Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 23, 2012 11:10 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - w czwartek wielki dzień

Tak wiem, bo wczoraj zawieźliśmy mu kuwetę i worek żwirku dla Matwieja...
a on pyta... I co mam potem z tym żwirkiem zrobiić, wyrzucić?
- Nie, zostaw, (mówi żona), co będzie jak będziesz wiózł kolejne koty...

Niestety mają kilkumiesięczne dziecko i kota umieścili tak, żeby dziecka w nocy nie obudził... a Matwiej bardzo rozpaczał :oops:

Dziękuję bardzo Ewo za pomoc.

Mogę teraz zająć się Maurycym...
Niestety jak wróci Renifer... czeka nas następne molestowanie chorego kota :oops:

Dobrze, że Matwiej dotarł....

On infekcję ma nadal, nie tylko w nochalu, także w oczkach...

Biegnę do choraczków maurycaczków.
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Czw lut 23, 2012 11:12 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy-u ewar czeka na odbiór DS

Ewuniu raz jeszcze dziękuję.
On jest taki proludzki....

Ja nie nadaję się do tej kociej obsługi.
Z jednej strony mam słaby charakter i one to wiedzą, wymuszają na mnie co chcą.
Z drugiej strony jestem sercopękacz...

On się na pewno cieszy, że dotarł do domku ale to już fafnaste miejsce w jego podróży :oops:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Czw lut 23, 2012 11:13 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy-u ewar czeka na odbiór DS

Zosiu, ogromne dziękuję za to co zrobiliście z Reniferem dla Matwieja :1luvu: Znam Matwieja tylko wirtualnie, ale tak bardzo mi na nim zależy :oops:

Przesyłam głaski dla Maurycego :kotek:
po_prostu_kaska

Post » Czw lut 23, 2012 11:23 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy-u ewar czeka na odbiór DS

Kot jest bardzo fajny, bardzo grzeczny, kapitalnie bawi się piłeczką. Właściwie to odbijaliśmy ją. Teraz położył się w tekturowym pudełku, nie wiem dlaczego, ale koty bardzo je lubią.Troszkę znowu podjadł, tak na raty, widocznie zatkany nosek mu przeszkadza.Sierść ma wygryzioną w kilku miejscach, musi go swędzieć, przyznaję.Nie jestem wetem, ale na moje wyczucie dosyć tych antybiotyków.Kot jest dorosły, jego organizm powinien już sam się zacząć bronić, a tak tylko się wyjaławia.Błędne koło.
Aha, ponoć jest kotem miauczącym, ale ja jeszcze tego nie słyszałam, były jednak "całuski", barankowanie, tak jak powinno być w przypadku szczęśliwego kota.
Zosiu, co z tymi kroplami????
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Czw lut 23, 2012 11:25 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy-u ewar czeka na odbiór DS

Zosieńko odpocznij troszkę.Cieszę się ,że Matwiej już u Ewy a wieczorkiem będzie już w swoim własnym domku.Jesteście wszyscy wspaniali,dziękuję. :1luvu:
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Czw lut 23, 2012 11:26 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy-u ewar czeka na odbiór DS

no nie wytrzymam - dzwonię!
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Od: Nie wrz 12, 2010 10:38

Post » Czw lut 23, 2012 11:28 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy-u ewar czeka na odbiór DS

ewexoxo pisze:no nie wytrzymam - dzwonię!

Ty tam pracuj i pieniążki zarabiaj na karmę i inne rozpieszczacze dla kociastego :mrgreen:
Matwiej się urlopuje u ewar i spokojnie czeka :ok:
po_prostu_kaska

Post » Czw lut 23, 2012 11:28 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy-u ewar czeka na odbiór DS

ewexoxo pisze:no nie wytrzymam - dzwonię!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

horacy 7

Post » Czw lut 23, 2012 11:34 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy-u ewar czeka na odbiór DS

Ewuniu, lekarz mówił, żeby nadal zakraplać, bo zapalenie spojówek trwa.

Co do podawania antybiotyków...
Tylko weterynarz może podjąć decyzję.
A infekcja trwa.

Matwiej bardzo lubi piłeczki.
Ja mu tam podesłałam filcowe kulki, bardzo, bardzo mu się podobały....
Możesz mu wyciągnąć z jedną.
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Czw lut 23, 2012 11:55 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy-u ewar czeka na odbiór DS

Wyciągnęłam, pobawiliśmy się. Rozmawiałam z Eweliną, już się umówiłyśmy i w ogóle jest wszystko OK. Naprawdę już z górki, Matwiej sobie odpoczywa, leży w tym pudle tekturowym, co chwilę podjada odrobinkę. Jest kochany, grzeczny, puchaty i bardzo proludzki.Proszę wszystkich o uspokojenie się, naprawdę nie widzę żadnych powodów do niepokoju.

ewar

Post » Czw lut 23, 2012 12:03 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy-u ewar czeka na odbiór DS

Ja spokojna jestem :lol:Cieszę się bardzo ,że jeden z moich schroniskowych ulubieńców ma wspaniały dom.

horacy 7

Post » Czw lut 23, 2012 12:07 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy-u ewar czeka na odbiór DS

Teraz Matwiej się wylizuje.Parę zdjęć, byle jakich, ale na dowód, ze jest u mnie.Zrobiłam też zdjęcia tych łysych miejsc.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek-taka trochę żaba, prawda? :P

ewar

Post » Czw lut 23, 2012 13:01 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy-u ewar czeka na odbiór DS

ja już się nie mogę doczekać i chyba gdyby nie praca to pewnie rozmawiałybyśmy do wieczora ;-)
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Od: Nie wrz 12, 2010 10:38

Post » Czw lut 23, 2012 13:08 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy-u ewar czeka na odbiór DS

Matwiej nie przepada za obcinaniem pazurków, ale i tak je trochę skróciłam, została mi prawa tylna łapka, bo robię to na raty, żeby go nie stresować.Kot czuje się dobrze, łazi po meblach, był na kuchennym parapecie i wyglądał przez okno.Parapet ma tak z 5 cm szerokości, ale jakoś dał radę 8O Bardzo chciałby zaprzyjaźnić się z moimi kotami, wciąż oglądają się przez kratkę w drzwiach.Matwiej psika, ma zatkany nosek, słychać wyraźnie, kiedy coś wącha, że mu tam coś churchocze.Ewelina da sobie z tym radę, jestem pewna.Wchodzę co chwilę do kuchni i jak na razie nie wylizuje się, zrobił już toaletę i może uznał, że wystarczy?
Ewelina, pogadamy, jak przyjedziecie :lol:

ewar

Post » Czw lut 23, 2012 13:09 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy-u ewar czeka na odbiór DS

Cały czas wam kibicuję. Dobrze, że Matwiej znalazł taki domek, to dodaje sił, których Basi czasem może braknąć.
,,W sztuce tracenia nie jest trudno dojść do wprawy (. . .)" Elizabeth Bishop

marta-po

Od: Pon sie 15, 2011 17:19

[poprzednia][następna]