Mela - kocia nastolatka po przejściach u mnie w DS

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lut 16, 2014 19:56 Re: Staruszka bez łapki ma DS !!! i dzieli się kasą :)

Melcia pozddrawia :lol:

Czy chodzi o Koteczkę Kasię, której baner rzucił mi się w oczy?

Czekam na dane do przelewu.

Nie wiem, jak to możliwe, ale Figa w nowym domu okazała się agresorem w stosunku do Czarusia (labradora) i do osób przychodzących do domu. Mimo, że 2 pierwsze dni było ok.
U nas coś takiego, jak warczenie i pokazywanie całego uzębienia nie miało nigdy miejsca. A gościom zawsze dawała buziaki i szalała z radości. Nie mam już siły....

Melunia to kicia na medal!!!

W piątek i wczoraj Tz z moim tatą montowali szafki w kuchni, w związku z tym był istny misz-masz.
Melcia siedziała za kanapą lub w szafie, ale uprzednio musiała dokładnie sprawdzić, co i gdzie leży.

Wczoraj oglądaliśmy film siedząc na kanapie. Mela wskoczyła i położyła się obok mnie. Po kilkunastominutowym mizianiu weszła mi na kolana i się wygodnie usadowiła.
Dzisiaj to samo :1luvu:
Tz. też dostąpił tego zaszczytu (Mela leżała u niego na kolanach)
Jest urocza, gdy wystawi języczek i mruczy.

Kajtunia już się nie boi, pozwala mu do siebie podejść i tylko czasem fuknie.

Mam wrażenie, że czuje się swobodnie i mam nadzieję, że jest szczęśliwa.

Teraz siedzi sobie w kartonowym pudełku, które bardzo przypadło jej do gustu.

Ciekawe, czy polubi wiklinowy koszyk (może jutro dotrze?)

Gabi79

Od: Nie lip 01, 2012 10:35

Post » Nie lut 16, 2014 20:19 Re: Staruszka bez łapki ma DS !!! i dzieli się kasą :)

W kwestiach pieniężnych - jutro Tulinek będzie miał operację i okaże się czy zebrana kwota na nią wystarczy, czy też trzeba będzie dozbierać. Wtedy oczywiście zgodnie z życzeniem ofiarodawczyń pieniądze (lub ich część) pójdą na pokrycie kosztów operacji. Jeśli wsparcie nie będzie Tulisiowi potrzebne, lub coś zostanie może można by to przekazać na potrzeby połamanej koteczki u OlaLola?

Dziwi mnie to, że Figa :1luvu: zachowała się agresywnie - przecież mnie przywitała miło i dała się wygłaskać i bawiła się ładnie :o :o .
Mela :1luvu: jest słodka - u mnie nie mogła pokazać całego swego uroku, bo było za dużo konkurencji :wink: . Na szczęście z Kajtuniem :1luvu: się dogadała, więc obydwoje powinni być szczęśliwi :ok: :ok:

Edit: Nie chodzi o Kasię, która musi znaleźć inny DT, bo opiekunka idzie do szpitala na operację (tu pieniądze nie są takim problemem), tylko o kotkę z tego wątku: viewtopic.php?f=13&t=133928. Miała być wczoraj uśpiona - na szczęście OlaLola zamiast na 15ą poszła do weta na 13ą i uratowała małą od śmierci. Już wiadomo, że nie jest konieczna amputacja - jedna łapka musi być tylko usztywniona, a druga musi być poskładana, bo jest połamana. Zresztą nawet amputacja jednej łapki nie jest wskazaniem do eutanazji i zdrowego i młodego kota :evil: .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Nie lut 16, 2014 20:24 Re: Staruszka bez łapki ma DS !!! i dzieli się kasą :)

Alienor pisze:W kwestiach pieniężnych - jutro Tulinek będzie miał operację i okaże się czy zebrana kwota na nią wystarczy, czy też trzeba będzie dozbierać. Wtedy oczywiście zgodnie z życzeniem ofiarodawczyń pieniądze (lub ich część) pójdą na pokrycie kosztów operacji. Jeśli wsparcie nie będzie Tulisiowi potrzebne, lub coś zostanie może można by to przekazać na potrzeby połamanej koteczki u OlaLola?

Dziwi mnie to, że Figa :1luvu: zachowała się agresywnie - przecież mnie przywitała miło i dała się wygłaskać i bawiła się ładnie :o :o .
Mela :1luvu: jest słodka - u mnie nie mogła pokazać całego swego uroku, bo było za dużo konkurencji :wink: . Na szczęście z Kajtuniem :1luvu: się dogadała, więc obydwoje powinni być szczęśliwi :ok: :ok:

Mnie też dziwi zachowanie Figuni, tym bardziej, że pierwsze 2 dni były ok.
Tłumaczę to sobiestresem, nowe miejsce, nowi ludzie, duży dom.
No nic, poczekamy zobaczymy, o ile wcześniej nie padnę na zawał.

