Cosia Czitka Balbi i dachowce.TEN DZIEŃ. Cud narodzin!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 12, 2018 9:06 Re: Cosia Czitka Balbi i nie moje dachowce. Czy są już jeże?

KociaMama44 pisze:Podobnoż szczęśliwy ten dom, gdzie pająki są :mrgreen:

Szczęśliwy ten dom, gdzie Paśki, Mamy, Cośki, Czitki i Balbinki są :smokin:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Czw kwi 12, 2018 9:13 Re: Cosia Czitka Balbi i nie moje dachowce. Czy są już jeże?

Może nie tyle szczęśliwy - choć to pewnie też, ile wolny od chemicznych zanieczyszczeń. Jak ich - tych pająków - w ogóle nie będzie , to by oznaczało, że chemia króluje. No, ale co kto woli :mrgreen:
Szerszenie nie są groźne - w przeciwieństwie do os -jeśli ich się do ręki nie bierze. Nie atakują dla przyjemności ani z głodu. Człowieka ofc.
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Czw kwi 12, 2018 9:13 Re: Cosia Czitka Balbi i nie moje dachowce. Czy są już jeże?

Moli25 pisze:

O to, to. Zwłaszcza Czitki :)
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Do zobaczenia Matrisiu. ♥ ♥ ♥ Kocham Cię.

Bastet

Od: Pon paź 12, 2015 19:20

Post » Czw kwi 12, 2018 9:34 Re: Cosia Czitka Balbi i nie moje dachowce. Czy są już jeże?

Taaaa.....bardzo szczęśliwy :mrgreen:
Szerszeni bardzo się boję, mam uczulenie. Parę lat temu wylądowałam w szpitalu po użądleniu, nic mu nie robiłam, nic a nic, leciał i mnie dziabnął w szyję, miałam gniazdo niedaleko drzwi wejściowych. To niesamowite, jak organizm reaguje na użądlenie. W błyskawicznym tempie zimne ręce, zdrętwiałe stopy, trudności z oddychaniem, zawroty głowy...Ja w taksówkę i do szpitala, jakieś odczulacze dostałam, kroplówki, przeszło. Jak namierzam gdzieś gniazdo w okolicy wołam natychmiast odpowiednie służby i likwidujemy.
Wracając do pająków, to one w różne strony biegają, tak do przodu, do tyłu i na boki 8O
:201410 :201410 :201410
I robią piękne pajęczyny! Ogłaszam konkurs fotograficzny własnoaparatowy na pajęczyny. Konkurs trwa do końca :wink:
Tak mi się skojarzyło, serek kupiłam jakiś tam, patrzę do kiedy on ważny, a tam napisane: spożyć przed końcem 8O
I dalej nic :mrgreen: :ryk:
Lecę do pracy, karaluchy pod poduchy, pająki i kleszcze - nie wyszło mi jeszcze, może ktoś :roll: ?
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Czw kwi 12, 2018 9:40 Re: Cosia Czitka Balbi i nie moje dachowce. Czy są już jeże?

Jeśli serek spożyć przed końcem, to chyba przed końcem serka - to oczywiste :mrgreen: Bo jak go spożyć, kiedy już serek się skończy??
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Czw kwi 12, 2018 9:49 Re: Cosia Czitka Balbi i nie moje dachowce. Czy są już jeże?

KociaMama44 pisze:Jeśli serek spożyć przed końcem, to chyba przed końcem serka - to oczywiste :mrgreen: Bo jak go spożyć, kiedy już serek się skończy??

:ryk: :ryk: :ryk:

A szerszenie jak najbardziej atakują ludzi - jeśli są za blisko ich gniazda. A my mieliśmy w skrzynce gazowej w ścianie domu,w odległości 3 m od komórki na drewno i 1,5 m od miejsca, gdzie TŻ owo drewno obrabiał. TŻ jest uczuleniowcem...
Gniazdo wygladało tak
Obrazek

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Czw kwi 12, 2018 20:16 Re: Cosia Czitka Balbi i nie moje dachowce. Czy są już jeże?

