Koć&Pluszon i Puć 15. P.C. available! Komunikat

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 19, 2012 10:46 Re: Koć&Pluszon i Puć 15. Krulas i Bratka w jednym stały dom

małgorzata.t pisze:Krulik jęczała całą noc...

A co miała nie jęczeć? Trzy zonki ją spotkały
redaf pisze:...
Najpierw go zua Aleba odłowiła. Zonk pierwszy.
Potem go na TDT do domu złego przekazała. Zonk drugi.
Teraz trafił w miejsce, gdzie koty kotom są wilkami. Zonk trzeci.
...

to musiała jakoś odreagować Obrazek
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Pon mar 19, 2012 10:52 Re: Koć&Pluszon i Puć 15. Krulas i Bratka w jednym stały dom

No tak, Bratka za długo nie mogła się nacieszyć byciem jedynaczką :twisted:

Redafie, powiedz, jak takie fajne domki znajdujesz? Bo to już kolejny do rzeczy :D (wczoraj znów usłyszałam pytanie, czy rudym się ktoś interesuje :? )
Obrazek "Mój dom murem podzielony..."

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Pon mar 19, 2012 10:54 Re: Koć&Pluszon i Puć 15. Krulas i Bratka w jednym stały dom

małgorzata.t pisze:...da nam się wyspać...

A nie mówiłam, że będą Wam potrzebne zatyczki do uszu? 8)

Wprawdzie miałam na myśli to, że Bratulinka powita młodą swoim zwyczajowym przerażającym wyciem - tak jak w Dzikunowie ustalała międzykocie stosunki z pobratymcami...
No i wyszłam na paranoika, który oczernia kocią damę. :roll:

Krulas jest gaduła.
Szczerze mówiąc - brakuje mi tego jej gadulenia.
I tupotu małych łapek przy każdym otwieraniu lodówki...
Kiedy myłam i odstawiałam do szafki jej miseczkę czułam się byle jak.
Mam nadostrą postać "syndromu opuszczonego gniazda" :oops:
Obrazek

redaf

Od: Śro sty 25, 2006 21:32

Post » Pon mar 19, 2012 12:20 Re: Koć&Pluszon i Puć 15. Krulas i Bratka w jednym stały dom

redaf pisze:Kiedy myłam i odstawiałam do szafki jej miseczkę czułam się byle jak.
Mam nadostrą postać "syndromu opuszczonego gniazda" :oops:

Biedna jesteś.

A wiesz, że jak jeszcze Krulik nie trafiła do Ciebie, pomyślałam sobie o Pucionku jako o dodatku do Bratki. Nawet coś tam chciałam napisać, ale dałam spokój z aluzjami.
Poza tym Puć, jak czytam, to Mamisyn. I tak ma być. :wink:
Fajni ludzie trafili się Bratce i Krulikowi. Wzorcowi. :wink:
Feebee

Post » Pon mar 19, 2012 12:50 Re: Koć&Pluszon i Puć 15. Krulas i Bratka w jednym stały dom

Feebee pisze:Wzorcowi. :wink:

Ale deczko niewyspani :twisted:

Kruliś został adoptowany we wtorek 31 stycznia mniej więcej o 23.00.
Tego dnia Nowożeńcy przyszli zobaczyć odłowioną na ich zamówienie dziką działkunkę.
Bratulię de Taras.
Przywitali się z panną i usiedli na pogaduchy.
Wtedy napadł ich Krulas i zażądał zabawiania machaniem myszą na wędce.
Poszli sobie, a po dwóch godzinach zadzwoniła Gosia.
Że Tomek koniecznie chce też małą piekielnicę. 8)

Przeczekali kolejne tygodnie antybiotykoterapii.
Nie przestraszyli się tego, że krulisiowe płucka są takie jakie są i lepsze nie będą.
A teraz się nosami podpierają po nieprzespanej nocy. :roll:

Apdejcik: przed godziną Bratulinka podeszła do Krulasa i go dokładnie sobie obwąchała.
Zachowujemy ostrożny optymizm...
Obrazek

redaf

Post » Pon mar 19, 2012 12:56 Re: Koć&Pluszon i Puć 15. Krulas i Bratka w jednym stały dom

zachowujemy ostrożny, bardzo ostrożny 8)
:ok: :ok: :ok:
smil
[Obrazek

smil

Od: Czw lip 14, 2005 20:48

Post » Pon mar 19, 2012 15:49 Re: Koć&Pluszon i Puć 15. Krulas i Bratka w jednym stały dom

redaf pisze:A teraz się nosami podpierają po nieprzespanej nocy. :roll:

Jakoś damy radę (chociaż w pracy mój mózg był wielokrotnie wyłączony) :wink:

redaf pisze:Apdejcik: przed godziną Bratulinka podeszła do Krulasa i go dokładnie sobie obwąchała.
Zachowujemy ostrożny optymizm...

Bardzo ostrożny... Obwąchała a Krulik ją ofukał :mrgreen: Tak więc Bratka nie na wszystko może sobie pozwolić, pomimo iż jest tutaj Szefową :wink: Dzielny Krulik zabunkrował się pod poduchami na wyrze i tylko gały jej świecą, podczas kiedy Bratka standardowo leży obok wyra z myszą :lol:

Kiedy wróciłam z pracy zaobserwowałam, iż Bratka chciała sobie zapolować na przemykającego przez pokój Krulika. Nie była to jednak wrogość. Bardziej chęć zabawy, na którą będzie musiała jeszcze Panna poczekać, bo Krulik pomimo, że odważna jak diabli nadal ma stresa :cry: W dalszym ciągu zachowujmy rzeczony ostrożny optymizm i na na pewno będzie dobrze :D

Pozdrawiamy!
Obrazek
Mushu,Bratka,Krulik & Prezes ♥
RPG by PBF

małgorzata.t

Od: Śro lut 01, 2012 16:56

Post » Pon mar 19, 2012 16:15 Re: Koć&Pluszon i Puć 15. Krulas i Bratka w jednym stały dom

małgorzata.t pisze:...na pewno będzie dobrze :D

Innego wyjścia nie ma 8)

Wczoraj zrobiłam Krulasowi jeszcze dwie foty pożegnalne.

Obrazek

Obrazek

Następne już wam Gosia będzie robić.
Obrazek

redaf

Post » Pon mar 19, 2012 16:22 Re: Koć&Pluszon i Puć 15. Krulas i Bratka w jednym stały dom

redaf pisze:Następne już wam Gosia będzie robić.

Mówisz i masz :wink: Pozdrowionka

https://picasaweb.google.com/1039642180 ... directlink (kiepskie jakościowo, bo robione telefonem) :cry:
Obrazek
RPG by PBF

małgorzata.t

Post » Pon mar 19, 2012 19:09 Re: Koć&Pluszon 15. Mister Puć. Akcja "Krulas na nowej dziel

Aleba pisze:
redaf pisze:Długo to Ty nie wytrzymałaś w konspiracji :ryk:

Wykazuję zatem ostrożny optymizm.

Jak wyżej :D

A ja tam na całośc pojdę, a co mi tam:
HURRAAAAAA!!!!!!!!!!!!
:mrgreen:
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Pon mar 19, 2012 19:11 Re: Koć&Pluszon 15. Mister Puć. Akcja "Krulas na nowej dziel

redaf pisze:OT. Rude. :twisted:

Kiedy robiłam sesję pożegnalną (?) Krulasowi w naszym domu taki Maminsyn dał się zauważyć kątem obiektywu 8)

Obrazek

Promyczek rozjaśniajacy mroki Domu złego 8)
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Pon mar 19, 2012 21:06 Re: Koć&Pluszon i Puć 15. Krulas i Bratka w jednym stały dom

Ha! Na pewno będzie dobrze. :ok: :ok:
btw. moja Hiena nazywa się Hiena z dwóch powodów: jej umaszczenie i najczęściej wydawane odgłosy.
Krulika możesz przemianować na Przyczajoną Pyskatą Tygrysicę :wink:

dorot

Od: Wto lip 06, 2004 17:15

Post » Pon mar 19, 2012 22:10 Re: Koć&Pluszon i Puć 15. Krulas i Bratka w jednym stały dom

