Moderator: Estraven

Odnośnie piątkowych wydarzeń mam wiele przemyśleń. Piszę je bardziej dla siebie, ale jak ktoś z nich skorzysta, będzie fajniekiche_wilczyca pisze:Aguś, nie ma znaczenia czy uratowało się jedną bidę, cały miot, czy kilkadziesiąt bid. Liczy się sam fakt
i miał szczęście, że go usłyszałaś i zabrałaś... powinien się nazywać Szczęściarz pozytywka pisze:i zdjęcia pamiętam, chociaż wolałabym zapomnieć[/size]
Tak, racja, żyje się ciężko, ale staram się nie zwariować (z moją wrażliwością byłoby szybkopozytywka pisze:codzienny kontakt ze zwierzęciem niesamowicie wyostrza zmysły, uwrażliwia i sprawia, że człowiek poszukuje informacji
(ale też sprawia, że ciężej się żyje z całym tym bagażem świadomości na plecach)
A ja wciąż się zastanawiam nad schroniskami... to aby na pewno dobro dla zwierząt?...gpolomska pisze:I codzienny kontakt pokazuje, że koty czasami jednak potrzebują znacznie bardziej naszej pomocy niż by się to wydawało; wiele osób uważa, że kot sobie na ulicy poradzi - nawet taki, który był w domu, bo przecież to zwierze i instynkt ma; ale po uświadomieniu widzą, że koty by sobie poradziły bez nas, gdybyśmy w ich świat nie zaingerowali, a jednak to my zabraliśmy im tereny łowieckie, to my zabieramy je jako kociaki - czasami sieroty, których matka nie zdążyła wielu rzeczy nauczyć itp.
Mama nie weźmie maluszka.gpolomska pisze:Super, gdyby Twoja mama wzięła maluszka.
Wybacz, zapomniałam wziąć aparat i poprosić przechodnia o zrobienie zdjęćdite pisze:Ooooo! Jaki fajny malec! szybeńko, wspaniale, że mu pomogłaś! A do tego w czerwonej sukience, na kolanach, pod samochodami, paryski szykCzy są zdjęcia?

Miejmy nadzieję, że w dobie wszechobecnych aparatów fotograficznych jakiś przechodzień lub poduszkowiec uwiecznił Twoje wygibasy.szybenka pisze:dite pisze:
Ooooo! Jaki fajny malec! szybeńko, wspaniale, że mu pomogłaś! A do tego w czerwonej sukience, na kolanach, pod samochodami, paryski szyk Czy są zdjęcia?
Wybacz, zapomniałam wziąć aparat i poprosić przechodnia o zrobienie zdjęć

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 21 gości