Moli25 pisze:

Zapomniałaś dodać "i kleszcze" :smokin:

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Czw kwi 12, 2018 20:22 Re: Cosia Czitka Balbi i nie moje dachowce. Czy są już jeże?

czitka pisze:Taaaa.....bardzo szczęśliwy :mrgreen:
Szerszeni bardzo się boję, mam uczulenie. Parę lat temu wylądowałam w szpitalu po użądleniu, nic mu nie robiłam, nic a nic, leciał i mnie dziabnął w szyję, miałam gniazdo niedaleko drzwi wejściowych. To niesamowite, jak organizm reaguje na użądlenie. W błyskawicznym tempie zimne ręce, zdrętwiałe stopy, trudności z oddychaniem, zawroty głowy...Ja w taksówkę i do szpitala, jakieś odczulacze dostałam, kroplówki, przeszło. Jak namierzam gdzieś gniazdo w okolicy wołam natychmiast odpowiednie służby i likwidujemy.
Wracając do pająków, to one w różne strony biegają, tak do przodu, do tyłu i na boki 8O
:201410 :201410 :201410
I robią piękne pajęczyny! Ogłaszam konkurs fotograficzny własnoaparatowy na pajęczyny. Konkurs trwa do końca :wink:
Tak mi się skojarzyło, serek kupiłam jakiś tam, patrzę do kiedy on ważny, a tam napisane: spożyć przed końcem 8O
I dalej nic :mrgreen: :ryk:
Lecę do pracy, karaluchy pod poduchy, pająki i kleszcze - nie wyszło mi jeszcze, może ktoś :roll: ?

Chcesz pajęczynę to proszę
Obrazek

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Czw kwi 12, 2018 20:51 Re: Cosia Czitka Balbi i nie moje dachowce. Co w trawie pisz

Pozdrowienia od Syna z rodzeństwem w przededniu pierwszych urodzin :lol: Jak widać, nie mam gdzie spać.
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Gutek

Od: Sob wrz 09, 2006 0:34

Post » Czw kwi 12, 2018 20:53 Re: Cosia Czitka Balbi i nie moje dachowce. Czy są już jeże?

Dyktatura pisze:Chcesz pajęczynę to proszę
Obrazek
Pięęękna!

czitka pisze:Lecę do pracy, karaluchy pod poduchy, pająki i kleszcze - nie wyszło mi jeszcze, może ktoś :roll: ?

Karaluchy pod poduchy, pająki do mąki a kleszcze w ramiona niewieszcze! :mrgreen:
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Czw kwi 12, 2018 21:04 Re: Cosia Czitka Balbi i nie moje dachowce. Co w trawie pisz

Gutek pisze:Pozdrowienia od Syna z rodzeństwem w przededniu pierwszych urodzin :lol: Jak widać, nie mam gdzie spać.
Obrazek

zdjęcie NIE DO PO DRO BIE NIA :love: :love: :love:
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Czw kwi 12, 2018 21:06 Re: Cosia Czitka Balbi i nie moje dachowce. Co w trawie pisz

Gutek pisze:Obrazek

To jest dopiero PO-KOT! :ryk:
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Czw kwi 12, 2018 22:03 Re: Cosia Czitka Balbi i nie moje dachowce. Co w trawie pisz

Ależ piękna fota 8O :1luvu: !
Na tapetę się nadaje, na podkoszulek, na kubek, na nie wiem co! Trzy futra, a każde piękne inaczej! Kto jest największy?
Syn mój ukochany, a raczej wnuk, który miał być Stasiem ma już rok....jak to zleciało!
Dyktaturo, ta pajęczyna przepiękna, tegoroczna? Osobista? A tkacz gdzie?
Moja czereśnia mnie nie oszukała, wróciłam z pracy i...
Obrazek
To pierwsze gałązki z kwiatami, na razie kilka, za chwilę będzie biało, bardzo biało, wszędzie biało!
Czitusię boli oczko, Cośka ma kleszcza a Balbisia ma rozwolnienie, delikatnie rzecz określając.
Pasiek ma Mamę.
Ja mam dosyć :evil:
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Czw kwi 12, 2018 22:13 Re: Cosia Czitka Balbi i nie moje dachowce. Co w trawie pisz

Karaluchy pod poduchy, pająki puszczają bąki a szerszenie gryzą w golenie! Trochę obrzydliwie mi wyszło ale to pewnie dlatego że zbieram kocie kupy do badania. U nas Fortiflora ładnie zahamowała rozwolnienie.Syn piękny taki srebrny. Wszystkie trzy śliczne.
KOCI IDEAŁ zagnieździł się w moim domku.
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=184194

enig

Od: Pon lut 12, 2018 19:58

[poprzednia][następna]