Melcia pozdrawia ze swojego super pudełka :lol:

Gabi79

Post » Nie lut 16, 2014 20:27 Re: Staruszka bez łapki ma DS !!! i dzieli się kasą :)

Alessandra i inni zgodzili się przekazać kasę na kotkę u OlaLola. Alessandra pisała o tym tutaj i na Ślepaczkach , i u OlaLola, więc skontaktuj się Gabi w sprawie nr konta z OlaLola :D

Zmartwiła mnie Figa. Rzeczywiście dziwne, skoro nic na to nie wskazywało przez pierwsze dni. Poczuła się zbyt pewnie, chce bronić terytorium? Czy chce wracać i szuka pretekstu?? Może myślała, że to tylko wycieczka? 8O O, rany - problem jest :(
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Nie lut 16, 2014 20:38 Re: Staruszka bez łapki ma DS !!! i dzieli się kasą :)

Rzeczywiście :oops: . OK - to kwestię finansową mamy w sumie rozwiązaną, więc tylko zdjęcie tej, której to wsparcie pomoże:
Obrazek
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Nie lut 16, 2014 21:22 Re: Staruszka bez łapki ma DS !!! i dzieli się kasą :)

cudna maleńka, jak ja kocham buraski :1luvu: :1luvu: :1luvu: musi wszystko dobrze pójść, z kasa damy rade , najważniejsze jest zdrowie :ok:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Nie lut 16, 2014 21:32 Re: Staruszka bez łapki ma DS !!! i dzieli się kasą :)

uwaga: prosze o pomoc osoby z okolic Krakowa dla koteczki połamanej , która ma miec TK we wtorek na wrocławskim uniwersytecie pzryrodniczym , proszę, rozsyłąjcie znajomym, moze akurat ktoś pomoże w kwestii transportu

Roxy0311 pisze:UWAGA! Pilna sprawa! Osoba , która miała użyczyć srodka transportu włanie zrezygnowala, nie mamy żadnego rodka transportu na wtorek. Ja busem nie dojade ze wzgledu na chorobę lokomocyjną, w pociągu znowu Kotka nie da rady,poza tym, żeby być na 11 pociąg jest o 3.40 (nie mam czym dojechac do Krakowa , po jezdzie do Skawiny 60 km ledwo wyszła z transportera. Musimy mieć transport albo musimy przełożyć tomografie. Udostępniajcie, pytajcie znajomych, tak długo już czeka :(

viewtopic.php?f=1&t=156806&start=375

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Nie lut 16, 2014 21:43 Re: Staruszka bez łapki ma DS !!! i dzieli się kasą :)

Prosimy o rozsyłanie na cito tej prośby !

viewtopic.php?f=1&t=156806&start=375[/quote]
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Pon lut 17, 2014 10:37 Re: Mela w DS!! Pilny transport Kr-Wro dla innej kici!! str

Dziewczyny bardzo dziękuje za pomoc. :1luvu: :1luvu: Operacja połamanej koteńki właśnie trwa, ale weterynarze są dobrej myśli, ona musi żyć ! Jak tylko się coś dowiem dam znać. Zrobię dziś dziewczynie wątek, na który już teraz serdecznie zapraszam. I jeszcze raz bardzo dziękuje za Waszą pomoc. :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Mam nadzieję, że transport dla tej biednej koteńki od Roxy się znajdzie.

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Pon lut 17, 2014 13:32 Re: Mela w DS!! Pilny transport Kr-Wro dla innej kici!! str

OlaLola

Post » Pon lut 17, 2014 14:06 Re: Mela w DS dogaduje się z psiurkiem :)

A ja nic tylko tytuł wątku zmieniam w kółko :mrgreen:

OlaLola - trzymamy za obie kiciury. Pisz jak tylko coś sie wyjaśni.

Obrazek

morelowa

Post » Pon lut 17, 2014 21:15 Re: Mela w DS dogaduje się z psiurkiem :)

Już po operacji, na wątku są zdjęcia zagwoździowanej łapki i koteńki. Taka biedna jest, ale jak sobie pomyślę, że mogło Jej nie być...

OlaLola

Post » Wto lut 18, 2014 7:51 Re: Mela w DS dogaduje się z psiurkiem :)

Biedna z tymi usztywnionymi łapkami i ten gwóźdź długi niemal jak cały kot!
Ale teraz już tylko lepiej :D

Obrazek

morelowa

Post » Wto lut 18, 2014 17:53 Re: Mela w DS dogaduje się z psiurkiem :)

morelowa pisze:Biedna z tymi usztywnionymi łapkami i ten gwóźdź długi niemal jak cały kot!
Ale teraz już tylko lepiej :D

Przepraszam, ale mnie ostatnio odmóżdżyło z nadmiaru problemów.

Czy mam przekazać kasę Melci na połamaną kicię na konto Szarej Przystani?

Melcia jest cudowna.

Spała dzisiaj w nocy na poduszce, tuż obok mnie i, co ważne sama tam weszła, więc wygląda na to, że już się nic a nic nie stresuje :lol:

Nie mam gdzie zeskanować paragonu za szczepienie :(

Melka śle buziaki!!!

Gabi79

Post » Wto lut 18, 2014 18:18 Re: Mela w DS dogaduje się z psiurkiem :)

Paragonowi możesz zrobić zdjecie, nawet komórką i wstawić.

Jednym słowem Mela górą! A jak stosunki z Kajtusiem??

Chyba na Szarą Przystań, z zaznaczeniem, że na tę kicię - dopytaj OlaLoli .

Edit:
A jakie wieści od Figi??

Obrazek

morelowa

[poprzednia][następna]