Conan, Freya i Prozac-zapalenie pęcherza

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 27, 2011 16:10 Re: Conan, Freya i Prozac-super trójkot

Przypominam tez o kotusiach rybnickich z mojego podpisu!!
Obrazek Obrazek

sliver_87

Od: Nie wrz 05, 2010 12:19

Post » Wto cze 28, 2011 14:30 Re: Conan, Freya i Prozac-super trójkot

Dziewczyny ale ja naprawdę nie planuję kolejnego kota 8O

Już w domu ze swoimi słodziakami :1luvu: przyjechałam w nocy, całe stadko mnie powitało, chyba z pół godziny się z nimi miziałam :1luvu: potem się położyłam, ale spać nie mogłam bo patrzyłam co robią :P a jak już usnęłam to... Proziu wskoczył mi na głowę :ryk: mało zawału nie dostałam, ale on też :ryk: schowałam głowę pod kołdrę, a on chyba zapomniał że już wróciłam i pewnie chciał wskoczyć do H no i trafił na moją głowę :ryk:
Rano po śniadanku przyszła paczka z zooplusa. Koteczki uradowane, wszystkie przysmaki smakują i to całej trójce 8O odkłaczacz w takim jakby budyniu bez cukru dla Prozia wyjadała cała trójca :lol: teraz będę im to kupować skoro wszyscy chcą jeść i tak łatwo jest to podać. Potem wypróbowaliśmy przysmak z Animondy-bez cukru, bez zbóż, samo mięsko. Koty oszalały :mrgreen: a potem sprawdziliśmy anchois suszone, byłam pewna że tylko Proziu będzie jadł, a znów cała trójca oszalała z radości. Dogodziłam im dzisiaj bardzo :mrgreen: potem jeszcze kupiłam Konanowi coś do gryzienia twardego, bo on taki gryzak i tez mu się spodobało. Latał z takim długim twardym suszonym paskiem mięsnym w zębach i był przeszczęśliwy że może soboie to tak mocno gryźć, bardzo się zaangażował 8)

A potem była wyprawa na bałucki po mięcho. Wreszcie trafiłam do polecanego sklepu z mięsem, gdzie można sobie zamówić specjalne tłuste mięcho dla kotów. I faktycznie, następnym razem zamówię dokładnie to co potrzebuję. A teraz kupiłam tam 1 kg koniny za jedyne 12 zł 8O i to nie żadne śmieci, tylko te tłustsze ścinki mięsa których już ludziom się nie sprzedaje. Były przede mną 3 panie, które regularnie kupują i zachwalają. Były też konskie podroby ale narazie sprawdzę samo mięso. Tak wiec dzisiaj produkuję mieszankę konia z drobiem :mrgreen:
Obrazek

Obrazek

shalom

Od: Pon wrz 06, 2010 22:14

Post » Wto cze 28, 2011 14:39 Re: Conan, Freya i Prozac-super trójkot

Żebyś sama nie musiala tego jeść :mrgreen: Moje na konia się wypięly!

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Wto cze 28, 2011 14:48 Re: Conan, Freya i Prozac-super trójkot

Jakoś trudno mi sobie wyobrazić, że kot jedzący koninę to sama natura. Przepraszam...

I jak? Miły powrót? Kicie są zachwycające, gdy się stęsknią, prawda?

sunshine

Od: Wto paź 05, 2010 8:13

Post » Wto cze 28, 2011 14:55 Re: Conan, Freya i Prozac-super trójkot

:ryk: no cóz, też widzę tą lukę w BARFie sunshine i nie uważam, że konina to to co kot w naturze sam by upolował :ryk: śmiem wątpić czy na woła by upolował, jestem w stanie uwierzyć że na drób tak 8) ale naturą jest to, że to mięcho, takie prawdziwe, a nie granulowane, suszone, przetwarzane itp. Są fani którzy karmią koty dziczyzną i najlepszej jakości cielęcinką 8) ja sobie myślę, że drób, jeszcze krowa ,a czasem cos dla urozmaicenia w zupełności wystarcza.
Kupiłam tej koniny tylko 1 kg właśnie po to zeby sprawdzić czy posmakuje i też zeby sprawdzic jakość. Pozostałe 3 kg mięsa to drób. Więc jak zmielę konia i połączę z drobiem i krwią to nawet jak koty wyczują smak to raczej nie powinny odrzucić. Z doświadczenia wiem, ze łatwo przemycić mniej lubiane mięso jak się je zmieli.

Zachwycające to mało powiedziane, słodziaki :1luvu: i takie malutkie mi się wydają po parodniowym kontakcie z wielgachnym Tofikiem.

