru 12, 2013 23:06 Re: Kropka i Ala-nasza historia str 41 i 42 DUŻO ZDJĘĆ :)

Marcyśka pisze:
mir.ka pisze:ona ma więcej niż 3 miesiące, wiem , bo akurat mam takie prawie 3 miesieczne maleństwa i są mniejsze od Pusi

No na pewno to 2 miesięcy nie ma ale tak do 5 no spokojnie :ok:

najlepiej zajrzeć do pysia na ząbki - jak wymienia mleczne na stałe, to ma ok. 5 miesięcy, z resztą weterynarz Wam powie ;)
śliczna jest :)

michalinadzordz

Od: Nie wrz 25, 2011 9:24

Post » Pt gru 13, 2013 10:50 Re: Kropka i Ala- nasz nowy gość Pusia

O, widzę Pusielda w tytule! Super :1luvu:

Spilett

Post » Pt gru 13, 2013 13:01 Re: Kropka i Ala- nasz nowy gość Pusia

Jaaaaka cudna! :1luvu:

Koci katar w domowym cieple się szybko leczy, nie masz się czym przejmować. Ciepło, Twoja opieka, regularne jedzonko i leki zdziałają cuda :1luvu:

Siostrą się nie przejmuj - skoro miałyście możliwość wziąć jeszcze jednego kociaka, to czemu nie? ;)
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Od: Nie lip 21, 2013 13:10

Post » Pt gru 13, 2013 18:37 Re: Kropka i Ala- nasz nowy gość Pusia

Dzisiaj byłam u weta z Pusią.Okazało się ,że ma w uchu świerzba.Lekarz wyczyścił jej uszka i dostała specjalną maść.W poniedziałek przyjdziemy znowu na wizytę i wtedy resztę się zobaczy,na razie skupiamy się na uszkach.
Pusia jest cudowna :1luvu: :1luvu: Przez całą noc mruczała, już bawi się zabaweczkami i ma duży apetyt :ok:
Zostaje an 100% jest taka kochana :ryk: Niestety drogie leczenie u weta :( Ale czego się nie robi dla zwierzaka :mrgreen:

Dzisiaj tez zrobiłam zakupy na zooplusie.Są naprawdę MEGA 8O Dla maleństwa został zamówiony zestaw ze Smilla Kitten czyli sucha karma,mokra i śliczne pomarańczowe legowisko dla juniorków :ryk: :ryk: Specjalnie dla Kropci i Alci jest zamówiona karma sucha 2kg Royal canin sterill i 48 puszek Gourmet gold. Dodatkowo będą jeszcze smakołyki na sierść ,żwirek Benek zielony las i żwirek silikonowy z kuwetą dla maleńkiej :mrgreen: Tutaj zakupy też wielkie i drogie po ponad 200zł ale to taki już prezent świąteczny :ryk: Dla mnie największy prezent i najcudowniejszy to Pusia tak samo dla Pusi miły i kochany ciepły dom.Tylko ,żeby każdy kotek mógł taki dostać :(
Dzisiejsze zdjęcia Pusi :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Marcyśka

Post » Pt gru 13, 2013 18:59 Re: Kropka i Ala- nasz nowy gość Pusia

śliczna :1luvu:
a na ile ją ocenił weterynarz? pytałaś ile moze mieć?
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Pt gru 13, 2013 19:04 Re: Kropka i Ala- nasz nowy gość Pusia

mir.ka pisze:śliczna :1luvu:
a na ile ją ocenił weterynarz? pytałaś ile moze mieć?

Dzisiaj zajęliśmy się uchem i nic o tym nie wspominał

Marcyśka

Post » Pt gru 13, 2013 19:06 Re: Kropka i Ala- nasz nowy gość Pusia

ja jak chodzę ze swoimi to muszę o wszystko wypytać, nawet proszę o ważenie, żeby wiedzieć jak przybierają
Obrazek

mir.ka

[poprzednia][następna]