Fajne wieści :wink:
Obrazek

Amica

Od: Śro lut 11, 2004 9:11

Post » Pon mar 19, 2012 23:03 Re: Koć&Pluszon i Puć 15. Krulas i Bratka w jednym stały dom

dorot pisze:Krulika możesz przemianować na Przyczajoną Pyskatą Tygrysicę :wink:

hahaha Tygrysi Krulik bawiła się dzisiaj piłką z własnej nie przymuszonej woli (no bo ile można na parapecie siedzieć). Wypiła duuużo wody, podjadła suchego i zaliczyła siusiu w Bratkowej kuwecie (czyli dodatkowa w pokoju jednak nie była potrzebna, jednakże w razie czego postoi jeszcze jakiś czas). Niewątpliwym plusem jest to, że Krulik tylko sporadycznie miaukoli, więc może dzisiejsza noc przyniesie błogi sen :wink:

Jeżeli chodzi natomiast o wzajemne relacje Panny B. i Panny K., to są poprawne. Rzeknę nawet, iż Bratka zachowuje się dzisiaj jak mamuśka. Pozwala Krulikowi na wiele rzeczy, łącznie z bawieniem się Bratkowymi ulubionymi zabawkami, wylegiwaniem w ulubionych Bratkowych miejscach, korzystaniem z michy i kuwety (również Bratkowych), ale też strofuje Krulasa, kiedy ta bardziej się rozkręca. A Krulik cfffaniak wyczaiła, że kiedy Panna B. śpi, to nic nie mówi, więc może ją ofukać po czym oddalić spokojnym krokiem. :lol:

Krulik już zwiedziła lodówkę! (lodówka, skąd my to znamy... :wink: ) Teraz leży przy wyrze zrelaksowana, umywszy się wcześniej i wymownie łypie co jakiś czas na nas Kruliczymi ślepiamy. Z drugiej strony wyra leży Bratka i śpi w swej słynnej Bratkowej pozie z brzuszyskiem ku górze. Rodzinka w komplecie :wink:

Pozdrawiamy i miłych snów życzymy.

ps. redaf: chyba i Krulik podsłuchuje rozmowy telefoniczne z Tobą!Zaraz po tym jak skończyłyśmy rozmawiać zlazła z parapetu i podreptała do michy z wodą :lol:
Obrazek
RPG by PBF

małgorzata.t

Post » Wto mar 20, 2012 8:23 Re: Koć&Pluszon i Puć 15. Krulas i Bratka w jednym stały dom

małgorzata.t pisze:redaf: chyba i Krulik podsłuchuje rozmowy telefoniczne z Tobą!
Zaraz po tym jak skończyłyśmy rozmawiać zlazła z parapetu i podreptała do michy z wodą :lol:

Bardzo lubię technikę rozwiązywania problemów z kocią adaptacją przez telefon 8)

Wieczorem rozmawiam z Gośką.
G. - Krulik nie je, nie pije, nie sika... to znaczy nasikała na kocyk jak siedziała w transporterze... wstawiłam jej chrupki pod ławę, nie chciała... zaniosłam do pokoju - powąchała i nie zjadła...
R. - Nie denerwuj się. Daj na luz! Jak zgłodnieje to na pewno miskę znajdzie. Kibel też...
Przy tekście o znajdowaniu na pewno kibla nieco mi głos zadrżał.
Krulas - jak pewnie pamiętacie - kiedy zwiał na pokoje po nieomal udanej próbie wyłupienia człowiekowi oka :twisted: pierwsze produkty przemiany materii ulokował na kanapie.

Z pewną taką nieśmiałością odpalałam dziś forum.
To, co przeczytałam jest nader satysfakcjonujące. 8)

A Bratulinka jest najmądrzejszą kocicą na Pradze.
Ciekawe, kiedy Krulas po raz pierwszy od niej dostanie z liścia.
Frubsza często stosowała tę metodę wychowawczą.
Działało. Na 10 sekund :twisted:

Rozumiem, że dalej zachowujemy ostrożny optymizm? :mrgreen:
Obrazek

redaf

[poprzednia][następna]