Ja bym najchętniej karmiła koty myszkami, ale nie mam odwagi wpuszczać takie myszki do mieszkania :roll:
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Wto cze 28, 2011 14:59 Re: Conan, Freya i Prozac-super trójkot

Ja to jeszcze chciałam z zazdrością donieść, że Proziu to chyba woli mojego H :twisted: niewdzięcznik jeden :twisted: na dodatek jest o niego zazdrosny. Już parę razy zrobił coś bardzo znaczącego. Otóż jak się przytulam do mojego mężczyzny to nagle znikąd pojawia się Proziu, wskakuje miedzy nas i strzela baranki mojemu H, próbuje dać mu buziaka, a robi to tak że nas rodziela :twisted:
To się porobiło 8)
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Wto cze 28, 2011 15:04 Re: Conan, Freya i Prozac-super trójkot

Gdy byliśmy u babci, po stole w kuchni biegała myszka. Śmiałam się, że trzeba było wziąć ją do domu dla kiciów :ryk:

Miałam kocicę Żabę, która tak samo była zazdrosna, ale o mnie :ok: Filip, pies rodzinny tez uważał mnie za najważniejszą istotę w domu. Po prostu mam w sobie to coś 8)

sunshine

Post » Wto cze 28, 2011 15:23 Re: Conan, Freya i Prozac-super trójkot

Jestem w stanie znieść tę zniewagę i wybaczyć Proziowi, jako że dwa pozostałe koty wolą mnie 8) Poza tym mi też daje buziaki i strzela baranki, ale w duecie zawsze jako pierwszego wyróżnia H.
A połączyło ich wspólne siedzenie w nocy przed kompem 8)
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Wto cze 28, 2011 18:46 Re: Conan, Freya i Prozac-super trójkot

eh, faceci :roll:
i ich nocne komputery :twisted:

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Wto cze 28, 2011 19:34 Re: Conan, Freya i Prozac-super trójkot

sunshine pisze: Filip, pies rodzinny tez uważał mnie za najważniejszą istotę w domu. Po prostu mam w sobie to coś 8)

Iiii tam, zasłużyć na podziw psa to bułka z masłem :wink:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Wto cze 28, 2011 20:28 Re: Conan, Freya i Prozac-super trójkot

moje trez wypieły sie na konine.
ostatnio wypinaja sie na wszystko :/
ja ubolewam, bo nie wiem juz co im kupowac, nie mam tez w poblizu nigdzie jakiegos zklepu gdzie ciekawe mieso by było i odpowiednie dla kotow. no i w cenie przysteonej. albo mam za duze wymagania albo nie wiem co:)
Obrazek Obrazek

sliver_87

Od: Nie wrz 05, 2010 12:19

Post » Wto cze 28, 2011 20:34 Re: Conan, Freya i Prozac-super trójkot

Pozdrawiamy wieczorową porą :)

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Wto cze 28, 2011 21:25 Re: Conan, Freya i Prozac-super trójkot

A moje się nie wypięły 8) dostały kawałek konia i z ochotą zjadły, szczególnie Frejcia, tak jej się spodobało mięsko, że Prozia odepchnęła :lol: ale u mnie w ogóle rzadko są grymasy, jeśli już to Konan buntuje się na chrupki, ale z głodu zjada, albo nie chce mu się już ogryzać całych udek, ale to też nie problem. Z braku możliwości mają raczej jednolite mieszanki, drób plus wołowiny trochę, dzisiaj zaszalałam bo okazja była dobra.
Ten sklep ma chyba wszystkie rodzaje mięsa jakie w ogóle są, można sobie zamawiać, nawet niewielkie ilości, mają rewelacyjne naturalne wędliwny i kiełbasy i nie są zdziwieni że chce się coś dla zwierząt, pani sama mi doradzała co i jak. A na bałuckim w ogóle są różne cuda, pierwszy raz widziałam tłuszcz gęsi i krew świeżą 8O

Oglądałam film a Proziu leżał mi na klacie i mruczał :1luvu: może woli H ale nie czuję się ani trochę pokrzywdzona :lol:
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Śro cze 29, 2011 5:07 Re: Conan, Freya i Prozac-super trójkot

przeprowadzam się do Łodzi!
chociaz właściwie, to wolałabym, żeby Łodź przeprowadziła się do mnie :?
albo przynajmniej bałucki :mrgreen:

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Śro cze 29, 2011 7:17 Re: Conan, Freya i Prozac-super trójkot

A ja nie znoszę kupować na ryneczkach :twisted:

sunshine

[poprzednia][następna]